Karbüratör Temizliği (Resimli)-Ybr 125

Karbüratör temizliği için önce karbüratöre giden resistanslar sökülür..

Ardından hava hortumu sökülür..

Benzin girişinin klipsi gevşetilerek hortum yerinden çekilir..

Karbüratörün motora bağlantıları sökülür..

Gaz telinin girdiği üst kısım sökülür..

Ve motordan çıkarılır..

Karbüratör vidalarından sökülerek iki kısma ayrılır..

Kapak açıldıktan sonra şamandıra pimi çıkarılır..

Şamandıranın sökülür..Karbüratör memeleri kontrol edilir..
Tıkalı meme...

WD-40 sıktıktan sonra basınçlı hava tutup açılmasını sağladım..

Yerlerine özenli birşekilde takılır.

Şamadıra dikkatlice yerine takıldıktan sonra kapak takılır..

Daha sonra motor başına geçilerek montaj yapılır..

:rendeer::rendeer:

Evde basınçlı hava olmadığı için mahallenin lastik tamircisine giderek karbüratörün memelerine ve diğer bölgelerine başınçlı hava sıktım.. Temizlik içinde gaz yağı ve wd-40 benzeri spreyden faydalandım..

Son düzenleme:
Motor ilk ısıtmada jikleyi çektiğim halde ısındıktan tam ısınmadan stop ediyordu..En önemliside çok zor çalışıyordu..

Temizlikten sonra tek basma ile çalıştı... Karbüratör içi pek kirli değildi ancak memeler kısmen tıkalı idi..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:32 ----------

Teşekkürler abi ilerde bende temizlerim şimdilik sorun yok.

Rica ederim..
Hep soruyorsun birşey vermiyorsun dediler gaza geldim..Umarım anlaşılır olmuştur..:cat:

Ancak sunumda başlı başına önemli bir olay olduğundan anlaşılır olmakta önemli..

:cat:

serdarmert paylaşımın nasıl işime yaradı anlatamam. kralsın.

özellikle teşekkür etme ihtiyacı duydum.az emek değil her kareyi fotoğraflamak.

serdarmert paylaşımın nasıl işime yaradı anlatamam. kralsın.

özellikle teşekkür etme ihtiyacı duydum.az emek değil her kareyi fotoğraflamak.

Bence senin motorda da karbüratör kirliliği olabilir..Sende bir bak istersen..
Gerçekten zor oluyor..resimlemek..Ama herkes görsün isteyen kendi yapabilir..:cat:

sagolasın çok işime yaradı eyvallah kaç zamandır bende nasıl sökerim diye planlar yapıyordum. bu karbiratörü oysa basitmiş. şimdi güvenim geldi. bende sökeceğim

sagolasın çok işime yaradı eyvallah kaç zamandır bende nasıl sökerim diye planlar yapıyordum. bu karbiratörü oysa basitmiş. şimdi güvenim geldi. bende sökeceğim

Özellikle karbüratör kaynaklı bir performans düşüklüğü varsa sök..bak..:bounce:

serdar abi tebrikler... fazla gaza gelip motorunu dağıtma abim :) daha lazım sana o kırmızı carmen...

serdar abi tebrikler... fazla gaza gelip motorunu dağıtma abim :) daha lazım sana o kırmızı carmen...

Özgür..
daha iyi oluyor ama baktıkça bir yerlerine..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:34 ----------

Sırada debriyaj balatası var..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:35 ----------

Ne demiş Konfiçyüs,

" Okudum anladım,
Gördüm hatırladım..
Yaptım öğrendim "....:queen::queen:

Paylaşım için teşekkürler resimler daha net olsaydı tabi daha iyi olurdu makro çekim aktif etmişmiydiniz?

Nasıl kıydın o güzelim mıkunı karbüratöre o bir japon harikasıydı sen sökmeden önce :) Eline emeğine sağlık mert abi faydalı bir anlatım olmuş...

elin saglık,bıraz daha detaylı anlatsaydın ıyı olurmus hangı kısımlarına hava verdın mesela,ben gecenlerde bır temızlık denemesınde bulundum
ayarlarını bozduk kazara :mrgreen:

bu işi karbüratör tamircileri selukozik tinerle yapıyor tamirciler benzinle temizliyor fakat benzin temizlemez çünkü temizleyecek olsa zaten tıkanmaz en tiner yapar bu işi oto boyacısından 100gr alsan para bile almıyorlar birmüddet tinerde bekletin sonra havayla temizleyin

elin saglık,bıraz daha detaylı anlatsaydın ıyı olurmus hangı kısımlarına hava verdın mesela,ben gecenlerde bır temızlık denemesınde bulundum
ayarlarını bozduk kazara :mrgreen:

Zaten ayarlar iyi bir temizlikten sonra bozulur. Tekrar yapacaksınız..
Karbüratör temizliği, rölanti, hava ayarı, subab ayarı bunlar hepsi birbirine bağlı... Ben kelebek etkisi diyorum...

Hocam memeler belli..daha detay anlatmak için kitap yazmak lazım..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:06 ----------

bu işi karbüratör tamircileri selukozik tinerle yapıyor tamirciler benzinle temizliyor fakat benzin temizlemez çünkü temizleyecek olsa zaten tıkanmaz en tiner yapar bu işi oto boyacısından 100gr alsan para bile almıyorlar birmüddet tinerde bekletin sonra havayla temizleyin

Benzin içerisnde zaten karbüratör tıkanıyor..
Valla ben gazyağı ile temizledim..çok iyi sonuç veriyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar