ileride bir gün 2. el uzun şasi kapalı kasa mercedes sprinter alıp içini istediğim gibi yapıp (duş, tuvalet dahil) güneyde istediğim yerde yaşamak istiyorum.
önce yalıtım. poliüretan köpükle tüm yan, alt ve üst kısımlar kalıpla kaplanacak. komple halı döşenecek.
sürücünün arka kısmından başlayacak şekilde üst kısma ön camdan daha büyük kırılmaz camlı sunroof gibi birşey.
tüm kapılar kaynaklanacak. sadece arka sol kapı açılıp kapanabilecek.
arka sağ kapının oraya hem duş hem tuvalet olabilen duşakabinli bir bölme. hemen yanına mutfak tezgahı ve ocak. duşakabinin musluğu bölmeyle tezgaha dönebilecek. tezgahın altına küçük bi çamaşır makinesi. tezgahın üstünde gene kırılmaz camlı pencere olacak. tezgahın üstüne de dolap.
tezgahın yanına, yan kapının karşısına hidrolik açılır kasalı tek kişilik yatak, üstüne gene hidrolikle yukarı doğru kaldırabilip ranza gibi olacak şekilde "1. yatağın sırtlığı-2. yatak". bu 2. yatağın alt kısmına aşağı doğru açılıp mutfak tezgahına entegre olacak şekilde bir kısım.
sürücüye yakın olan ön tek yolcu koltuğu iptali, buraya büro tipi buzdolabı ve üstüne gerektiğinde yatağa da dönderilebilecek bi masaüstü bilgisayar. ekranın altına bir tabla ve tablanın altına monteli bilgisayar kasası. klavye fare zaten ekran gibi tablaya monte olacak. bu tabla komple tavandan raylı olacak (yolcu yatağı açıkken kullanamayacağım tabi ki).
ön tek yolcu koltuğu dönebilir olacak. yan kapının başladığı yere aşağı katlanır masa ve 1 tane de yana katlanabilen koltuk olacak. yan kapının olacağı yere gene kocaman bir pencere. tam arka kısmına kadar 30 cm enli giysi dolabı baştan başa. alt kısmına da su deposu, pompa, aküler, 3 kwlık invertör.
aracın üstü de komple güneş pili olacak. metrekare fiyatı biraz tuzlu olsa da çok işe yarar... hatta invertörle elektrikli minibüs bile yaparım ben bunu

.