Kaş-Akyaka-Marmaris turu

Motosikleti
Forza 250
Öncelikle herkese selamlar,sezondan epey sıkıldığım için 4-5 günlük bir izin ayarladım.Zaten üstümde yeni motorunda heyecanı varken biraz gezmek istiyordum,Kaştan başlayan yolculuğumuz Akyaka’da konaklayarak geçti ama konakladığımız günlerde günübirlik olarak yakın olmasından dolayı Marmaris ve Muğlaya doğru uzandı.Aslında her sene yaptığım bu minik tatili bu sene yazmayacaktım çünkü geçtiğimiz senelerde 2 farklı dominarla bu yolu yapıp konaklayıp yazmıştım gerek yok diye düşünüyordum ancak Forzayla yapınca bu sefer belki insanların aklındaki soruları gideririm diye düşündüm.
Öncelikle + Kısımlar;
-Bende çantalı forza olduğu için sele altıyla beraber yaklaşık 100 LT’lik bi bagaj hacmine sahip olmamdan dolayı açıkcası 2 tekerlikli bir taşıtla yaptığım en rahat ve en “neyi nereye soksam ya” diye kendimi darlamadığım tatili yapmış oldum.
-2 kişi yolculuk yaptık.Ben 82 kiloyum,hanım ise 53 sabit hızla 120-125km li hızlarda çooook rahat bi şekilde yolculuk yaptık.Bu arada tabi sele altı ve çanta full+full 0.5lik su koyacak yer yoktu ikisinde de.
-Otoban yolculuğu olmadığı için sollama yaparken bir dezavantaj hissetmedim ki keza zaten Fethiye çıkıştan itibaren Akyaka’ya kadar epey bir ışık olduğu için bir nevi şehiriçi yol gibiydi,ışık sayısının az olduğu yerlerde de virajlar sık olduğu için o ekstra sollama gücüne ihtiyacım olmadı.Ama yalan olmasın virajlarda keşke altımda ADV 350 veya 500lük tarzı bir motor olsaydı dedim ama o tamamen itlik kopukluktan.
-Zaman zaman ısınan hava,artan veya azalan rüzgarın hareketine göre direkt bir tuşla camı indirip kaldırmak gerçekten büyük bir nimetmiş zaten camı tamamen açınca kaskın üst havalandırmasına kadar kesmiş oluyordum rüzgarı.

Eksi olarak ise
-Motor da +100cc olsaydı gerçekten efsane olurmuş bu haliylede yeterli ama kafada bir pürüz bırakıyor.
-Yakıtta 3.7’nin altına henüz düşemedim ama motor henüz 2000km oldu.Dominardan sonra bu benim için büyük bir gider değil ama X-Maxte aynı süratlerde 3.3-3.5 gibi değerleri yakalayabiliyordum(yakıtı sorun edenler için)ama o 5.5 yakıyor falan muhabbeti yalan yani onu söyleyeyim.

3-5 fotoğraf bırakıp uzaklaşıyorum.

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Bir forza sahibi olarak yapmak istediğim bir gezi maşallah. Evet eşimle ve bagajlayken aynı hissiyatı bende yaşıyorum keşke +100 cc daha olsaydı dedirtiyor ama burada önemli bir nokta hız olarakta düşmüyor bu bence güzel 80 le girdiğim yada 100 le girdiğim yerde aynı hızla çıkabiliyorum.
Tekerinize taş değmesin.

Motosikleti
Forza 250
Bir forza sahibi olarak yapmak istediğim bir gezi maşallah. Evet eşimle ve bagajlayken aynı hissiyatı bende yaşıyorum keşke +100 cc daha olsaydı dedirtiyor ama burada önemli bir nokta hız olarakta düşmüyor bu bence güzel 80 le girdiğim yada 100 le girdiğim yerde aynı hızla çıkabiliyorum.
Tekerinize taş değmesin.
En yakın zamanda yapın hocam çok zevkli heleki hanım d400 ün ayaklardaki titreşimden sonra ne zaman aynaya baksam elinde telefon reels kaydırıyordu 🤣 bi ara uyuyacağım sandım dedi inerken ahahah motor bu haliyle tamamen yeterli yüksek sürat akan bi otoban değilse arada ezilmiyorsunuz ama ara sıra keşke Forza 350 Türkiye’ye gelse de direkt alsam diye düsündüm

Motosikleti
HONDA FORZA 2025
En yakın zamanda yapın hocam çok zevkli heleki hanım d400 ün ayaklardaki titreşimden sonra ne zaman aynaya baksam elinde telefon reels kaydırıyordu 🤣 bi ara uyuyacağım sandım dedi inerken ahahah motor bu haliyle tamamen yeterli yüksek sürat akan bi otoban değilse arada ezilmiyorsunuz ama ara sıra keşke Forza 350 Türkiye’ye gelse de direkt alsam diye düsündüm
hahaha bu yorumu hanıma okutucam :D ailecek o bölgeleri çok seviyoruz kısmetse bizde yaparız inşallah

marmaris girişinde hacının yeri lokantasında yemek yedin mi hocam, tereyağlı iskenderi şahane.

Motosikleti
Forza 250
Valla haberimiz yoktu böyle bi yerden bir dahakine not aldım burayı,aslında niyetimiz Datça’ya gitmekti birazda ama orası tatil içinde tatil yaratmaya çalışmak gibi olacaktı zorlamadık şansımızı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada yine merak eden olabilir,eğim aşağı bir şekilde 155’de kesiciye girdi motor.Sanırsam 2025lerde kesiciyi 150’ye çekmişler.Düzde ise 140 a rahat dayandı belki az sabretsem 145-146yı görürdü ama çanta vs varken sürekli o hızlarda gitmek istemedim.Beni şaşırtan ADV350 ile neredeyse çok benzer bi son hıza sahip olmaları 3-4km ya oynar ya oynamaz öyle söyleyebilirim.Bu arada rüzgardan koruma anlamında da forza,adv350 ye göre çok önde ama tabi ki advnin ara hızlanmada ki performansı çok daha güzel.

Son düzenleme:
Motosikleti
HONDA FORZA 2025
zaten teknik verilerde de adv ile son hızları aynı hocam ara hızlanmaları farklı sadece tespitiniz doğru

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar