kask şehirde takılmalı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
herkez böyle diyoda sanki herkez kasksız yola çıkmıyo heee:) karizmayı çızmeyelimmm

sana yemin bile ederim kasksız motorun selesine kıçımı koymam

şehir içinde neden takılmıyor anlamıyorum şehir içinde kaza olmuyormu sevgili abim:pale::salut:

geçenlerde bi arkadaşımın kardeşi kaza yapmış çenesi dağılmış

"Azrail Motorun;Silindir Hacmine,Kilometresine,Tipine Veya Tarzına Bakmaz...(Şehir İçi Şehirler Arası Hiç Farketmez)" :bounce:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Sehiriçinde asfalt yumusak oldugu için kafanizi çarptiginizda hiçbir sey olmuyor.
Bu yuzden kask takmamali diye dusunuyorum.
Ama sehirlerarasi yolda asfalt sert oldugu için mutlaka takilmali.::23343::::baaas::::deliir::

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kask şehirde takılmalı mı?

olabilir niye olmasın , forumda bober projesini yapıp paylaşan kişi, amerikada bazı eyaletlerde kask zorunluluğu yok demişti ,bir çok konuda kuralcı olan amerikalılar ,öyle bir şey yapmışsa bizde niye en azından düşünülmesin

he dersenizki amerikada bizdeki kadar kazma yok ,bize gelmez o iş onu bilemem ,

Saatte 20km hızla giderken low siding ile düşüp kafanın arkasını asflat a vurursan bir gün, yemin billah edersin kasksız motora binmememeye. Bin nasihattan bir musubet yeğdir. Kask ile yola, görüşüne hakim değilsen problem sendedir. Oturuş pozisyonunda, bakışında, ayna ayarında hakimiyetinde problem vardır. Son olarak da dar görüş açısı sağlayan, ucuz bir kask a sahipsindir.

ABDnin bazı eyaletlerinde kask zorunluluğu yok ancak aynı ABDnin bazı eyaletlerinde idam cezası var....

Konuya gelince, T.C. Trafik Tanzim ve Düzenleme Kanunları kask zorunlu diyor ama maksat muhabbet olsun değil mi...
Azrail ile bir anlaşman ya da düşme/kaza anında asfalt ya da etraftaki diğer cisimlere karşı dokunulmazlığı olanlar kask takmasın:wiinkk:

abimiz belki trafiğe girmediğimiz sürece yani mahalle arası filan gezerken takmayı yanlış bulmuştur ama doğruluğu tartışılır takılması gerekiyor diyenlerdenim ama mahalle arasın da takmayanlardan olacığımada eminim :D:D

Dostum haklisin, sehir icinde kask gorusu engelliyor. Buna lafimiz yok. Ama unutma ki kazalarin buyuk bi cogunlugu sehiricinde oluyor. O yuzden sehir ici icin fullface degilde, ceneden acilir guzel bi kask alsan gorus acin bi hayli genisler.
Ben 600rr a ceneden acilir kaskla binen gordum sehiricinde.
Ben her zaman trafik olsun olmasin kask takilmasindan yanayim.
Universite kampusu icinde polis felan yok ama buna ragmen her zaman kask takiyom kampus icinde. Cok kisa mesafeye gidecek olsam da.

+ 1 :cat:

sana yemin bile ederim kasksız motorun selesine kıçımı koymam

şehir içinde neden takılmıyor anlamıyorum şehir içinde kaza olmuyormu sevgili abim:pale::salut:

geçenlerde bi arkadaşımın kardeşi kaza yapmış çenesi dağılmış

kutlarım seni yılın geyini yaptığın için yahu gülmekten öldüm:queen:
kmks.jpg

abimiz belki trafiğe girmediğimiz sürece yani mahalle arası filan gezerken takmayı yanlış bulmuştur ama doğruluğu tartışılır takılması gerekiyor diyenlerdenim ama mahalle arasın da takmayanlardan olacığımada eminim :D:D

Sanırım mahalle arasında motosikleti elinde götürmüyorsun:bounce:
En az 50-60km/s hız illaki yapıyorsundur:wiinkk:
Bir çarpma anında neler olabileceğini idrak etmek için başına ellerinin avuç içi ile hafifçe kaş üstleri ya da alnına vur bakalım...ne demek istediğimi anladın mı:bounce:Kafatası kemiği vücudun en dayanıklısı ancak karpuz gibi patlayabiliyor..

Kask ile yola, görüşüne hakim değilsen problem sendedir. Oturuş pozisyonunda, bakışında, ayna ayarında hakimiyetinde problem vardır. Son olarak da dar görüş açısı sağlayan, ucuz bir kask a sahipsindir.

Sonuna kadar katiliyorum,
Dogru kask secimi, ve dogru surus pozisyonu ve ayarlari ile, herhangi bir gorus kisitlamasi olacagina ben inanmiyorum... Ben sahsen arkami donup kor nokta kontrolu yaparken bile skinti cekmiyorum..

Yukarda bir arkadas, pantalonlardan bahsetmis, cirkinlik abidesi diye..

Ben Distan giyme fermuarli pantolon kullaniyorum, inanilmaz kullanisli ve rahat... soguk sicak, koruma, ruzgar.. hersey 4x4`luk bence.. Ha henuz bu pantolon ile bi kaza yapmisligim yok ama, sogukta icine giyebileceklerin ile rahat ediyorsun, yazin mayonun sortun ustune cekip biniyorsun, nasilsa kendinden korumali cunku... indigin yerde de, cart diye cikartip sirt cantana tikiyorsun.. capri kicinda fiti fiti dolaniyorsun.. giymesi 15sn, cikartmasi 5sn... tavsiye ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ihh savaş çıkacak birazdan , gerçi şimdiden 3 sayfa olmuş : )

ayrıca kask niee problem çıkarsın ki , kaskında sorun vardır belki , defolu fln olmasın , vizör koymayı unutmuslardır belki : D

Son düzenleme:
ihh savaş çıkacak birazdan , gerçi şimdiden 3 sayfa olmuş : )

ayrıca kask niee problem çıkarsın ki , kaskında sorun vardır belki , defolu fln olmasın , vizör koymayı unutmuslardır belki : D

Vizör Yerine Mukavva Koymuş Olabilirler (Rüzgarı Engellesin Diye) :)

Bence kasklara,

Televizyon kolilerinde oldugu gibi "Front Side" uyarilari koysunlar..
Hani yuvarlakimsi oldugu icin insan karistirabilir neresi on neresi arka.. dogaldir...

kmks.jpg

bunu diyen arkadaş çok komik dedi yaaa.öldüm gülmekten avatarına bakın yazdığı yazıya bakın :queen::queen::queen:

asıl sehr içnde daha çok kullanılmalı ara sokakta biri pat diye çıktıo o günde takmamıştım dudağım patladı pert oldumun bundan sonra " 1 metre bile kasksız gtmem

arkadaşlar ben şahsen şehir içinde kask takılmasına karşıyım. yoğun trafikte gelen giden araçları görmede sorun yaratıyor. şehirlerarası yollarda evet. takılmalı ama şehir içinde takılma zorunluluğu kaldırılmalı bence siz ne dersiniz.:wiinkk:

evet aynen katılıyorum.eskiden kaskmı vardı.:queen:
Rüzgarı hisset

Aslında kask ve diğer ekipmanlar alışkanlık işidir.
Uzun zamandır bunları takmayan birinin, taktığı andaki sıkıntıyı ona sormak lazım ama alışınca onlarsız hiçbir yere gidesiniz gelmez.
Ben şu anda motosiklete binerken taktığım ekipmanlara öyle alıştımki sorgulamıyorum bile'yaw ben bunları niye takıyorum diye'
Ayrıca bunlar belki hiçbir zaman işinize yaramıyacak(kaza açısından) ama olası bir durumda iyiki takmışım diyeceksiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar