Kask Bir Kez Daha Hayat Kurtardı Kaza Videosu

motorcu kardeşime geçmiş olsun diyor dikkatinizi habere yapılan yorumlara çevirmek istiyorum
dikkatle okuyalım da toplumdaki motorsiklet kullananlara olan tutum hakkında bilgi sahibi olalım ::rantinp:

KAZA GELİYORUM DEMEZ
Valla motorcu çocuk fazla hız ve dikkatsizlikten çarpmış ama şükür ki kafasında kask varmış. Yoksa ölebilirdi bile.

itfayiye yol vermesi gerekiyo bence gencte suc var yanlıs bisey

aslında kask sebp oldu. kask ses almayı engelliyor kısmende etrafı görmeyi engelliyor.orda itfaiyeyi motorcudan başka herkes farketti. yakın tarihte beninde canım kask yüzünden yandı. ses ve duyu engeli olmayan her moto kulanıcısının alabileceği kasklar tasarlanmalı

Benimki sadece uyarı

Motosikletler trafikte adeta serseri mayın gibi, mutlaka bir önlem alınmalı

sarı ışıklar
arkadaşlar antalyada sarı ışıklar yok denecek kadar kısa yanıyor ... sanki arada hiç sarı yanmıyor gibi bir durum var ...

verilmiş sadakası varmış
o kaza anında itfaiyenin lastiğine çarpmış
1saniye sonra ya da önce çarpsaydı yaşama ihtimali %1 di.

ayakta kalabilmek
GARİP GELECEK AMA EĞER O GENÇ PANİKLE MOTORU YATIRSA LASTİK ALTINDA KALABİLİRMİŞ.HIZINI KESİYOR VE KASKIYLA ÇARPIYOR.ZOR AMA DOĞRU OLANI YAPMIŞ

motorsikletlere yol verin
o kadar çok motorsiklet varki yollarda kasksız ehliyetsiz ben itfaiyeden önce böyle dikkatsiz motorsiklet görünce artık hemen yol veriyorum sizede tavsiye ederim çünkü ölüm saçıyorlar

bu kazada itfaye suçludur arkadaşlar ne derseniz deyin hayat kurtarmaya giderken hayat söndürüyordu az kalsın o kardeşimizede geçmiş olsun....

motosiklet sürücüsü suçlu değil adam yeşilde 50 -60 kmh hızla geçiyor o itfaiyecinin ne olursa olsun kontrollü geçmesi lazım :pr:

yorumlar malesef kaza kadar acı gene günah keçisi motosiklet kullanıcısı olmuş

hırsızın hiçmi suçu yok be kardeşim

Allah'tan kaskı varmış ve de tekere çarpmış,az daha öne çarpsa perte çıkması an meselesiymiş..

Yazlık mekanlarda kask takan çok nadir, arkadaş şanslıymış. O sıcakta kask takmanın faydasını gördü.

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü Kuşadası yolunda bir kazaya şahit oldum, motosiklet üstündeki arkadaşlar %100 haklıydılar ama kaskları olmadığından bunun farkında değillerdi. Gördüğüm manzara aklıma geldikçe hala tüylerim ürperiyor. Umarım yaşıyorlardır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kaza mahalli kontrolsüz kavşak falan değil arkadaşlar.
Trafik ışıkları var.
Yani motosiklet kullanıcısı çok da fazla suçlu değil.
Aksine itfaiye sürücüsü suçlu görünüyor.
Geçiş üstünlüğü olması, kavşağa kontrolsüz ve hız kesmeden girme hakkı vermez.
Geçiş üstünlüğü, kontrolsüz ve hız kesmeden ışıkları geçme anlamına gelmez.
Geçiş üstünlüğünden anlaşılan bu olmamalıdır.
Hiç kimsenin kazaya sebebiyet verebilecek şekilde araç kullanma hakkı ve üstünlüğü yoktur.

Yanlış hatırlamıyorsam, geçtiğimiz aylarda bir arkadaşımız daha böyle bir kaza yapmıştı.
Sanırım sitemize üyeydi o arkadaş.
Unuttuk gitti.
Sonuç ne oldu bilmiyorum ama sanırım aynı sebepten, itfaiye aracını kullanan sürücüye dava açılmıştı.
Bilgisi olan varsa yazsın bilgilenelim...

Katılıyorum Arkadaşımıza tamamen Haklı Ve ilk Görünüşte ışıklara dikkat ederseniz sizDe böyLe düşüneceksinizdir. Kazayı Yapan Arkadaşımıza Çok Geçmiş oLsun ama Biz Genede 5yolda 4 yolda 3 yolda 2 yolda V.b Dikkat edelim...

itfayeci efendi umursamadan yola devam ediyor adam ölse kimin umrunda devlet memuru tabi yırtar bir şekilde.

arkadaşlar motosiklet sürücüsü olarak zaten bizim dikkat etmemiz lazım... İtfaiye aracı sürücüsüne giren çıkan zaten yok altındaki araç kamyon e zaten o cahillikle almış aracı ben ölmem e yasalarda geçiş üstünlüğü vermiş çocukta yaparım kariyerde mantığında araç kullanıyor...

Ben trafikte 3 araç önümdeki bayan sürücünün makyaj yaptığını kestirebiliyorsam o motosikletlininde oraya 50-60 la değil 30-40 la girmesi lazımdı... belki 5 km daha hızlı olsa çok acı sonuçlar ortaya çıkacak...

Rahmetlik dedem babama zamanında nasihat etmiş araba sürerken daima sağdan çıkan araçlara dikkat et... Hele kamyon tır traktör sürücüsü ise 2 kat daha dikkat etmen lazım demiş...

Trafikte daha tabelaların anlamını bilmeyen onca sürücü varken arkadaşlar itfaiye suçlu olsa ne yazar... önemli olan tedbiri daima elden bırakmamak...

Motorculara saygı yok diyoruzda biz kendimizi bir araç olarak tanıtabiliyormuyuz?

hafif kayıp tekerleğine çarpması hayatını kurtarmış cidden. Altına girdiğini düşnemiyorum bile. ucuz atlatmış.

Gerçekten insanı dehşete düşüren bir video. Geçiş üstünlüğü başkaların hayatlarını tehlikeye atmadan kullanılabilir. Ehliyet kursunda bunu öğrettiler. Motosiklet sürücüsü bana biraz hızlı gibi geldi. Ama itfayie sürücüsü bence gördü ama yavaşlar diye devam etti .

Kask ve diğer korumalıklar her motorda kullanılmalı.

Allah korumuş umarım hiç bir motorcu böle kazaya mahküm olmaz kaskın önemi yine ön planda herkes kaskına önem versin ucuz kask almasın..birgün benim başımada böyle birşey gelse acaba başımdaki kask dayanırmı demek şart.hepimiz bu videodan ders alalım ve didkkatli olalım suclu kesinlikle itfaiye ışıklar kırmızı ve geciş hakkkı yan tarafın oldugu halde o hızda böyle gcemesi bence suc geciş hakkı kanunen onun ama gecerken kesinlikle kavsaktan gecmekte olna araçları kontrol edip gecmeli yani azami hız kavşaklarda 20 olması gerek. ya motorsikletli arkadaş yolun ortasında olsaydı kesim itfaiye aracının altında ezilip can vermişti Allah korusun::melek02:

aractaki bayan sürücü alkışlıyor kınıyorumm

wallaa Allah esirgemiş yask da yardımcı olmuş
hemen kalkması iyi pek bişeyi olmadığı göterir bu
Geçmiş olsun ne diyelim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çoq fena olmus yhaaa gercekten allah kurtarmıs aman arkads kısa yolda olsanız bıle geerq yoq demeyınnn her zamn takınn her zamn .. 2 dk yol mesafesıolsa bıle..:cat:

wallaa Allah esirgemiş yask da yardımcı olmuş
hemen kalkması iyi pek bişeyi olmadığı göterir bu
Geçmiş olsun ne diyelim

Bu tür kazalarda mümkünse bir süre hareket etmemek gerekir. Veya kişi bilinçsiz ise mutlaka boyun ve omurga desteklenerek güvenli bir yere taşınmalı :cat:

Benim başıma gelse bir süre yerde kalırdım toparlanmak için. El ve ayakları kontrol edebiliyormuyum bakardım. Önemli bunlar :cat:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Arkadaşa çok geçmiş olsun. Ben çokta hatalı olduğunu düşünmüyorum. Tamam kavşağa girerken ışık yeşil bile yansa sağına soluna bakması gerekirdi ama itfaiye sürücüsü de kaş yapıyım derken göz çıkarmış. Geçiş üstünlüğü olsa bile hiç kimsenin hayatını tehlieye atmamalıydı ve ışıklara gelirken onu farkedemeyecek araçlar için daha kontrollü olmalıydı. Neyseki arkadaşın kaskı takılıymış ve fren esnasında düşüp sürüklenerek itfaiye aracının altına girmemiş. Buna da şükür. Umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur...

çok büyük sonuçları olacak bi kazayı ucuz atlatmış arkadaş...geçmiş olsun allah korumuş....tekerin alatına girdiğini düşünemiyorum bile...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar