Karar Verdim Isipyonlıcam!!

KURAL İHLALİ YAPANLARA NE YAPALIM?

• Kullanılan toplam oy
    129

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Dikkate almadığımız sürücü hataları bir insanın ölümüne yol açabilir.
Günlük hayatımızda onlarca sürücü hatasıyla karşılaşırız.
Bu kanıksanmış durum, beraberinde umursamazlığı getirir.
Halbuki biraz önce hata yapan ve bu hatasını görmezden geldiğiniz sürücü, 5 dakika sonra sizin görmediğiniz ve şahit olmadığınız bir yerde bir başkasının ölümüne sebep olabilir.
Bu korkunç durumu insanın algılaması malesef kolay olmuyor.
Çoğu insan ancak kendi başına gelince anlıyor durumun vahametini.
Halbuki sizin görmezden geldiğiniz bir hata, devamı halinde belki de sizin çocuğunuzu ya da ailenizden birini öldürecek.
Bu nedenle yapılan eylemin adı ispiyonculuk değildir.
Bu eylemin adı hayat kurtarmadır.
Bu nedenle başlığı protesto ediyor, içeriğine ise destek veriyorum.
(Protesto sebebim ispiyon kelimesidir...)
Herkes görevini layıkıyla yapsın.
Yapamıyorsa görevi yapabilecek kapasitede olanlara bıraksın...

Dip Not: Yazı bir serzeniş olarak algılanabilir. Bu nedenle bu dipnotu yazma gereği duyuyorum. Başlığı açan arkadaşın kalitesi ve kapasitesi tarafımca bilinmektedir. Bu nedenle yazımın kişiye değil, genel anlayışa dikkat çekmek amaçlı olduğunun bilinmesini isterim.)

Trafikte hata yapanlar ihbar edilse ne olur ki? Kim ciddiye alır kim takip eder? Unuttunuz mu vatanımız cennet olmasına rağmen Türkiye'de yaşıyoruz.

Boş vere boş vere ne hale geldik.

Eğer Ülkenin,Milletinin gelişmesini istiyorsan bu gibi ufak görünen ''kimse umursamaz'' denilen şeylerede önem vermek gerekiyor.

Tabii başımızda bin bir türlü sorun var orası ayrı mesele...

beni yolda sıkıştırıyor filan diyorsun. direk o plakaya ehliyet yazılıyor

( mersin trafik denetleme kurulundan bir memurdan aldığım bilgi)

Plakaya ceza yazıldığını çok gördümde , ehliyet yazıldığını ilk defa görüyorum.hele hele ehliyeti olmayan birisi için şok bir gelişme olur. adresinize ceza makbuzu gelir. plakanıza ehliyet yazdık . Ehliyetiniz Hayırlı olsun.!!!!

Mersin İl Temsilcisi
Halbuki biraz önce hata yapan ve bu hatasını görmezden geldiğiniz sürücü, 5 dakika sonra sizin görmediğiniz ve şahit olmadığınız bir yerde bir başkasının ölümüne sebep olabilir.
Halbuki sizin görmezden geldiğiniz bir hata, devamı halinde belki de sizin çocuğunuzu ya da ailenizden birini öldürecek.

Dip Not: Yazı bir serzeniş olarak algılanabilir. Bu nedenle bu dipnotu yazma gereği duyuyorum. Başlığı açan arkadaşın kalitesi ve kapasitesi tarafımca bilinmektedir. Bu nedenle yazımın kişiye değil, genel anlayışa dikkat çekmek amaçlı olduğunun bilinmesini isterim.)

sevgili coq, ben de başlığı dikkat çekmek amaçlı olarak bu şekilde kullandım, ki eminim bunun farkındasındır. ayrıca tarafıma yapmış olduğunuz övgü dolu sözler için de teşekkür ederim. ayrıca içeriğe verdiğiniz destek için de teşekkür ederim. ama artık kolları sıvamamın vakti geldi.

bana çarpan ve 4000ytl masraf çıkınca ( motobotlarım ve kaskım parçalanınca aynını talep ettim) gerçi itiraz etmedi ama fiyatları görünce biraz vazgeçer gibi olduğunda, ona söylediğim şuydu; "şükret ki korumalıklı birine çarptınız. ya kaskım, botum, dizlişklerim olmasaydı ölürdüm" doğru dedi. iki taraf için de korumalık şart :bounce:

Plakaya ceza yazıldığını çok gördümde , ehliyet yazıldığını ilk defa görüyorum.hele hele ehliyeti olmayan birisi için şok bir gelişme olur. adresinize ceza makbuzu gelir. plakanıza ehliyet yazdık . Ehliyetiniz Hayırlı olsun.!!!!

ne döşemeişim yahu. hemen düzelteceğim abi :D

Son düzenleme:
sevgili arkadaşım can onun istersen mani olmaya çalış cezada yesin neolacak herkes kendi canından sorumludur.hem trafiğe çıktınmı karşındaki şöförün alkolli veya uyuşturucu almış oldugunu kim bilebilir.suçsuz insanların günahı ne ozaman bence egitim şart başka çaresi yok diyorum

"Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" atasözü belkide gelmiş geçmiş en anlamsız en kötü bir söz olmuştur.Dokunacaksınız kardeşim dokunduracaksınız.Hata yapanı,hatalı kullananı, bildireceksiniz.
Bir gün aracımla gidiyorum.Kırmızı ışıkta durdum,yanıma bir araç geldi adam kafasına bira tenekesini dikti içti ve iki bacağının arasına koydu.Yeşil yandı hareket ettik hemen 155'e plakasını ve takip ettiği güzergahı bildirdim.Umarım yakalanıp layığını bulmuştur.Toplumun sağlığını,güvenliğini,yaşam kalitesini bozan her olaya duyarlı olmamız şart.Bakın burnumuzun dibinde yunanistanın halini gördük.Duyarlılık budur işte.

