Kask Aldım Yanakları Çok Sıkıyor Yardım (Givi 50.5)

Merhabalar Givi 50.5 M bedeni satın aldım kask geldi. Araştırmalarıma göre yanakları başta sıkması normal deniyor fakat bayağı sıkıyor yani çenemi kapatırken yanaklarımı ısıracak gibi oluyorum. Kafa ölçüm 57 cm. Kask M beden 57-58 olarak geçiyor böyle olması normal mi yoksa geri verip L mi almalıyım fotoğrafını aşağıya bırakıyorum.

Motosikleti
D400
yanakları sıkan kask cok komik duruyor, ben sırf bu yüzden vizörü kaldıracaksam mutlaka güneşliği indiriyorum :queen:

Her kaskın ölçü modeli aynı değildir, kimi kask yuvarlak kafaya uygundur kimisi sivri.

Kilolu isen yapacagın birşey yok, ya zayıflıcan ya kaskın açmasını bekleyeceksi idare edecek kadar.

Zayıf isen ve ciddi anlamda kask sıkıyor ise öyle ahım şahım bir açılma olmadı benim kasklarda, bi beden büyüğünü denemelisin.

Baş kısmını sıkmıyor ise yani tepeden ve başın iki yanından rahatsızlık vermiyor ise, sıkıntı yapma zamanla biraz rahatlar.
Bende shark spartan karbon aldım, ilk zamanlar aynı şekilde yanaklarımı ısırır derecedinde sıkıyordu. Şimdi nispeten rahatladı 👍

Üst kısımda sıkıntı yok sadece yanaklarda baskı var. Ne kadar genişleme yapıyor yanakları ısırma mevzusu düzeliyor mu?

sıkıyor diye belirttiğiniz alanlar sünger. Yani çok kısa bir zaman içerisinde sizin kafa yapınıza göre açma yapacaktır. İyi kasklarda o açma daha uzun sürüyor. Çünkü açma yaptıktan sonra kask sağa sola çok rahat hareket edebileceğinden olası bir kaza anında kafada dönme yapabilir. Kaza olduğu anda kafanız kaskın içinde çok hızlı hareket ederse kask sizi koruyamaz. Ben resminize baktığımda kaskın size tam olduğunu görüyorum. Ancak bakış açısı için kaskın üst alın çizgisini birazdaha kaşlarınıza yaklaştırmanız gerekmekte yanı kaskı kafanıza takın bir ayna karşısına geçin kaskı biraz öne doğru iterken kafanızı hafif yukarı kaldırın . Bu sayede kask gereksiz ve yanlış şekilde esnememiş olur hemde size daha iyi bir görüş açısı sağlar.

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Ben de kaskımı ilk aldığımda aynı hissetmiştim. Tıpkı sizin gibiydi görünüm. Yanakları ısırabiliyor olmanız gerekiyor diye biliyorum. O zamanlar araştırmıştım o şekilde yorumlar okumuştum. Yani bence normal.

2 yıllık kullanımdan sonra tabi biraz gevşedi artık. Hatta padleri değiştirsem mi diye düşünüyorum.

Moderatör
2 veya 3 ay içinde rahatlayacaksın, şimdilik biraz zor gelecek ama idare et.

Üst kısımda sıkıntı yok sadece yanaklarda baskı var. Ne kadar genişleme yapıyor yanakları ısırma mevzusu düzeliyor mu?

sadece yanak ise acılır hatta ılk gunlerde agız iç kısmını ısırırsın : )) kafa kısmından sıkmıyorsa sorun yok L alsan yanak acıldıgında bu seerde kafanda tepsı gıbı döner aşırı ruzgarda cok fazla sallama yapar

Motosikleti
Kawasaki KLX
Merhabalar Givi 50.5 M bedeni satın aldım kask geldi. Araştırmalarıma göre yanakları başta sıkması normal deniyor fakat bayağı sıkıyor yani çenemi kapatırken yanaklarımı ısıracak gibi oluyorum. Kafa ölçüm 57 cm. Kask M beden 57-58 olarak geçiyor böyle olması normal mi yoksa geri verip L mi almalıyım fotoğrafını aşağıya bırakıyorum.

Padleri makinada yıkayıp takıp dene çok farkediyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben de ilk kaskımı aldığımda bu şekilde yanakları rahatsız etmişti. 2-3 ay sonra alıştım, hatta çok rahat ettim, kaskımı çok sevdim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İlk kaskımı aldığımda cehaletten bir iki beden büyük almıştım kafam rahat etsin diye. Kafam kask içinde fırıl fırıl dönüyordu.

Givi 50.4 kullanıyorum. Başlarda aynen bu şekilde sıkıyor ama bir kaç aya kalmaz rahatliyor.

Kesinlikle doğru beden kask almışsınız, aşağı yukarı bir aya iyice yüzünüze uyum sağlar.

Merhabalar Givi 50.5 M bedeni satın aldım kask geldi. Araştırmalarıma göre yanakları başta sıkması normal deniyor fakat bayağı sıkıyor yani çenemi kapatırken yanaklarımı ısıracak gibi oluyorum. Kafa ölçüm 57 cm. Kask M beden 57-58 olarak geçiyor böyle olması normal mi yoksa geri verip L mi almalıyım fotoğrafını aşağıya bırakıyorum. [url]https://i.hizliresim.com/tnMUMi.jpg[/url]

Oldukça yeterli.Zaten sıkı olucak kafanın kaskın içinde dönmesine izin vermeyecek bu şekilde koruyor yoksa bol olsa hiç bir anlamı kalmaz.Baş kısmından sıkma ve baş ağrısı yapmıyorsa sıkıntı yok.

Yanaklar kısa bir kullanımdan sonra hafiften açma yapar. Biraz ter değsin, yüz şeklini almaya başlarlar zamanla.

Kask üst kısımdan sıkmıyorsa sorun olmaz, bu şekilde kullanmaya devam et derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar