Kartalkaya otel yangını.

Bu gece sabaha karşı başlayan 10 kişiden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği yangın.
Üşenmedim araştırdım geceliği 35.000 tl.
Bu kadar para veriyorsun tatil için ve sonuç.
Çoluk çocuk gidiyorsun kimisi yangın merdivenine ulaşamadan camdan atlıyor.
Kimisi boğularak ve yanarak can veriyor.
Cennet gibi ülke de her şey torpille olunca denetlemede olmuyor olan vatandaşa oluyor.
Sahte alkolden 38 kişi yangından 10'dan fazla kişi hayatını kaybediyor.
Gönül ister güzel bir konu açalım ama ..
Bir Türkiye klasiği. Amerika da 150 milyar dolarlık yangın olur 10 kişi ölür , bizde bir otel yeterli..

Yangın nereden çıkmış ki acaba.

İnsan insandır ayrım yapmak istemiyorum hepsine rahmet diliyorum ailelerine sabır diliyorum fakat kesinlikle adalet sistemi ayrım yapıyor.

Geceliği 35 bin tl ise o otelin; ölenlerin hesabı sorulacaktır cünkü ölenler zengindir. Keşke bu sistem herkes için işlese.

Üst katta restoran bölümün de çıkmış galiba.
Bazı görüntüler var sosyal medyada insanlar çıkamıyoruz diye bağırıyorlar.
Çarşafla inmeye çalışıp düşenler var.
Milyonluk oteller fotoğraflara baktım yangın merdiveni göremedim.
Tüpü yoksa bile şaşırmam .
Sistem olsa da herkese işlese yok ki sistemimiz.

Bir fotoğrafta en üst kat yanıyordu bir de ilk katta pencereden alev çıkıyordu. Sanırım birden yürümüş gitmiş yangın.

Gerçekten çok zor; ölümün bile kötüsü var, yanarak bunlardan birisi.

Umarım işletme güvenlik kurallarını uygulamadıgı için büyük bir ceza alır.

İnsanların çaresizliği yangın merdiveni ve ya acil çıkış olsa muhtemelen böyle bir durum olmazdı.
Yardım çığlığı kadar kötü bir şey yok.
Çok zor.
Sorumluları umarız cezalandırılır..

Bu nasil istir arkadas... Yangin alt katlardan baslasa anlarim

Yangin en üst katta cikmis. Alev ve duman yukari dogru cok hizli cikar ama asagiya dogru inisi nispeten daha yavastir.

Birak yangin merdivenini , normal merdivenlerden bile inip kacabilirdi bu insanlar

Demekki yangin aninda siren falan calmadi , zavalli insanlar ya uykuda yakalandilar ya da farkettiklerinde cok gec olmustu.

Allahtan ölenlere rahmet , yaralilara acil sifalar diliyorum.

benim okuldan bir arkadaşım ve ailesinden toplam 6 kişi vefat etmiş yangında. toplam kayıp sayısını tahmin bile etmek istemiyorum. çok üzücü.

Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Otelde ne yangın dedektörü, ne de yangın merdiveni varmış. Müslüman bir ülkede yaşanmış olsaydı, sorumlular anında istifa eder ve yargılanırdı, neyse ki müslüman bir ülkede gerçekleşmemiş felaket.

Allah ölen tüm vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun. Sözcü Gazetesi yazarı, üniversite hocam Nedim Türkmen de ailesiyle beraber vefat etmiş.

Son düzenleme:
Çok üzüldüm.

Ölenlere rahmet, yakınlarına sabır dilerim.

Bu ders olurda gerekli tedbirler, düzenlemeler yapılır umarım.

Şaka gibi..evden saat 2 gibi çıktım yangın kısmen bitmişti...10 kişi öldü deniyordu... Şimdi 66... Ve yayın yasağı getirilmiş..

Söz konusu bölgede kaç defa konakladığımı saymaya kalksam sayamam muhtemelen.
İkinci dünya savaşından kalkma telesiyej/teleski kullanan zihniyetin güvenlik gibi keyfi olmayan konusundaki tutumunun da farklı olmasını beklemiyorduk sanırım..
Yazık.. Çok değil 3-5 sene önce olsa benim de sürü sepet arkadaşımın da orada olması o kadar olasıydı ki.. sabahtan beri listeler isimler geziyor bakamıyorum korkudan.
Ağzına sıçtınız lan ülkenin...

Ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.
Yazık, çok yazık.
Resmen pisi pisine, feci şekilde hayatını kaybetmiş insanlar.

Rant meselesi. Tüm raporları eski, turizm uygunluk belgesi 2007 yılındaki İtfaiye Raporuna göre verilmemesi gerekiyordu.

O bölgedeki çoğu otelin aynı şartlarda belge aldığını, aynı olduğunu, bu olay sonrasında olması gereken sisteme geçeceklerini, ayrıca otel sahibi, müdür ve birkaç iş güvenliği uzmanı kurban dışında kimsenin istifa etmeyeceğini, ben başarısız oldum hata bende demeyeceğinin altına imzamı atarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar