Bisan Lifan ın far tasının içinde de var aynı dalgadan. BYM25E yazıyor üzerinde. Ne işe yarıyor acaba?
http://i1071.photobucket.com/albums/u507/ozcancoskun/BYM25E.jpg
abi hızlı diyot sanırım.ama benim motorda öyle birşey çıkmamıştı hiç.benden önceki sahibi söküp atmadıysa :S
motorun elektrik şemasına bir bakayım merak ettim gerçekten
---------- Post added at 03:31 ---------- Previous post was at 03:06 ----------
kontaktan oldunu sanmıyorum buji ateşleme yapıyo beyinden şüpeliniyorum mubarekte çok pahalı =/
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:38 ----------
peki ya statör olabilirmi ??
buji ateşleme yapıyosa sıkıntı olmaması lazım değilmi ki.benzinin gittiğine eminmisin hocam.bujiyi sök, pistona biraz benzin koy 5-10 ml bujiyi söktüğün yerden ,bujiyi tak marşa bas motor çalışıyorsa sorun karbüratördendir diye aklıma geliyor.içine koyduğun benzin kadar motor çalışacaktır,dediğin gibi buji ateşliyorsa eğer.
şase kablolarını kontrol et tam olarak şase almıyor olabilir belki.
stator olduğunu sanmıyorum,çünki statordan 3 faz çıkıyor konjektörde doğrultulup birleşip çıkış veriyor .pek statordan olduğunu düşünmüyorum açıkçası..
konjektörmü acaba :thumright ama yüksek ihtimalim beyinden olabilir ,buji ateşliyor dediğin karıştırıyo ortalığı :S
sen dediğim gibi bujiyi sök benzin koy pistona,tak bujiyi dene marşa basınca çalışıyorsa sorunu karbüratörden felan arıyacaz.birde motorun ana şase kablolarını kontrol et olmadı şaseye bağlantı yerlerini sök zımparala öyle tak.sonucu merakla bekliyorum
aklıma gelmişken gaz kolunun üzerindeki stop düğmesinin çalışıp çalışmadığına,kontaklarının takılı kalıp kalmadığına ,kablolarına felanda bi göz atıver
yakında biyerde olsaydın benim beyinle denerdik ..