Kanuni Kanuni Windy S

o zaman 500 bakımına gidice baktırırım herşeyine daha 110 km de sürekli yağmur yağıyor gezemiyoruz ki

WindyS 150 lx modelince jikle yokmu acaba aradım aradım bulamadım malesef :D soğuklarda aragaz yapmadan hemen stop ediyoda ısıtması uzun sürüyor

3 konumu var ortada duruyor yukarı aşşağı fln çekiliyo yukarı doğru ok işareti var hatta öyle birşey var karbüratöre bağlı

Dostum İşaretlediğim kol jikle :)

http://imageshack.us

Kolu yukarı çektiğimizde jikle devreye giriyor yalnız biz gaz vermek zorundayız. Yani otomatik kendisi gaz vermiyor :pale:

http://imageshack.us

Başka yardımcı olacağım bir şey olursa , elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım :)

3 konumu var ortada duruyor yukarı aşşağı fln çekiliyo yukarı doğru ok işareti var hatta öyle birşey var karbüratöre bağlı

Evet işte o dediğin jikle :) Ben ilk çalıştırmada en yukarı konumuna getiriyorum , hemen ilk marşta çalışıyor . Yalnız ısınana kadar gaz vermek lazım yoksa stop ediyor . Isındıktan sonrada jikleyi eski konumuna getirmen gerekiyor yoksa rolantiye bırakınca motor anında stop eder :)

Hava çok soğukki bugun 5-6 km gezdim hemen eve geldim ellerim dondu yapıcak birşey yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------

Birde motor çok çamur atıyor gezilmiyor ya her yerim çamur oluyor gezdiğimde yollarda kötü burda motorda çamur içinde her yerini hortum ile yıkasam birşey olurmu ki ?

Hava çok soğukki bugun 5-6 km gezdim hemen eve geldim ellerim dondu yapıcak birşey yok

Bende oyüzden kışın motoru kaldırıyorum , Mart ayının ortası gibi çıkarıyorum. Çıkardıktan sonra gerekli bakımları yaptıktan sonra tekrar binmeye devam :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:37 ----------

Birde motor çok çamur atıyor gezilmiyor ya her yerim çamur oluyor gezdiğimde yollarda kötü burda motorda çamur içinde her yerini hortum ile yıkasam birşey olurmu ki ?

Motor biraz soğuduktan sonra yıkayabilirsin hiçbir şey olmaz :cat:

o zaman yarın çıkartıp yıkıym motora su falan kaçar diye biraz Endişeleniyorumda.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:41 ----------

aslında motordan falanda anlıyorumda insan kendi malı olunca ürkek oluyo :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------

Hortum nedir ya ben basınçlı suyla yıkıyorum motorlarımı, hiç bişey olmuyor.

Bende basınçlı suyla yıkatmıyorum ;göstergelere , stickerlara filan zarar verir diye . Hortuma devam :)

Şuana kaar 5. vitese bile takmadım rodaj alana kadar zorlamıyorum motoru kaç km den sonra yavaş yavaş gazlamaya başlıym ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:26 ----------

Cesur sen muğlada yaşamıyormusn orası sıcak olur aslında neden kaldırdınki motoru biz burda -3 derecede bile geziyoruz bazen :D sizin orası şu gunlerde kaç derecedir ki . 10 falan vardır herhalde

Bende basınçlı suyla yıkatmıyorum ;göstergelere , stickerlara filan zarar verir diye . Hortuma devam :)
Göstergelere su tutma sen de, ben de tutmuyorum basınçlı suyu göstergeleri hani su geliyosada 1-2 saniyeliğine falan gelip geçiyodur oralardan. Ama stickerlara hiç bişey olmaz korkma onların üzerine vernik atıyolar elinle kazıyarak bile çıkaramazsın.

stickerler yırtıla biliyor ama basınçlı sudan bizim servis arabası var onun yanlarındada vardı biraz yaklaştırdık leke çıksın diye yırtılmıştı

stickerler yırtıla biliyor ama basınçlı sudan bizim servis arabası var onun yanlarındada vardı biraz yaklaştırdık leke çıksın diye yırtılmıştı
Onları reklamcılara yapıştırtıyolar dediğim gibi senin motordaki orjinal stickerların üzerinde vernik vardır istesen de sökemezsin kolay kolay.

Onların bir önemi yok zaten ya motorun çalışma aksamına zarar gelmedimi sorun yok.

O değilde tip konusunda eski windy mi daha güzeldi

yoksa şuan ki windyS mi daha güzel

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar