özcan abi debriyaj balata değişimi hakknda bilgin deneyimin varmı ??Sen Bursa'daymışsın yauw.Ekle beni,görüşelim.Belki faydamız dokunur.
Bu arada ben artık motorsuzum.Sattım gitti...
abi hızlı diyot sanırım.ama benim motorda öyle birşey çıkmamıştı hiç.benden önceki sahibi söküp atmadıysa :S
motorun elektrik şemasına bir bakayım merak ettim gerçekten
---------- Post added at 03:31 ---------- Previous post was at 03:06 ----------
buji ateşleme yapıyosa sıkıntı olmaması lazım değilmi ki.benzinin gittiğine eminmisin hocam.bujiyi sök, pistona biraz benzin koy 5-10 ml bujiyi söktüğün yerden ,bujiyi tak marşa bas motor çalışıyorsa sorun karbüratördendir diye aklıma geliyor.içine koyduğun benzin kadar motor çalışacaktır,dediğin gibi buji ateşliyorsa eğer.
şase kablolarını kontrol et tam olarak şase almıyor olabilir belki.
stator olduğunu sanmıyorum,çünki statordan 3 faz çıkıyor konjektörde doğrultulup birleşip çıkış veriyor .pek statordan olduğunu düşünmüyorum açıkçası..
konjektörmü acaba :thumright ama yüksek ihtimalim beyinden olabilir ,buji ateşliyor dediğin karıştırıyo ortalığı :S
sen dediğim gibi bujiyi sök benzin koy pistona,tak bujiyi dene marşa basınca çalışıyorsa sorunu karbüratörden felan arıyacaz.birde motorun ana şase kablolarını kontrol et olmadı şaseye bağlantı yerlerini sök zımparala öyle tak.sonucu merakla bekliyorum
aklıma gelmişken gaz kolunun üzerindeki stop düğmesinin çalışıp çalışmadığına,kontaklarının takılı kalıp kalmadığına ,kablolarına felanda bi göz atıver
yakında biyerde olsaydın benim beyinle denerdik ..
motordaki kablolar sağlam motorda benzin heryere tam gidiyo bujide sıkıntı yok motor stop düğmesi söktük denedik ondada sıkıntı yok korktum başıma geliyo sanırım BEYİN :S
S.a leyküm cümletten
başlık iyice hortlamışş inşallah cevap veren birisi çıkar.
arkadaşlar sele altında tiger yazan kapakların benim motorda birisi mefta oldu
kuralkan yedek parçadan parça sipariş etcem bu kapakların adı nedir bilen varmıı
veya ankarada satan varmıdır acep_?
neden sattın abi hayırdır üzdümü seni
özcan abi debriyaj balata değişimi hakknda bilgin deneyimin varmı ??
hocam bujiyi söküp, pistona biraz benzin koyup ,bujiyi takıp marşa basmayı denemedin mi?
Artık değişimin zamanı gelmişti. 3 yılda 40.000 km yol yaptım, hiç üzmedi beni.
Yok malesef.Hiç başıma gelmedi Allaha şükür.
üzerine bişey kaplatıverseydin yahu,öylede bi abest durmazmıbende 2 taraftada yok o kapaklar, tiger yazısı iğrenç bence ve o yuzden almıyorum.. böyle görünüşüde iyi bence
Artık değişimin zamanı gelmişti. 3 yılda 40.000 km yol yaptım, hiç üzmedi beni.
Yok malesef.Hiç başıma gelmedi Allaha şükür.
=) ewet denedim
üzerine bişey kaplatıverseydin yahu,öylede bi abest durmazmı
---------- Post added at 02:25 ---------- Previous post was at 02:22 ----------
40 bin mibenim motor 12 binde,çok kilometre yapmışım 3 yılda diye üzülüyordum,rahatladım
ya balata olayı bittiğinden değil sorun okda ,değiştiriyim diye kafama taktımbirde subap ayarı yapıcam havalar ısınsında.
ne yakıyodu abi enson zmanlarda motorun?
---------- Post added at 02:27 ---------- Previous post was at 02:25 ----------
çalışmadımı öyle
bujiyi söktüğünde şaseye değirip marşa basınca kıvılcım çıkıyorsa ,ki dediğine göre ateşliyormuş,pistona benzin koyduğunda motorun çalışması lazım
kaç modeldi ne kadara sattın peki
40 bin mibenim motor 12 binde,çok kilometre yapmışım 3 yılda diye üzülüyordum,rahatladım
ne yakıyodu abi enson zmanlarda motorun?
iyi bişeymi kötü bişeymi anlamadımSenin gibilere Kelebek motorcu veya tatlı su motorcusu diyoruz.![]()
Bi ara 4 litreye çıkmıştı, sonra karbüratör temizliği ve ayar yaptım 3 ay kadar önce. 3 litreye düştü yakıt.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:05 ----------
Yan kapak ve Gidon soran arkadaşlar. Alın size DEC16 nikli yeğenimin motoru...Karbon kaplama bile var.
http://i1071.photobucket.com/albums...30503726_1129114902_33159545_1459814342_n.jpg
iyi bişeymi kötü bişeymi anlamadım
abi karbüratör ayarını nasıl yapıyorsun,doğru ayarı bulmak için ne yapmalıyım? bugun boşum sökeyimde temizleyim karbüratörü .ayar konusunda yardımını bekliyorum![]()
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Yavaş yavaş alışmaya çalışıyorum motora. Bi sorum olucak size. Ön koruma demiri arıyorum ama bulamadım bitürlü bildiğiniz yer varmı nerden bulabilirim
söktüm temizledim alt haznede tortu vardı balata temizleyiciyle tamizledim hallettim.deponun şamandırası kırılmış içten onu hallettim sıvı conta vardı şamandırayı takarken biraz sürdüm öyle taktım .şuan odamda hepsiBen söküp temizledim.Ayar işini mahalledeki usta halletti. Öğrenince yazarım.
Sen istersen karbüratörü sökebilirsin.Ama depoyu kaldırırken dikkat et altında kablolar var devir saatine giden kablolar.yanında bir kişi daha olsun,biri depoyu hafif kaldırsın,diğeri kabloların soketlerini çıkarsın.