- Konu Yazar
Merhaba,
Motoru satıcam diye bayağı ağlaşmıştım. Bazı gelişmeler oldu. Satmadım. Ara ara biniyorum.
Bugün canım sıkıldı. Youtube da gördüğüm karbüratör iğnesinin seviyesi ile biraz oynayayım bakalım nasıl sonuç alacağım dedim.
Bahsedilen videolarda 5 tırnak var. Benim karbüratör iğnemde 4 tırnak vardı ve sekman alttan 2.ye takılıydı.
İlk olarak en üste aldım. Motor jiklesiz kesinlikle çalışmadı ve gazı bırakınca stop etti.
Daha sonra alttan 3. ye taktım. Gayet güzel çalışıyor.
SONUÇLAR:
1-Normalde jikleyle çalışan ve ısınmazsa stop eden motor jiklesiz çalıştı
2-Ara hızlanmalar açık ara iyileşti(Psikolojik olamayacak kadar iyileşti).
3-Normalde gazı kapattığımda aniden öne yığılan motorun bu yığılması kayboldu. Ancak motor freninde bir düşüş olmadı.
4-Alt devir ve üst devirlerde herhangi bir boğulma olmadı. 1000-10 000 devir arasında her deviri denedim boğulmadı.
5-Egzozda patlama önceden yoktu yine olmadı.
SORULAR:
1-Benzin tüketimini artırmış mı oldum ?
2-Hava-yakıt oranını nasıl değiştirmiş oldum ?
3-Karbüratör iğnesi ne işe yarıyor ?
Fikir beyan eden bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
Motoru satıcam diye bayağı ağlaşmıştım. Bazı gelişmeler oldu. Satmadım. Ara ara biniyorum.
Bugün canım sıkıldı. Youtube da gördüğüm karbüratör iğnesinin seviyesi ile biraz oynayayım bakalım nasıl sonuç alacağım dedim.
Bahsedilen videolarda 5 tırnak var. Benim karbüratör iğnemde 4 tırnak vardı ve sekman alttan 2.ye takılıydı.
İlk olarak en üste aldım. Motor jiklesiz kesinlikle çalışmadı ve gazı bırakınca stop etti.
Daha sonra alttan 3. ye taktım. Gayet güzel çalışıyor.
SONUÇLAR:
1-Normalde jikleyle çalışan ve ısınmazsa stop eden motor jiklesiz çalıştı
2-Ara hızlanmalar açık ara iyileşti(Psikolojik olamayacak kadar iyileşti).
3-Normalde gazı kapattığımda aniden öne yığılan motorun bu yığılması kayboldu. Ancak motor freninde bir düşüş olmadı.
4-Alt devir ve üst devirlerde herhangi bir boğulma olmadı. 1000-10 000 devir arasında her deviri denedim boğulmadı.
5-Egzozda patlama önceden yoktu yine olmadı.
SORULAR:
1-Benzin tüketimini artırmış mı oldum ?
2-Hava-yakıt oranını nasıl değiştirmiş oldum ?
3-Karbüratör iğnesi ne işe yarıyor ?
Fikir beyan eden bütün arkadaşlara teşekkür ederim.