Arkadaşlar uzun zamandır
Tiger Hakkında bişeyler yazmıyordum Bu arada 4500 Km oldu motor ilgilenen arkadaşlara biraz daha yazayım dedim.
Evet forumlarda birçok tartışmalara neden olan aslı Çin malı olan ve Kanunininde %'de 100 Türk mühendislerin emeği diye lanse ettiği Tiger. Olay açık şekilde ortada aslında sadece montaj aşamasında Türk işçisinin emeğinin olduğunu bilmeyen kalmadı.
Gelelim diğer önemli bir konuya
Kanuni markasına bu işin içinde oldukları içindirki çin modelleri içinde tercihimi Tigerdan yana kullandım kendi düşüncem en azından Kanuni markası taşıyor olması idi ve zamanla da motoru aldıktan sonrada bunun faydalarını iyi yönde gördüm ve tercihimden yana çokda memnun kaldım.
Bana ne gibi faydaları oldu dersenin Kanuni markası altında satılan ve Kanunidir diyerek aldıgım Tiger motorumda oluşan bir problemim vardı buda bana göre ufak sayılacak bir problemdi Benzin gösterge ışıgında benzin varken dahi benzin ışıgı benzinin bittigini gösteriyordu. Bu sorun için satın aldıgım bayiye gittim ve sorunumu bildirmem ile birlikte (Kontrol bile etmeden ) Garanti kagıdımın fotokopisini cekip sikayetimi direk Kanuniye Faxladılar ve benzin göstergesi devir saati üzerinde oldugu içinde yeni bir devir saati talep ettiler. 5 gün sonra telefonum çaldı arayan bayii idi ve bana devir saatimin geldiğini ve bununda garantiden ücretsiz olarak değişecegini söylediler. İnanın bu duruma şaşırdım bu kadar hızlı beklemıyordum gittim ve devir saatini kutusunda paket halinde gördüm. İlginc geldi kutuyu gönderen firma üzerinde
Kuralkan yazıyordu.
Kanuni sayfasında gezinirken şikayet bölümünü gördüm bir şikayetim yoktu ama birşeyler yazayım acaba geri dönermi diye bir mail attim. Aynen sunları yazdım: Kanuni Tiger250 marka motorunuzu 0 km olarak satın aldım ve kullanmaktayım ve çok memnunum bir şey ögrenmek istiyorum acaba bu motorun Maximum hızı nedir ?
Ertesi gün cevabi geldi hadi yaa dedim.
Cevaben: Bizleri tercih ettiginiz için teşekkur ederiz keyifli sürüşler dileriz. Kanuni Tiger250c nin Maximum hız 70km dir

ilginc geldi bu cevap bana

Bazı Tiger kullanan arkadaslarla da konustum max hızı sordugumda 160 diyerek ucanlarda olmustu.

Ben biliyorum yada benim motorum 120 km yi gecmedi.
Gelelim motora 4500 km de neler oluyor. Motora iyiden iyiye alıştım uzun virajların tadını cıkarıyorum sehir içinde pekde zorlanmadan zevkle sürüyorum. Bugüne kadar motordan yana hiç bir sorun çıkarmadı bu konuda yazacak bir şey bulamıyorum. Bazı arkadasları utandırdı yani. Motorun sabah veya soguk havalarda calısması jikle ile ancak mümkün motora binemeden önce en az 5-10 dakika ısınması beklenmeli motoru ısıtmadan direk üzerine atlamak kesinlike motora zarar veriyor ve 10 km gidemeden motor bogulup kalıyor benzin kullanımında 98 oktan tercih ediyorum ve faydasını görüyorum. Benim motorda en sevmediğim yani ise zincir yagının motorun sol yanını kirletmesi bunun önune bir türlü gecemedim sprey zincir yagı kullanıyorum yine aynı durum. Islak zeminde sürmek çok tehlikeli arka frenleri en düşük seviyeye indirdim yinede ıslak zeminde hemen kilitliyor arka tekerler. Ön frenler cok iyi fakat ıslak zeminde iyi oldugundan dolayıdır ki tehlike arz ediyor kesinlikle dikkat edilmesi gerekiyor.
Yakıt tüketimi ise 98 oktan aldıgın zaman 100 ykr civarinda seyrediyor.
Bir problemde aynalardan yana yaşıyorum orjinal aynalari çok kötü bir malzemeden yapılmış çok aradım ama uygun bir ayna bulamadım bana uygun bir ayna tavsıye edecek varmı hangi ayna uyar acaba görüş acısıda iyi olmalı.