- Katılım
- 3 Kas 2013
- Mesajlar
- 347
Şu kaska sticker meselesini gereksiz uzatmışınız. Stickerin kaskın dış kabuğuna hiçbir etkisi olmaz, olamaz.
Belli ki hiç birşeyi anlamamışsınız,çok yazık anlamak bukadar zor olmamalı.
Şu kaska sticker meselesini gereksiz uzatmışınız. Stickerin kaskın dış kabuğuna hiçbir etkisi olmaz, olamaz.
Belli ki hiç birşeyi anlamamışsınız,çok yazık anlamak bukadar zor olmamalı.
led olmaz cok belli olur ayrica ledi bant gibi kesip lehimlemekle uğraşana kadar ölümsüzlüğün formulunu bulmak daha kolay olur. hem led e elektriği nerden alcaksin kafanda kabloylami gezcen o yüzden led saçma bir fikir ama jant şeridi veya fosforlu bant 10 numara
Komple kaplamayı anlarım da şu iki çizgi kaplamayla adamı nası öldürdünüz onu çözemedim..
arkadaşım okumuyormusunuz yazılanları,ben dahil 10 tane adam stickerin kaska verdiğği zarardan bahsetmiş,algıda seçicilik mi var anlamadım gitti.
Yada banane ya , geberen gebersin yani allah rızası için yapıştırmayın diyicek halimiz yok,yardım etmeye çalıştık,ama olucak gibi değil,bilinçlenme araştırma diye birşey yok, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş herkes.
Denedin mi arkadas, bu adam gibi iki cizgi sticker yapistirip teste mi yolladin? Ne gaza geldin yahu. Aynen birak bizi kendi halimize. Kaskin asfalta deymesin guzel olmus de gec. Adam gorunurlugunu arttirmis trafikte, sacma sacma oyle olursun boyle kafan kopar.. Hepsi muneccim..
Kardesim adamlarin tutup da kullanim kılavuzuna uyari olarak koydugu seyin batil inanc oldugunu dusunmek en basitinden fazla naif kaciyor. Yani bunun "kaskina sticker yapistiranin basina kotu sey gelir, isleri rast gitmez " gibi bir temele dayandigini dusunmuyorsundur umarim.
Bilimsel sebeplerini internetten arastirabilirsin tabi ama kendi bilgim ve mantigimla soyle anlatmaya calisayim: kasklarin ic yapisi anlatilirken genellikle yumurta kabugu örneği verilir. Yani yumurtayi soymak icin üstüne kasikla vurduğunda hemen kirilmaz ama kucuk kucuk onlarca parcaya ayrilir ya, iste ona benzer bir yapi. Sen dustugunde ya da darbe aldiginda kaskin dis yuzeyi de dahil ama ozellikle icte kalan gorunmeyen dokusu o sekilde kirilarak darbeyi maksimum ölçüde absorbe eder ve senin kafana minimum olcude etki etmesini saglamaya calisir.
Simdi senin kask disina uygulayacagin herhangi bir boya, yapistirici ya da sticker darbe aninda kaskin bu sekilde kirilmasina engel olursa darbe dogrudan kafan tarafindan emilecektir. Baska bir deyisle yumurta kabugu seklinde dagilan kaskin ic/dis yuzeyi degil kafan olabilir.
Dedigim gibi bu bilgiyle yetinmeyip bilimsel aciklamalarini arastirmani ve ille de bu tur bir uygylama yaptirmak istersen uygun malzemeyle yapmani tavsiye ederim.
Ama karar senin, umarim hic test etmek zorunda kalmazsin, kazasiz surusler...
Straforun üzerine bali damlattınız mı?
Aynı etkinin sticker-kask ikilisinde de olmayacağına garanti verebilir misiniz?