Mersin İl Temsilcisi
"Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" atasözü belkide gelmiş geçmiş en anlamsız en kötü bir söz olmuştur.Dokunacaksınız kardeşim dokunduracaksınız.Hata yapanı,hatalı kullananı, bildireceksiniz.
Bir gün aracımla gidiyorum.Kırmızı ışıkta durdum,yanıma bir araç geldi adam kafasına bira tenekesini dikti içti ve iki bacağının arasına koydu.Yeşil yandı hareket ettik hemen 155'e plakasını ve takip ettiği güzergahı bildirdim.Umarım yakalanıp layığını bulmuştur.Toplumun sağlığını,güvenliğini,yaşam kalitesini bozan her olaya duyarlı olmamız şart.Bakın burnumuzun dibinde yunanistanın halini gördük.Duyarlılık budur işte.

benzerini ben de yapıyorum. hatta bir keresinde arabada eşini ( ya da her neyiyse, bir bayandı işte ) tokatlayıp duran bir adamın araç plakasını telefonla açtım söyledim. ve arkasına takıldım. az ilerde sivil ekip durdurdu... yater ki siz plaka + istikameti doğru bildirin. polis teşekkür ediyor tüm yardımlarımızda. unutmmayın, her şeyi devletten beklemek yanlış. biz burada kask veya ne bileyim tehlikeli kullananları uyardığımız gibi onları da uyarmalıyız.

eski aklım olsa bende ispiyonlananlardan olacaktım sanırım , ama artık oyle şeyler yapacağımı düşünmüyorum.....

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
benimde cıktı ama üniversite mezunu olmak lazım ve yaralamalı kazaya karışmamış olmak lazım ben olamıyorum bende daha beteri var

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Anlamadığım bisey var, bi aracı plakasıyla beraber şikayet ettik diyelim,(beni sıkıştırdı,küfür etti carptı kaçtı vs) polis bunun ispatını istemezmi? nasıl hemen ceza yazılcak ona ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çarpsada kaçsada indirip dövse bassa gitsede polis hiç bişey yapmıyor ilk etapta.
Dayak yersen ve karşıdaki arabanın plakasını aldıysan. ilk önce gidip darp raporu alıyosun. ondan sonra polise gidiyosun tutanak tutuluyor olay mahkemelik oluyor.
Kazada vurup kaçarsa yine aynı. plakayı aldıysan şanslısın. yine polise gidiyosun tutanak tutuluyor. sonra mahkemeye başvuruyosun ve olay yine mahkemelik.

Trafik kurallarına Uyalım, Uymayanları uyaralım. Diye bir slogan vardı. Gunumuzde bu slogan geregini yerine getirmeye calışırsan %90 kavga cıkar. Cunku gunumuz insanları o kadar asabi kişilikli olmuş ki anlatamam. Selam versen borçlu cıkıyorsun... Bu sebeple Trafik kurallarına uyalım, Uymayanları ihbar edelim.

Ben zaten yapıyorum ve inanın çoğununda anında ilgilenildiğine şahit oldum.Yani ihbarı alıp bir kenara atmıyor Polis'imiz:cat:

Hele alkol tüketenleri asla af etmeyin çünkü sadece başkalarının değil bizim hayatımıza da kastediyor bu tip kişiliksizlet:silent: anında polise bildirin plaka ve gidiş istikametini.

Ya burası askeriye gibi oldu iyicene ...

Bu ne demek oluyor şimdi?
Pek bir anlam veremedim:bounce: askerlik yapmadığın belli oluyor:wiinkk:

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
Ben zaten yapıyorum ve inanın çoğununda anında ilgilenildiğine şahit oldum.Yani ihbarı alıp bir kenara atmıyor Polis'imiz:cat:

Hele alkol tüketenleri asla af etmeyin çünkü sadece başkalarının değil bizim hayatımıza da kastediyor bu tip kişiliksizlet:silent: anında polise bildirin plaka ve gidiş istikametini.

Bu ne demek oluyor şimdi?
Pek bir anlam veremedim:bounce: askerlik yapmadığın belli oluyor:wiinkk:

tebrikler özerciğim :cat::rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

katılıyorum
"İspiyonlamak" yerine kural ihlali konusunda trafik zabıtasını uyarmak" denilebilir.
Sonuçta kural ihlali yapanı her şart altında tesbit etmek onların görevidir.

bu konuyu acan arkadas sen 1 km bı trafık war en arkada beklıomusun motorunla aralardan gecmıomusun ?

weya 2 serıtlı bır yolda ılerlerken ondekı araclar 40 la gıderken aralarından gecmıosun ?

weya hayatın boyunca motora hiç kasksız bınmedın mı weya bınmıcen mı ?

sen neyın derdındesın ben sureklı ıhlal edıorum benı sıkayet et bakalım ne işine yarıcak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar