- Konu Yazar
Yaklaşık 5 aydır motor kullanıyorum. Özel dersler, yahaha academy, eğitim videoları vs. hepsini yaptım. Geçen gün bağdat caddesine paralel ara sokakta trafik sıkışmış, arabadaydık. Bir akrabamızı almaya gidiyorduk. Aracı eşim kullanıyordu. Sonra benden trafik sıkışık olduğu için, bir kaç sokak ötede oturan akrabamızı yürüyerek gidip almamı rica etti. 'Tabii' diyerek duran trafikte kapıyı açtım. Bu çok içgüdüseldi. Arkayı hiç kontrol etmedim. Allahtan herhangi bir motorluya zor bir an yaşatmadım.Yaklaşık 15sn sonra, ben indikten sonra, yanımızdan bir motorlu geçti.
Demek istediğim şey şu: O kadar alışmamışız ki, duran trafikte kapı açmadan önce motorlu geliyor mu diye kontrol etmeye, ne dersek diyelim motor kullanan biri olarak bu hatayı ben de yaptım. Yaptığım hatayı ancak yanımdan geçen motoru görünce, fark ettim. Belki bundan sonra yapmam ama hepimizin şunu anlaması lazım; sürücülerin ve araçların, motorculara oluşturduğu tehlikelerin çoğu bilinçsiz, içgüdüsel olarak yerleşmiş alışkanlıklar. Bu durumuların değişme şansı da maalesef yok.
Demek istediğim şey şu: O kadar alışmamışız ki, duran trafikte kapı açmadan önce motorlu geliyor mu diye kontrol etmeye, ne dersek diyelim motor kullanan biri olarak bu hatayı ben de yaptım. Yaptığım hatayı ancak yanımdan geçen motoru görünce, fark ettim. Belki bundan sonra yapmam ama hepimizin şunu anlaması lazım; sürücülerin ve araçların, motorculara oluşturduğu tehlikelerin çoğu bilinçsiz, içgüdüsel olarak yerleşmiş alışkanlıklar. Bu durumuların değişme şansı da maalesef yok.