Kasım'da Suriye-Ürdün-Lübnan planlaması...

Kasım ayında 9 günlük tatilden faydalanıp Suriye-Ürdün-Lübnan'a gitmeyi düşünüyoruz. Kafamı kurcalayan bazı sorular var...
*Hava durumu nasıl olur, çöl fırtınaları olur mu?
*ortalama sıcaklık 10-15 civarı ama ne kadar doğru
*Biz gittiğimiz zamanın kurban bayramına denk gelmesi bizim için dezavantaj olur mu?
*uluslararası ehliyet-triptik belgesi gibi avrupa da istenen belgeleri almasak olur mu?
Bu konular hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim, artı her türlü görüş ve öneriye açığım....

Son düzenleme:
sorduğunuz konular ile ilgili birşey söyleyemeyeceğim motor istanbul dışına pek çıkmadım bile ama tebrik ediyorum sizi Allah yolunuzu açık etsin kazasız belasız sürüşler dilerim...

Kasım ayında 9 günlük tatilden faydalanıp Suriye-Ürdün-Lübnan'a gitmeyi düşünüyoruz. Kafamı kurcalayan bazı sorular var...
*Hava durumu nasıl olur, çöl fırtınaları olur mu?
*ortalama sıcaklık 10-15 civarı ama ne kadar doğru
*Biz gittiğimiz zamanın kurban bayramına denk gelmesi bizim için dezavantaj olur mu?
*uluslararası ehliyet-triptik belgesi gibi avrupa da istenen belgeleri almasak olur mu?
Bu konular hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim, artı her türlü görüş ve öneriye açığım....

Çok uzun ve yorucu bir gezi olacak Allah kolaylık versin, yanına alıcağın ekipman ve malzemelerin listesini mutlaka hazırla hep eksik birşey oluyor:)
*Hava durumunu soracak olursan 1,5 -2 ay daha oralar sıcaktan kavruluyor ve fırtınalara pek yakalanmazsın, gideceğin rotada çok önemli.
*bayrama denk gelmesi güzel ,deve eti yersin orda güzel olur:mrgreen:
*belgeler hakkında pek bilgi sahibi değilim ama bu ülkelere vizesiz giriş (1-ay ) yapabilirsin.
bizim ehliyetler yurt dışında 6 ay geçerli diye biliyorum daha uzun süreler için sınav mecburi, bazı ülkelerde bu geçerlilik süresi degişiyor.

Şimdiden hayırlı yolculuklar... Yolunuz açık olsun, yanınızda arapça bilen biri olsa hiç fena olmazdı:cat:

teşekkürler yadımlarınız için. Bizim ehliyetimiz geçerli ama o yurtdışında araba kiralarsan diye biliyorum. sınır geçişlerinde uluslararası ehliyeti soruyorlar diye duydum, onu öğrenmeye çalışıyorum.
Ayrıca triptik denilen bir belge var, onun ne işe yaradığını anlamadım...

teşekkürler yadımlarınız için. Bizim ehliyetimiz geçerli ama o yurtdışında araba kiralarsan diye biliyorum. sınır geçişlerinde uluslararası ehliyeti soruyorlar diye duydum, onu öğrenmeye çalışıyorum.
Ayrıca triptik denilen bir belge var, onun ne işe yaradığını anlamadım...
Triptik denilen şey Bir nevi araç sigortası.Giriş yaptığında bunu yaptırıyorsun çıkış yaparken Paranı geri alıyorsun o triptik bildiğim kadarıyla 1 yıl lık yapılır bizdeki gibi sen 9 gün kullanıcaksın geri kalan dönemin parasını geri alırsın.

Triptik Türk gümrükleri için geçerli bir belge, yurt dışında bir anlamı yok . O olmadan gümrük kapısından çıkamazsın. Batı çıkışları için 30 tl ama doğu için 80 tl lik triptik alacaksın. Bu linkten detayları öğrenebilirsin http://www.turing.org.tr/tr/triptik.asp
Ayrıca 15 gün için 63 euro 'luk yeşil kart sigortası yaptırman zorunlu.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:10 ----------

Triptik denilen şey Bir nevi araç sigortası.Giriş yaptığında bunu yaptırıyorsun çıkış yaparken Paranı geri alıyorsun o triptik bildiğim kadarıyla 1 yıl lık yapılır bizdeki gibi sen 9 gün kullanıcaksın geri kalan dönemin parasını geri alırsın.

TAMAMEN YANLIŞ...
Sigorta olan evrak yeşil kart sigortasıdır. KULLANMADIĞI KISMINI GERİ ALAMAZSIN.
Triptik gümrüklerden geçiş karnesidir. Batı için 30 doğu için 80 tl dir. Iran, hindistan pakistan için teminat yatırılmalıdır ( aracı orada satmamamız için), araç dönüp karne iade edildiğinde bu para geri alınır. Diğer ülkeler için teminat gerekmez.

bügün maslak turing ile telefonda görüştüm sadece tiriptik belgesinin yeterli olcağini söylediler green card ve uluslararası ehliyet yalnızca avrupa birliği ülkeleri istiyormus yanı kısacası sadece pasaport ve tiriptik ile bu iki ülkeyi dolaşabilirsin yanlız motorun ruhsatı senin üzerine olması gerekir.

bügün maslak turing ile telefonda görüştüm sadece tiriptik belgesinin yeterli olcağini söylediler green card ve uluslararası ehliyet yalnızca avrupa birliği ülkeleri istiyormus yanı kısacası sadece pasaport ve tiriptik ile bu iki ülkeyi dolaşabilirsin yanlız motorun ruhsatı senin üzerine olması gerekir.

motor benim üzerime, burda turing ofisi lmadığı için mecbur belgeyi cilvegözü sınır kapısından alıcaz. mesai saatlerini denk getirmek lazım. bu arada sen kasım ın kaçı gibi gitmeyi planlıyorsun...

motor benim üzerime, burda turing ofisi lmadığı için mecbur belgeyi cilvegözü sınır kapısından alıcaz. mesai saatlerini denk getirmek lazım. bu arada sen kasım ın kaçı gibi gitmeyi planlıyorsun...

sınır kapılarında turingler çok yoğun oluyormuş diye duydum tırcılar ve araçlar yüzünden geçerken mersinde yada adanadan işlemleri yaptırabilirsiniz ben kasımın ikinci haftası gibi yola çıkmayı planlıyorum ammanda arkaşım var isterseniz sınıra kadar birlikte yol yapabiliriz biraz arapçam ve ingilizcez var yetmediği yerde arkadışımı arıyarak tercemünliğimizi yapmasını sağlalıyabilriz

onun dışanda ammandada bize çok yardımcı olucaktır eğer bir aksılık çıkmazda birlikte yol yaparsak:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar