ya kask değil de ben gözlükle kullanıyorum mesela gözlüğüm buğulanıyor durunca
giderken sıkıntı yok ama. durunca mecbur açıyorum camı soğuk da olsa
Bu mükemmel bir şey ya sıfır buhu gerçekten, fakat her kış yenilemek gerekiyor diye biliyorum.buhu problemine çözüm bulunmaz.
Sorun buğulanma ise Raleri gayet kolayca ve hesaplıca çözüyor.
![]()
Raleri Buğu Önleyici
Bu durumdan ben de müzdaribim, lens kullanmak gerek ya gözlükle zor oluyorya kask değil de ben gözlükle kullanıyorum mesela gözlüğüm buğulanıyor duruncagiderken sıkıntı yok ama. durunca mecbur açıyorum camı soğuk da olsa
Raleri için konuşuyorum, benzerleri ve çakmaları hakkında bir fikrim yok. Düzgünce yapıştırılırsa her yıl için yenilemek gerekli değil. En azından bende bir sıkıntı olmadı. Kask pinlocktan önce eskidi.Bu mükemmel bir şey ya sıfır buhu gerçekten, fakat her kış yenilemek gerekiyor diye biliyorum.
Kaskı alırken bu şekilde bilgi vermişlerdi (çakma olduğunu düşünmüyorum Shark marka pinlock)Raleri için konuşuyorum, benzerleri ve çakmaları hakkında bir fikrim yok. Düzgünce yapıştırılırsa her yıl için yenilemek gerekli değil. En azından bende bir sıkıntı olmadı. Kask pinlocktan önce eskidi.
Kask ile birlikte verilenler orijinaldir zaten. Sökülüp takılabilenler için öyle olabilir ama Raleri gibi vizöre yapıştırılanları sökmenize gerek yok. Söküp takarsanız hava alıp buğulanması normal. Hem pinlock yazın niye sökülür ki?Kaskı alırken bu şekilde bilgi vermişlerdi (çakma olduğunu düşünmüyorum Shark marka pinlock)
Denemeye fırsatım olmadı çünki bu yıla kadar kışın motor sürmek nasip olmamıştı) seneye saklıcam elimdekini çıkartıp bakalım dedikleri gibimi
Vizörde mavi ekran filtresi gibi biraz sararma yapıyor. Yazın buhar sorunu yaşanmadığı için sökmeyi tercih ediyorum.Kask ile birlikte verilenler orijinaldir zaten. Sökülüp takılabilenler için öyle olabilir ama Raleri gibi vizöre yapıştırılanları sökmenize gerek yok. Söküp takarsanız hava alıp buğulanması normal. Hem pinlock yazın niye sökülür ki?
ya kask değil de ben gözlükle kullanıyorum mesela gözlüğüm buğulanıyor duruncagiderken sıkıntı yok ama. durunca mecbur açıyorum camı soğuk da olsa
Bende çareyi lens kullanmakta buldum vizörsüz 20-30DK sürüş yaptıktan sonra lensler rüzgardan dolayı sağa sola kaydıkları için vizör kapalı sürüyorum bu yüzden buğu ünleyici olarak Shoei'nin üstünde ki Pinlock gayet başarılı . Vizörü değiştirdiğim de buğu illa ki yapıyor bu da çakma vizör aldığımdandır büyük ihtimalleGeçmişte bende astigmat, miyop ve katarakt varken öpe öpe o gözlüğü takıyordum. Kasktaki buğuyu çözsem gözlüktekini çözemiyordum. Ben de çareyi göz ameliyatı olmakta buldum.
Bende çareyi lens kullanmakta buldum vizörsüz 20-30DK sürüş yaptıktan sonra lensler rüzgardan dolayı sağa sola kaydıkları için vizör kapalı sürüyorum bu yüzden buğu ünleyici olarak Shoei'nin üstünde ki Pinlock gayet başarılı . Vizörü değiştirdiğim de buğu illa ki yapıyor bu da çakma vizör aldığımdandır büyük ihtimalle![]()
Belirli bir süre sonrasında alışıyorsunuz benim takıp çıkarmam 1-2DKmı almıyor. Gözünüze göre 1 hafta veya ne kadar süre çıkarmıyacağınızı söylüyor doktor , lens için özele gitmek şart gibi bir şey. Devlette senin gözlerine olmaz vs. diyordu doktor.Geçmişte bir ara lens aldım ama takmayı beceremedim. Ne zaman elim gözüme gitse refleks olarak gözlerim kapandı.
Camın iç kısmına bir parmak tıraş köpüğü sürüp temiz yumuşak bezle silerseniz buğu önleyici görevi görür.
Kask kapalıyken ağzın açık olmazsa, konuşmazsan buhar olmaz.