İstanbul'dan Karabük safranbolu'ya gitmem için nasıl bir rota izlemeliyim.
Önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ediyorum...:rendeer:
Herkese teşekkür ederim Muzaffer abi anlattı bana sağolsun...
Karabük' de kayınbiraderim oturuyor, 2-3 kez ziyaretine gitmiştim. Istanbuldan TEM' i kullanarak Düzce ve Bolu'yu geçtikten sonra Gerede sapağı kesiminden ayrılarak Karabük'e giden yaklaşık 80-85 km.'lik yolu kullanıp, 8 km. daha devam ederek Safranbolu'ya varırsın.
İstanbul'a 395 km uzaklıkta 280 km'si TEM otoyolu. Otoyoldan çıktıktan sonra ki yol fena değil ama kasaba kasaba değişiyor. Hızını ve dikkatini korumalısın. Bazen tehlikeli olabiliyor, yol kalitesi fena değil ama eski asfalt olduğundan aniden bozulabiliyor, derin çukurlar olabiliyor. Yani TEM den ayrıldıktan sonra ki yaklaşık 100 Km lik yolu 2 saatte almayı hedeflemeli ve kasmamalısın-risk almamalısın.
TEM Boyunca Sapanca gölünü gören bir mekanda (ismini unuttum) muhakkak mola vermelisin, ardından TEM süper bir hal alıyor, bas git, Düzce civarlarında muhakkak mola ver, ardından Bolu Dağı girişinde süper manzaralı Varan Tesislerinde mola ver, Bolu Tünelini muhakkak kullan şahane 8ışıklarına dikkat, hepsi görünür olsun), boludan sonra Gerede sapağına kadar gazla yine, Gerede den saptıktan sonra yol kenarında küçük dinlenme yerleri süper şirin.
Ben tabii aklımda kaldığı ile yazdım. Sen de yolu bitirince yorum ekle abim:cat:
herkese kazasız belasız sürüşler.