Karbüratör hortumları

2 silindir dolayısıyla 2 karbüratörü var motorumun.
her karbüratörün altından birer hortum yere sallanıyor.
Bu hortumların ucundan pis birşeyler akıyor yere.
Nedir bu?
Benim tahminim karbüratöre geri kaçan egzosun atımı için.

Bilen var mı?

şamandıra tahliye hortumları onlar... karbüratörde zamanla biriken suyu tortuyu almak için kullanılır, hemen üstlerinde yıldız başlı civata vardır onlar gevşek olursa az damlama yapar.. tahliye etmek için gevşetirsin şamandıradaki benzin su vs boşalır

hs2.jpg

buda karbüratör hakkında forumdan biraz bilgi..

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/48612-mondial-150zat-karburator-ayari-5.html

tüm hidro karbon bileşikleri açık atmosfer basıncında buharlaşarak kendi kendine yanmaya çalışır(bu yanma demirin paslanması yada kömürün yanması gibidir.ilk okulda öğretildiği gibi) depo içerisinde oluşan buhar su damlacıklarına dönüşür ve depo çeperlerine yapışır .bir süre sonra oluşan bu su damlacıkları yoğunluk farkı nedeni ile deponun dibine çöker .ve sonra buradan hortum vasıtası ile karbüratörün en alt seviyesine (şamandra haznesi) iner ve burada siz o cıvatayı açmadığınız sürece orada birikir , birikir,birikir. ve kış gelir uzunca bir süre motorunuza binmezseniz , buradaki su karbüratörünüzü çürütmeye başlamıştır bile.....

tüm hidro karbon bileşikleri açık atmosfer basıncında buharlaşarak kendi kendine yanmaya çalışır(bu yanma demirin paslanması yada kömürün yanması gibidir.ilk okulda öğretildiği gibi) depo içerisinde oluşan buhar su damlacıklarına dönüşür ve depo çeperlerine yapışır .bir süre sonra oluşan bu su damlacıkları yoğunluk farkı nedeni ile deponun dibine çöker .ve sonra buradan hortum vasıtası ile karbüratörün en alt seviyesine (şamandra haznesi) iner ve burada siz o cıvatayı açmadığınız sürece orada birikir , birikir,birikir. ve kış gelir uzunca bir süre motorunuza binmezseniz , buradaki su karbüratörünüzü çürütmeye başlamıştır bile.....

süper bilgiler...de ne gerek vardı bu kadar detaya??
benzinciler o kadar beklemenize gönlümüz razı olmaz deyip direk ''su'' basıyorlar depolarımıza:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar