kask camı buhu problemi.. nası üstesinden geliriz ?

ya kask değil de ben gözlükle kullanıyorum mesela gözlüğüm buğulanıyor durunca :D giderken sıkıntı yok ama. durunca mecbur açıyorum camı soğuk da olsa

buhu problemine çözüm bulunmaz.
Sorun buğulanma ise Raleri gayet kolayca ve hesaplıca çözüyor.
110000336882340.jpg

Raleri Buğu Önleyici
Bu mükemmel bir şey ya sıfır buhu gerçekten, fakat her kış yenilemek gerekiyor diye biliyorum.
ya kask değil de ben gözlükle kullanıyorum mesela gözlüğüm buğulanıyor durunca :D giderken sıkıntı yok ama. durunca mecbur açıyorum camı soğuk da olsa
Bu durumdan ben de müzdaribim, lens kullanmak gerek ya gözlükle zor oluyor :rolleyes:

Son düzenleme:
Bu mükemmel bir şey ya sıfır buhu gerçekten, fakat her kış yenilemek gerekiyor diye biliyorum.
Raleri için konuşuyorum, benzerleri ve çakmaları hakkında bir fikrim yok. Düzgünce yapıştırılırsa her yıl için yenilemek gerekli değil. En azından bende bir sıkıntı olmadı. Kask pinlocktan önce eskidi.

Raleri için konuşuyorum, benzerleri ve çakmaları hakkında bir fikrim yok. Düzgünce yapıştırılırsa her yıl için yenilemek gerekli değil. En azından bende bir sıkıntı olmadı. Kask pinlocktan önce eskidi.
Kaskı alırken bu şekilde bilgi vermişlerdi (çakma olduğunu düşünmüyorum Shark marka pinlock)
Denemeye fırsatım olmadı çünki bu yıla kadar kışın motor sürmek nasip olmamıştı (:) seneye saklıcam elimdekini çıkartıp bakalım dedikleri gibimi

Kaskı alırken bu şekilde bilgi vermişlerdi (çakma olduğunu düşünmüyorum Shark marka pinlock)
Denemeye fırsatım olmadı çünki bu yıla kadar kışın motor sürmek nasip olmamıştı :)) seneye saklıcam elimdekini çıkartıp bakalım dedikleri gibimi
Kask ile birlikte verilenler orijinaldir zaten. Sökülüp takılabilenler için öyle olabilir ama Raleri gibi vizöre yapıştırılanları sökmenize gerek yok. Söküp takarsanız hava alıp buğulanması normal. Hem pinlock yazın niye sökülür ki?

Kask ile birlikte verilenler orijinaldir zaten. Sökülüp takılabilenler için öyle olabilir ama Raleri gibi vizöre yapıştırılanları sökmenize gerek yok. Söküp takarsanız hava alıp buğulanması normal. Hem pinlock yazın niye sökülür ki?
Vizörde mavi ekran filtresi gibi biraz sararma yapıyor. Yazın buhar sorunu yaşanmadığı için sökmeyi tercih ediyorum.

Geçmişte bende astigmat, miyop ve katarakt varken öpe öpe o gözlüğü takıyordum. Kasktaki buğuyu çözsem gözlüktekini çözemiyordum. Ben de çareyi göz ameliyatı olmakta buldum.

Geçmişte bende astigmat, miyop ve katarakt varken öpe öpe o gözlüğü takıyordum. Kasktaki buğuyu çözsem gözlüktekini çözemiyordum. Ben de çareyi göz ameliyatı olmakta buldum.
Bende çareyi lens kullanmakta buldum vizörsüz 20-30DK sürüş yaptıktan sonra lensler rüzgardan dolayı sağa sola kaydıkları için vizör kapalı sürüyorum bu yüzden buğu ünleyici olarak Shoei'nin üstünde ki Pinlock gayet başarılı . Vizörü değiştirdiğim de buğu illa ki yapıyor bu da çakma vizör aldığımdandır büyük ihtimalle :D

Bende çareyi lens kullanmakta buldum vizörsüz 20-30DK sürüş yaptıktan sonra lensler rüzgardan dolayı sağa sola kaydıkları için vizör kapalı sürüyorum bu yüzden buğu ünleyici olarak Shoei'nin üstünde ki Pinlock gayet başarılı . Vizörü değiştirdiğim de buğu illa ki yapıyor bu da çakma vizör aldığımdandır büyük ihtimalle :D

Geçmişte bir ara lens aldım ama takmayı beceremedim. Ne zaman elim gözüme gitse refleks olarak gözlerim kapandı.

Geçmişte bir ara lens aldım ama takmayı beceremedim. Ne zaman elim gözüme gitse refleks olarak gözlerim kapandı.
Belirli bir süre sonrasında alışıyorsunuz benim takıp çıkarmam 1-2DKmı almıyor. Gözünüze göre 1 hafta veya ne kadar süre çıkarmıyacağınızı söylüyor doktor , lens için özele gitmek şart gibi bir şey. Devlette senin gözlerine olmaz vs. diyordu doktor.

Camın iç kısmına bir parmak tıraş köpüğü sürüp temiz yumuşak bezle silerseniz buğu önleyici görevi görür.

Kask kapalıyken ağzın açık olmazsa, konuşmazsan buhar olmaz.

Kaskla gelen pinlock'u kullanıyorum. 4 yıl oldu, neredeyse 5 yıl olacak hala iş görüyor. Kaskım eskidi, yeni kask alınca o kaskla beraber gelen pinlock'u da dikkatli yapıştırır bir 5 yıl kullanırım diyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar