Bu motoru kötüleyenlerin kaçı gördü merak ediyorum. Başka bir konuda ben de önyargılı davranmıştım, ama bayiiye gidip lacivert renklisinin zerine oturunca cbr125'ten farkını gördüm.
CBR'dan kesinlikle daha büyük. 183'üm, Kanuni'nin üzerinde CBR'dakinden çok daha rahattım. Kanuni 2hp daha güçlü ama 25kg daha ağır, dolayısıyla güç/ağırlık oranları yakın. Arka alstik 130'luk, CBR'ın 100'lük lastiğinden çok daha güzel duruyor. CBR'dan daha kalıplı. Göstergeleri cbr'dan daha kötü. 5 vites (cbr-6) olması da dezavantaj.
Ama unutmayın cbr kanuni'den %50 daha pahalı. Üniversite öğrencisiyim, bütçem ayda max. 200 milyon ödemeye uygun ve şu an hiç birikimim yok. Okula gidip gelmek için ybr de alabilirim, ama İstanbul'daki kuryelerin %60'ının kullandığı bir motordan almaktansa (kesinlikle kötüleme amaçlı değil, ybr muhteşem bir motor ama bana commuterler baa hitap etmiyor), racing (aslında sport touringe daha yakın) görüntülü bu aleti almak daha iyi. Üzerinde birkaç ufak değişiklikle CBR kadar güzel bir görüntü elde etmek çokı zor olmaz bence.