Kartlı sistem

Kartlı Sistem

Merhaba arkadaşlar :

Bazı kişilerin bildiği gibi elektronik bilim dalını geliştiriyor ve yararlı olabileceğine inandığım tasarımlar yapmaya çalışıyorum. Geçenlerde kendi motosikletim için kontak anahtarını iptal edip kartlı bi sistem yapmayı düşünmüştüm(Renault Megane2 Lerdeki gibi) Sistem 3 parçadan oluşuyor
1:Kart(USB Flash bellek şeklinde)
my.php

2:Okuyucu
my.php

3:Modül(Motosikletin kontak kablolarının bağlanacağı kısım)
my.php

Sistemin çalışması şu şekilde:
Motosikjletinizdeki kontağı söküyorsunuz +12v kısmını modülün 1numaralı klemensine bağlıyosunuz. 2 numaralı klemensine şase veriyorsunuz 3 numaralı klemensede kart takıldığında +12v gitmesi gereken kısımları bağlıyorsunuz.
Kartı taktığınızda okuyucu kartın içindeki şifreyle modül arasındaki şifreyi eşleştiriyor eğer kart ve okuyucu arasındaki şifre aynıysa modül elektrik vermeye başlıyor. (Alarm olan motosikletlerde şifre yalnışsa alarm çalıyor isteğe bağlı olarak) Fakat bir konuda kararsız kaldık bunu siz tecrübeli arkadaşlarla paylaşmak vbe yorumlarınızı almak istedim

1-)Benim tasarımım:
Kartı taktığımda şifre eşlemesi yapılacak şifre doğruysa kontak açılacak Alarmlı motosikletlerde isteğe bağlı olarak şifre yalnışsa alarm çalacak. Marşa kontak açıldıktan sonra elle basılacak. Normalde kontağı açtığımızda yaptığımız gibi.
2-)Arkadaşımın tasarımı:
Kartı taktığımızda şifre eşlmesi yapılacak şifre doğruysa kontak açılacak Alarmlı motosikletlerde isteğe bağlı olarak şifre yalnışsa alarm çalacak. Kontak açıldıktan sonra 5 saniye içinde motosiklet kendiliğinden motor çalışana kadar 3 saniyeden fazla olmamak şartı ile marşa basacak çalışmazsa 5 saniye bekleyip tekrar marşa basacak 3-4 sefer denemede çalışmazsa uyarı verip kendiliğinden kontak kapanacak.

Bana mantıksız gelen diyelim ki motosikletinizde elektrikle ilgili bi çalışma yapıyorsunuz yada sadece parkları yada farları yakmak istiyorsunuz fakat motor devamlı çalışmaya uğraşıcak. Bu kartı taktın kardeşim ya sür git yada hiç takma der gibi. Sizce nasıl daha uygun olur yorumlarınızı bekliyorum.

Bu sistemin amacı artık mekanik anahtar devrine artık bi son verip daha güvenli sistem yaratmak ve çalınma anında motosikleti çalıştırmayı biraz daha zorlaştırmak.

Moderatör tarafında düzenlendi:
"Bir zincir en zayıf halkası kadar Kuvvetlidir". Bence güvenliğin söz konusu olduğu yerlerde "kendin yap" tarzı uygulamalara girişmek tehlikeli olabilir.

Kolay gelsin

Bu kartlı sistemden 1000 adet kadar yapıp piyasaya sürmeyi düşünüyoruz. Ve bir deneme yapıldı şifrenin kırılması için 256 ihtimal var ve şifreyi kırmak için yani motosikleti çalıştırmak için hırsızın 256 farklı kodda kart yapması gerekiyor ve bunu yapamaz kartın içöine yazacağım programı kilitliyorum ve onuda şifreliyorum...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence cok iyi bi fikir dusunmussun:rendeer:

Öncelikler çalışman için seni tebrik ediyorum.

Bu tür özgün çalışmalar ileride yapılacaklar için çok güzel birlgi kaynaklarıdır.

Konuya ticari açıdan yaklaşırsan sistemina alıcı bulman biraz zor ama sadece kendin ve arkadaşların için düşünürsen merak etme bu motoru kimse çalamaz.

Öncelikler çalışman için seni tebrik ediyorum.

Bu tür özgün çalışmalar ileride yapılacaklar için çok güzel birlgi kaynaklarıdır.

Konuya ticari açıdan yaklaşırsan sistemina alıcı bulman biraz zor ama sadece kendin ve arkadaşların için düşünürsen merak etme bu motoru kimse çalamaz.
Yaptığın sistem imobillizer sistemi ile birebir fakat direksiyon kilidini nasıl devreye sokmaya düşünüyorsun en önemli kilit her ne kadar kırılabilsede direksiyon kiliti..Yaptığın sistem ile motorsikletin daha kolay çalınabilir neden?İmobillizer sisteminde araba kaç saniyede çalıştırılıyor biliyor musun 16 saniyede...Şifre çözücü aracın imobillizerdeki şifresini 16 saniyede bulabiliyor ve araçta kaç milyon haneli rakamlarla yapılmış çok prof bi imobillizer sistemi...Seninki 256 faklı koddan oluşacak..Düşünkü yolda birinin motorsikletini gördün bi hanzo direksiyon kilitini kırmış orda kabloları birleştirip bşyler yapmaya çalışıyor..bağarmazmısın hoopp dayı napıyon sen yaa..ama birde düşünki makinasını bağlamış dayım sigarasını yakmış dıtdıtdıt 5 saniyede motorun çalınmaya hazır ki çalışmaya hazır olan sistemden yaparsanızda çalışır vaziyette hırsızı bekliyor olucakk..mantık yalnışım varsa düzeltin arkadaşlar..

Kartı çıkardığında 5 saniye içinde direksiyon kilidi devreye girer ve eğer araçta alarm sistemide varsa direksiyon kilidi ile birlikte oda devreye girer. Ateşleme sistemini devreden çıkarırım yada karta ayrı bir şifre daha koyarım yani çift şifre ilk şifre kontak şifresi 2.şifre ise ateşleme sisteminin şifresi...

Eğer aklına başka bişey gelen varsa yada bi tasarım eksikliği çekinmesin lütfen siz olmasanız bu tasarımlar nasıl gelişecek

Arkadaşlar benim için gerçekten çok önemli bi konu lütfen bikaç yorum yazın. Sonuçta genç bi tasarımcıyım ve kendimi geliştirmem lazım hem ticari hem elektronik hemde tasarım konusunda. Ve bunu ilk önce motosikletler üzerinde yapacağım. Bakın daha neler sunacağım sizlere...

Son düzenleme:
yaptığın iş bence harika ama bu milletin dikkatini toplamak istiyorsan yeni bi topik aç ve

az yaktıran çok kaçtıran bi alet dedin mi bak topik nası çoşar hemde oradada bilgi istersin

çalışma güzel,ne aşamada acaba?fikrim:eğer gerçekten kullanışlı ve uzun ömürlü olamasını istiyorsanız bu projeyi hayata geçirdikten sonra aynısını proximity sistemle yapmanızı öneririm.usb konnektörleri bir süre sonra aşınıp sorun yaratacaktır ve nem-sıvıtemesı gibi etkenlerden etkilenecektir.sistem çalışmasıda kartı yuvaya sokunca kontak açılmalı,varsa alarm devreden çıkmalı,enerji gelmelidir.marş için yine bir buton olmalıdır.bu butona 1 kere basılmalı marş işlemini işlemci anlattığınız şekilde yürütmelidir.çalışmazsa butondan tekrar tetik alarak işlemi tekrarlamalıdır.yazılanların hepsi çalınmaya bir önlem değildir.sadece hayata biraz renk katar.kolaygelsin.

Son düzenleme:
Bu kartlı sistemden 1000 adet kadar yapıp piyasaya sürmeyi düşünüyoruz. Ve bir deneme yapıldı şifrenin kırılması için 256 ihtimal var ve şifreyi kırmak için yani motosikleti çalıştırmak için hırsızın 256 farklı kodda kart yapması gerekiyor ve bunu yapamaz kartın içöine yazacağım programı kilitliyorum ve onuda şifreliyorum...

16 hanelı galıba sıfre yanlıs mıyım?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
uuufff
süper bişeye benziyo.
tebrikler
:cat:

Motoru çalmayı kafaya taktı ise adam kamyona yükler götürür uğraşmaz tırıvırı işlerle

Bence de güzel bir fikir. Bu devreye Ek olarak birde motosiklet calındıgında uydudan sinyaller ile yerini belirten (cep telefonu gibi) bir sistemde ekleyebilirsin. Yada motor yerinden oynatıldıgında mesela bıraktıgın yerden elektirik devresi acılmada 5m kadar götürüldügünde max 5km mesafedeki kart sinyal vermeye başlayacak....

olayın güvenlik vb kısımlarını bir kenara koyalım. en başta usb bellekler çok dayanıksız aletler. birini elimden düşürmüştüm ve bir daha çalışmadı. bir düşünün anahtarınızı kaç kez yere düşürdüğünüzü. bunu dışında yatırma veya kaza ihtimallerini de göz önünde bulundurmak gerek. yağmur yağdığı durumda nasıl olacak, usbnin içine su girerse? yolda kalmak da çalınma kadar ciddi bir sorun.

kısaca benim düşüncem bu tip olayda endüstriyel amaçla üretilmiş, suya, toza, darbeye dayanıklı malzeme kullanmak gerekir. standart bir usb bellek kullanılan böyle bir sistemi kullanmayı düşünmezdim. derseniz ki bir önerin var mı? malesef yok ama usb bellek ile kullanışlı olmayacağı kesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar