Kask içinde gözlük buharlaşması sorunu.

Arkadaşlar bu sorunu nasıl çözebiliriz. Mecbur kaskın camı açık gidiyorum oda üşütüyor insanı şu soğuk havalarda. Lens kullan demeyin lensim var ancak gözlük kadar verim alamıyorum lens iyi göstermiyor kısacası. Sizce ne yapal-bilirim buharlaşmaması için. :)

Mardin İl Temsilcisi
Motosikleti
Yamaha XS
hahaha bendensin birader. Ben soğuk oldumu hava kanallarını kapatıyorum kask vizörünüde indiriyorum en sondan 1kademe yukarda tutuyorum sorun olmuyor azda olsa soğuk alıyor tabi. Gerçi kask ls2 kapalıykende alıyor soğuğu :D

Motosikleti
Ybr, Cygnus L
Bi kademe açıp öyle gidecen mecbur.
Vizör veya araba camı için buğu önleyiciler var bi denesene. Fakat bilmiyorum sonucunu sadece bi varsayım ona göre :)

Lensi kar ve yağmur yağdığında kullanıyorum ama gece yansıma yaptığı için korku filmi gibi geçiyor sürüş, bütün arabaların ön, arka, yan ışıkları yansıma yapıyor lunaparktaymış gibi hareket ediyorum tam bir kabus. Genelde gözlükle sürüyorum o zamanlarda camı bi parmak boşluk bırakıp gidiyorum biraz süratlendikten sonra buhar kayboluyor soğuk moğuk yapacak bişey yok artık :salut:

Not: Buğu engelleyici spreylerden kullandım hiç bir işe yaramıyor aksine kask vizörünü daha çok buğulandırdığını düşünüyorum.

Geçmiş olsun kardeşim Aynı sorun bende de var mağlesef.Ls2 kullanıyorum bende kanallarını açıyorum kaskın fakat hızlanasaya kadara vizör açık gidiyorum.Belli bir hızdan sonra kapatıyorum.Durunca tekrar camı açıyorum.Kabus gibi..bir çözümü olan var ise yardımcı olsun bize...

buğu önleyici spreylerden kullanabilirsin ama gözlük çerçevene zarar verirmi bilmiyorum. bunun dışında deniz gözlüğü yöntemini uygulayabilirsin. gözlüğün kuru iken camların iki tarafınada tükür ve hafiften suyla yıka öyle tak.

Anlaşılan çözümü yok :) en mantıklı şey de kaskı tam kapatmayıp biraz açık bırakmak

Sanırım ki dert ortağıyız ve bir çözüm yolu bende bulamadım. Buğu Önleyici gibi ürünler tam anlamıyla para tuzağı,sanırım sorunun tek çözümü vizörü bir tık açık bırakmak. Soğuklarla yolculuğa devam :salut:

ÇÖZÜMÜ VAR!!! Ben cross kaskı kullanıyorum. Kaskımın içine numaralı gözlüğümü taktıktan sonra cross gözlüğünü takıyorum. Cross gözlüğünün üst ve alt kısımlarında boydan boya hava kanalı var. Motora binmeden kaskı kışlık balaklavayı taktığımda buğulanma yapıyor ama sürmeye başlayıp o buharı attıktan sonra kırmızı ışıkta durduğumda bile buğulanma olmuyor.

Malesef bende yağmurun rüzgar ile beraber sert şekilde yağdığı havalarda motosikletimin kask camı ve gözlüğümün buharlaşması ve görüş mesafemin azalması nedeniyle sürüş esnasında sıkıntı yaşıyorum
Ve bazı arkadaşların dediği gibi kask vizörünü bir kademe aralık bırakarak hava sirkülasyonu ile buharlaşmanın önüne geçmeye çalışıyorum ama hava yukarıda bahsettiğim gibi çok olumsuz şartlarda olunca tamamen vizörü açmak zorunda kalıyorum
Yüzüm maske + boyunluk takmama rağmen donuyor
2 haftadan fazla oldu kötü hava koşullarından (ayrıca düşen plakamın yerine yeni plakamı çıkarmakla uğraştığımdan) ötürü motora binmiyorum ...

Gözlüklü olmak zor iş ama mecbur takıyorum astigmat + hafif derecede miyop var bende...

bemde de astigmad ve miyop var lens aldim motorun keyf degisti yaw piril piril goruntu univesal pinlock bugu onleyicide var gercek ultra hd goruntu :)

Normal buğu spreyleri işe yaramayabilir ama gözlükçülerde gözlükler için buğu damlaları veya spreyleri var. Ben damlasını kullanıyorum gözlüğe bi kaç damla damlatıp siliyorsunuz sorun çözülüyor :)

Merhabalar,

Buğu yapmayan gözlük camları var, cam değişiminde biraz daha para vererek o camlardan taktırabilirsiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynı sorunu bende balaklava takınca yaşıyordum burnum dan aşağıyı açık bırakmak zorunda kalıyorum. Kaskın tüm hava kanalları giriş ve çıkışları açık vizör kapalı iken hiç bir sorun yaşamıyorum burnum biraz üşüyor o kadar :)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
gözlüğü gözünüzden biraz uzakta tutun o zaman buhu yapmaz

Çene açılır kask kullanıyorum ve çenesini açıyorum.
Çivi çiviyi söker derler. Hava soğuksa ben ondan daha soğuğum :bounce:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar