Kartalkaya otel yangını.

Gerçekten çok üzücü bir haber. Ülkemizde insanın canı bu kadar ucuz olmamalı. Japonya'da 7 büyüklüğünde deprem olunca bu kadar insan ölmüyor :(

Gitmezseniz ölmezsiniz, açıkcası ben uzun yıllar önce otel işini bitirdim. İşim gereği bütün dünyayı dolaşıyorum. Gittiğim ülkelerdeki otel fiyatlarını bildiğim için Türkiyede istenen fiyatlarıda karşılarına yerleştiğimde arada devası uçurumu fark ettiğimden bu yana Türkiyede otelde kalmadım ailemde kalmaz. Kendime güzel bir karavan aldım tatillere onunla çıkıyoruz. Saçma sapan hırbolara para vericek değilim. Dahada öteye gidim Türkiyeden kıyafet bile almıyroum, imkanım el verse yemek bile almıyacağım lakin peynir ve çikolata işini çözdüm rutin olarak avrupada oldugum için devamlı kiloyla peyniri ordan getiririm. Çocuklar bazen kahvaltıya dışarı gidiyor Baba ya biz ne yedik diyorlar? Türkiyeden çöp almam özeti bu.

Burada size katilmiyorum. Otel fiyatlarinin yüksekligi ayri bir konu bu otellerde alinan güvenlik önlemleri ayri bir konu. Otel fiyati ne olursa olsun bazi güvenlik hususlarinin olmasi gerekiyor. Burada bir ihmal söz konusu ve bu insanlar o ihmaller sonucunda vefat ettilet. Otellerin pahaliligindan dolayi degil.

Gitmezseniz ölmezsiniz, açıkcası ben uzun yıllar önce otel işini bitirdim. İşim gereği bütün dünyayı dolaşıyorum. Gittiğim ülkelerdeki otel fiyatlarını bildiğim için Türkiyede istenen fiyatlarıda karşılarına yerleştiğimde arada devası uçurumu fark ettiğimden bu yana Türkiyede otelde kalmadım ailemde kalmaz. Kendime güzel bir karavan aldım tatillere onunla çıkıyoruz. Saçma sapan hırbolara para vericek değilim. Dahada öteye gidim Türkiyeden kıyafet bile almıyroum, imkanım el verse yemek bile almıyacağım lakin peynir ve çikolata işini çözdüm rutin olarak avrupada oldugum için devamlı kiloyla peyniri ordan getiririm. Çocuklar bazen kahvaltıya dışarı gidiyor Baba ya biz ne yedik diyorlar? Türkiyeden çöp almam özeti bu.

yanlış bir mantık. bu ülkede her türlü ölüyorsun. yolda gitsen de ölüyorsun, kahve icsen de yagmur yagsa da. kaçışın yok.

İnsanlar otelde konaklamayı sevıyor olabılır; kamp yapmayı da seviyor olabilir . Kategorize etmeye gerek yok. Parası var gider, bize göre enayiliktir ona göre keyiftir.

Zaten konu bu da değil.

Bana göre motosikletten daha özgür bir şey kayakla kaymak. Ama her zaman ki gibi, olan kurallara uymamak yüzünden, kurallara uydurması gereken kurumların kuralları uygulatmaması yüzünden ortaya çıkan bir facia. Dün itfaiye aracına yol vermeyene kesilen ceza 993 TL. Drift atana kesilen ceza 20 küsur bin TL. Mantalite farklı bizde. of ki of. Söylenecek çok şey var. Ama bizde hiç etik ve ahlak kalmadı.

Korkunç haber...

Hep söylediğim gibi; bu ülkede kurallar, ilkeler, yasalar kerteriz alınmadığı için, her norm mutlaka eğilip bükülecek bir angarya olarak görüldüğü için, başımız beladan kurtulmuyor...

O bölgede defalarca konaklayan, dağın her yerinde kayan biri olarak söylemeliyim ki, hiç şaşırmadım felaketin büyümesine. Dağ iki parçaya bölünmüş ve her biri belli oteller tarafından parsellenmiş. Yıllardır belli grupların hegemonyası altında, hemen hemen hiçbir yatırım, bakım, onarım yapılmadan işletilen tesisler. Dağ yolu eski, telesiyejler berbat durumda (hatta geçen yıllarda arıza nedeniyle insanlar mahsur kalmıştı), kir pas içinde, teleskiler habire arıza yapar, pistler basılmaz, taşı toprağı temizlenmez, Kartalkaya tarafından aldığınız skipass ile Dorukkaya tarafında kayamazsınız (resmen parsellemişler dağı) ve tüm bu hizmetler Fransa'da, İtalya'da, Avusturya'da vs. alacağınız hizmetten kat kat fazladır.

Yaşadığımız coğrafya, zengin/fakir ayırt etmenden hepimizi öğütüyor maalesef...çok ama çok üzgünüm...

80 kişiye yakın vefat varken bir sürü ölen çocuk varken şu yoruma gerek yok.
Gitmezsen ölmezsin mantığı olamaz.
Karavanda kaza yaparsan (Allah korusun)Binmezsen yapmazsın gibi.
Biz vatandaşız sıçtığımız boka vergi veriyoruz.
Denetlemeyi biz yapamayız.

Bu ülkede keyif almak için para verenler enayi değil.
Baktığımız da hepimiz maalesef enayiyiz.
Birileri bizim yerimize zaten istediğini yapıyor bizden çaldıklarıyla.
artık eleştiri yapmak bile suç bakın dün savcılık kararı alıntı olarak :

“ bolu cumhuriyet başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda bolu 2. sulh ceza hakimliği, yangın hakkındaki haberlere yayın yasağı getirdi. kararda, "dosya kapsamı hakkında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verildi" ifadeleri yer aldı.”

Kamyoncu dayı ben senin yerinde olsam bu kadar laftan sonra Türkiye'deki forumlara da girmem valla. 🥱

Konuyu farklı yerinizden anlamışsınız. Ne denilse boş size.

Seni bilmem ama biz senin yerine utandık.

Bu otel ile ilgili haberlere yasak gelmiş. Demek ki bu işin içindekiler ağır abiler. Yukarı ile ilişkileri iyi olan mangırı sağlam abiler. Adalet mülkün temelidir.
Mülk arapçada devlet demektir. Malik kelimesinden gelir.
Adalet olmaz ise devlet olmaz.

Yoo konuyu hiçde yanlış yerinden anlamadım, kekoviç gibi hem Avrupanın üstünde fiyat ödeyip hemde bir gram kaliteli yemek yemiceksiniz, güvenlik olmuyacak birde hırbo otel elemanlarıyla muhatap olucaksınız bunun üstünde birde öleceksiniz. Bana 1 taneniz çıksın desinki abi şu otele git Türkiyede kesin ölmezsin??? hangiiz diyebilir? yanmasanız otelde kesin mutfaktan çıkan virüslü ymeekten zehirlenip ölürsünüz. Ben türkiyede hiçbir otelde kalmam. Türkiyede restoranda yemek dahi yemem, Türkiyede üstüme kıyafet bile almam. Mümkün olsa su içmiyeceğim çünkü suyun bile tadı farklı. Siz nasıl yaparsanız yapın açık hava ceza evi işte.
Kimse burada usulsüz olayları savunmuyor.
Avrupalılar buraya tatile ve alış veriş yapmaya geliyor.
Onlarda salak o zaman.
Türkiye'de çok kaliteli oteller var.
Kaç milyon avrupalı turist senden benden salak o zaman.
Bura da herkes yanan otele değil ölen insanlara üzülüyor.
Vicdan meselesi.
Ölen insana kekoviç demek insanlık değil.
Çoluk çocuk ölmüş yaptığın yoruma bak.
Görmemiş birisin belli..
Türkiye'de kalma yönetene bok at ama Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete bok atamazsın.
Adalet kanunsuzluk hepimiz şikayetçiyiz ama Bu ülke bizim şuan yöneten partinin değil.
Su içmem diyorsan foruma da yazma bence.
Sana pensilvanya'yı öneririm
Ülke bizim Türk vatandaşlarının yönetenlerin değil

Benim tavrım saldırgansa pişman değilim.
Ölmüş vatandaşlara çoluğa çocuğa kekoviç demek mi normal ?
Sesini kes otur demişsin birde.Gerçek olsa bile Ülkeye düşmanlığından bura da olmadığına eminim.
Senin gibiler sadece konuşur kötüler.
Eleştiri yap ülkeyi eleştir otelde kalan insanların suçu yok.
Denetlemeyenlerin suçu gayet açık konuşuyorum da anlamanız kıt.
Her gün tekele giren adamım merak etme hayattayım da.
Çok beğenmediğin ülkenin formuna da yazma o zaman.
İnsanlar ölmüş eleştireceğin kişi insanlar değil sistem.
Daha bunu anlayamamışsın çocuklar ölmüş gelmiş bana kes sesini diyorsun.

Gitmezseniz ölmezsiniz mi?

Türkiye'de her şeyin berbat olduğuna katılıyorum. Denyoluk olmayacaksa yaklaşık 15 senedir Türkiye'de özellikle yaz tatili yapmamaya çalışıyorum da.. yapamayan napacak? o da ölsün o zaman mı diyeceksin?
O otelde çalışmak zorunda olan insanlar da var, aklına gelmemiş belli ki.Yurtdışına kanuni/maddi sebeplerden ötürü gidemeyen insanlar var. Ülkedeki boktan gidişatla ilgili her şeye tamam da, gitmezseniz ölmezsiniz dediğin zaman o biraz şey oluyor..

İnsan
Saldırgan tavırların hiç hoşuma gitmiyor ve saçma sapan alakasız tavırlarla ithamlarda bulunman arkasında bir gerçek varsa koy ortaya yoksa kes sesini otur yerine. İstanbulda bir tekele gir ve içki al bakalım yüzde kaç oranında hayatta kalıyorsun. Denetimsiz bir yer. köpekler insan yiyor sanki afrika size yazmaya bile değmez
insanlar tekelden aldığı içkilerden ölmüyor... Ya da kör olmuyor... Pahalılıktan kendi yaptıkları içkiden ya da kaçak yapılan içkilerden ölüyor.. Sen neyin kafasındasın ? Daha 3 güne kadar bu memleketin ekmeğini yiyip suyunu içiyordun.. Her avrupayı görüp memleketine bok atanı gördük te senin gibisi bir ilk... Memleket denetimsiz değil.. sorun yönetimde.. İktidar sahiplerinde.. üç kuruş fazla nasıl kazanırım derdinde... Bak sen bile 3 kuruş fazla kazanmak için avrupa çalışıyormuşsun.. Yoksa istanbul-erzurum arası yardırıp dururdun..
Haklı olduğun konu var aslında.. Ama naapalım ki burda yaşamak zorundayız.. Senin gibi, gemi su alıca fareler gibi suya atlamıyoruz.. Her daim umudumuzu koruyoruz..
Hiç olmazsa giden canlara istinaden bu kelimeleri kullanmasaydın.. Orda masum çocuklar, gençler , anne -babalar öldü.. Hem de ailecek... Empati nedir bilir misin ?..
Ama görüyoruz ki ısrarcısın.. Demek ki umutsuz vakasın.. Tartıışmaya bile deymezsin aslında.. Ama naapalım ki 2 satır yazasım geldi..
Daha da yazma istersen... Çirkinleşmeyelim daha fazla..

şimdi benim bu kamyoncu ile oyum bir mi?

Aysun Kayacı haklıymış yeminle.

Anladigim kadariyla Isin belediyeyi ilgilendiren kismi, itfaiye tarafindan verilmesi gereken belgeler. Geri kalan kontroller ve denetimler Kultur ve turizm bakanligi tarafindan yapilmasi gerekiyormus.

Ismail saymazin haberine gore, otel en son aralik ayinda Bolu belediyesi itfaiye mudurlugune bazi uygunluk belgeleri icin basvuruda bulunuyor. Itfaiye eksiklerini belirtip uygunlugu vermiyor.

Bakanlik hangi denetimi yapti, neye nasil izin verdi, otel tum bu eksiklerine ragmen nasil calismaya devam etti bilmiyoruz. Ama az cok tahmin edebiliyoruz.

Ölümde bile birleşemiyoruz!

İnsanlar pisi pisine ölmüş, çocuklar annelerinin bedenine yapışarak kavrulmuş, milli yas ilan edilmiş, şu forumda bile yazılanlara bak!

Uzun süredir ilmek ilmek dökülüyor insani duyarlılığımız, ekranlardan boca ediliyor seviyesizliğimiz, sadece kendi acısına yas tutan bencil kibrimiz nefes almamıza izin vermiyor...

İki adım ötede ateşin dumanı tüterken, Dorukkaya tarafında hala kayanları gördükçe kalbim sıkışıyor benim yahu. Bu sizi rahatsız etmiyor mu? Onu bırak, Kartal Otel'de rezervasyonlar hala açıkmış...nasıl bu kadar rezil bir bireyselciliğe mahkum olduk? "gitmeseydin ölmezdin" önermesini yapabilen bir zihnin bu topraklarda nasıl yeşerdiğini konuşmayalım mı? Mesele sadece popüler bir otelde çıkan yangın mı sadece? Deprem, sel, trafik, sosyal ahlak, toplumsal vicdan, çağdaş normlar? Nasıl yapacağız, nasıl çıkacağız bu kompleksle soslanmış çöküntüden? İnsanlar ölmüş, devlet aygıtı "sorumluluk kimde"yi tartışıyor. Bugüne kadar farkında değil misiniz yahu? Ama kitapta her şey yazıyordu, sahada uygulayanı ne yapacağız?

Berbat bir dönemden geçiyoruz. Hiç birimiz de muaf değiliz buradaki çürümeden...kimse kendini kandırmasın, olmayacak bu iş vesselam...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar