Kanuni Windy 125 (Commuter) [test]

Eyong kardeş,

yazını bugün gördüm. Çok başarılı bir test yazısı olmuş. Tebrik ederim.

Bu vesile ile ikide birde vay efendim "modlar niye toplu gösteri organize etmiyor ?" , "modlar hiç ilgi göstermiyor" gibisinden yazılar yazanlara güzel bir cevap olmuş.

Modlar, site düzeni haricinde birşeyler yapacaksa, yapılacak en güzel işlerden biri test sürüşleri...

Üstelik gördüğüm kadarı ile, bu test sürüşü olayında da yeni bir çığır açmışsın !

" İnteraktif test sürüşü " :cherry:

Çok hoşuma gitti, bu şekilde ilgilenenlerin merak ettiği konuları da sorarak bir süre sonra cevap almaları mümkün oluyor.

Motosiklet.net bir ilki gerçekleştirdi diyebilirmiyiz ?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Bakmayın sezon açık ve işlerim yoğun, yoksa dükkanda motoru indirir buraya piston ve sübap resimlerini bile koyarım :cherry:

Zaten benim amacım da bu idi, yani aracı gerçekten test edebilmek için hatırı sayılır bir mesafeye ve zamana ihtiyaç vardır. Yoksa bin üstüne iki tur at gel sonra yuvarla gitsin yazıları :) böyle olmaz.

Alet şu an hala burda (bir kaç gün daha kalacak) hakkında merak edilen birşey var ise buradan sorulsun hemen gidip bakayım yada test edeyim :)

Aşağıdaki resimde gördüğünüz virajı ilk denememde 50 km/h 2. denememde 60 km/h ile çok rahat bir şekilde alabildim (kuru zemin)

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
bu olay için sizi gerçekten kutlarım.yeni test sürecinizde benim yakın zamanda alma planları yaptığım Mondial 150 ZC modelini de göz önünde bulundurursanız sevinirim çünkü bu motor hakkında halen fazla bilgi yok.
güvenilir bir kaynaktan yani sizden alacağım fikirler motoru alma yada almamamda büyük etki yapacaktır diye düşünüyorum...
1151176029.jpg

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Sevgili Luxor, biz bunu Mondial den talep ederiz. Verirlersede buradan sizi bilgilendiririz tabi ki.

Süper Moderatör (BBRR)
olcay valla çok güzel olmuş bide ani fren mesafesini merak ediyorum 100 km ile giderken motordan düşmeden kaç metrede duracak acaba

ybr ye ii bir alternatif olurmu ? bu arada yedekparçaları pahalı mı??(ön grenaj+far+göstergeler+sinyal) vs........
arıza cıkarttımı hiç?? birde bu tip motorlar rüzgarda bir o yana bir bu yana gidiyor??? içine sinmeyen bir tarafı varmı ???

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
750 YTL fiyat farkı ile bence ybr ye alternatif olur, yakıt sarfiyatı mükemmel derecede az. Parça fiyatlarınında sınıfına göre mantıklı olacağına eminim (sanırım kanuni sitesinde parça fiyat listesi var)

Aracın görüntüsü bence çok hoş, tek beğenmediğim tarafı kafa grenajının arkadan görünüşü (göstergelerin olduğu kısım tam boyalı değil).

Performansı oldukca doyurucu , beni rahatsız eden tek tarafı vibrasyon oldu. Ama sanırım bu tarz motorların hepsinde bu kadar vibrasyon var (ybr ile karşılaştıracağım en kısa zamanda) aracın 23 bin km de olması ve bugüne kadar hep bu şekilde (test motoru) kullanılması sanırım yıpranmasında etkisi var.

ewet kafa grenajı boyalı bıle olsa hos degıl yenı ybr nın de grenajıı sevmedım en azından o cıkarılıyormus gercı

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Bazı parça fiyatları, ortaya karışık :)

Sele altı renkli panel = 12 YTL
Far komple = 41 YTL
Sinyal komple = 11 YTL
Sinyal camı = 3 YTL
Debriyaj Komple = 31 YTL
Komple ateşleme bobini = 18 YTL
CDİ = 12 YTL
Marş otomatiği 13 YTL
Konjektör 25 YTL
Depo Komple = 78 YTL
Ayna = 12 YTL
Ön çamurluk = 17 YTL
Eksoz komple = 93 YTL
KM teli = 3,24 YTL
Ön Siperlik camı = 6,17 YTL
Kafa Grenajı = 26 YTL

Fiyatlar www.kanuni.com.tr den alınmıştır.

Moderatör (forrap)
Çok güzel bir çalışma olmuş,mt yakışan cinsten:) Eyong ustam banada bi test için 600 rr felan ayarlasan seve seve test ederim,bi kaç yıl kalsa yeter:) Gerçekten çok faydalı bir topic umarım diğer markalarda test için gerekeni yaparlar da buradan daha sağlıklı bilgilere ulaşmak mümkün olur:cat: Bu arada parça fiyatları oldukça makulmüş:cat:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Eyong ustam banada bi test için 600 rr felan ayarlasan seve seve test ederim,bi kaç yıl kalsa yeter

Olur hemen ayarlarım :p

umarım diğer markalarda test için gerekeni yaparlar

Şu an olaya sıcak yaklaşan markalar Kanuni, jinlun ve Hyosung.

cok guzel bır test olmus tebrıkler eger seyhan 125-t yı test edersenız sevınırım:queen:

Olcay bey biraz daha beni ihmal ederseniz,,bu topiği alt üst edicemmmmm :mrgreen: :mrgreen: ama ciddiyimmmmm :pr:

2. el cbf 250 - ybr 125 - bide windy 125 hımm arasında seçim yapacam tşk ederiz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşın birisi almıştı sitede bu motordan ama tip-onay belgesi çıkmadığı için ruhsatını alamamış ve motoruna binemiyordu kanuni firmasının da bu konuda kendisiyle pek ilgilenmediğini belirtmişti.şu tip-onay olayını almadan önce sormanızı tavsiye ederim.

Eyong o viraj da az bile hız yapmışsınız ! 50-60km ne ki !

Ben Mondial HS150 nin kuru asfaltta bile buzda gibi kayan lastikleriyle !
Çevre yolunda aynen böyle bir kavşakta 85km hızla dönüş yaptım !

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar