KANUNİ STORM150 bilgi paylaşım başlığı

Sitemizde bu modeli alan ilk üye ben olabilirim:) .O sebeple başlık açma görevide benim oldu haliyle.Bugün yağmur demedim,çamur demedim 93 km'lik bir gezi yaptım.İlk izlenimlerim;60km/h'ı geçmediğim halde gayet rahat gidişli bir makina.Ara hızlanma denemelerimde gayet tatminkar.Yağmur yüzünden yol tutuş ve fren performansını hakkıyla deneyemedim ama gayet dengeli bir düz gidişi var.Üsküdar-A.Kavağı-Poyrazköy-Üsküdar güzergahını izlediğim gezide full depoyla yola çıkmıştım.Gezinin sonlarına doğru 6lt deponun göstergesinde ibrenin sona dayandığını gördüm ve panikla benzinliğe girdim.15 ytl'lik benzin istedim ama 6.90 ytl'de depo full oldu.Anladığım kadarıyla depo şamandırasında arıza var.Kullandıkça görüşlerimi ve problemleri başlıkta size aktaracağım.Fotoğraflarımızıda açık havayı yakaladığım ilk günde çekip başlığa ekliyeceğim.:cherry:

Modelle ilgili teknik bilgiler aşağıdadır.

Motor : 1 Silindir 4 Zaman
Silindir Hacmi : 149,6 cm3
Silindir Çapı ve Strok : 57,4x57,8 mm
Sıkıştırma Oranı : 9,0:1
Maks. Güç : 8,43 HP/7000 d/d
Maks. Tork : 9,3 Nm / 5750 d/d
Soğutma Sistemi : Hava
Çalıştırma : Elektrikli/Pedal
Ön Fren : Disk
Arka Fren : Tambur
Yağlama Tipi : Yağ Pompası
Ateşleme : CDI
Akü : 12V/7Ah
Ön Süspansiyon : Teleskopik
Arka Süspansiyon : Helezonik yaylı çift amortisör
Yakıt Tankı Kapasitesi : 6 Lt
Ön Lastik : 130/60-13
Arka Lastik : 130/60-13
Boyutları : 1980x675x1190
Ağırlığı : 118 Kg
100 km'de ort. yakıt maliyeti : 3,5

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hayırlı olsun.......Umarım az problem yaşarsın...:) Fotoları eklemeyi unutma...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı olsun oguz abi bugün motosikleti servisten cıkarırken denedim şöle bi direksiyonu cok hafifti söylediklerine görede 0-100 km hıza da cok rahatlıkla ve kısa zamanda ulasıyormus

hayırlı olsun kazasız sürüşler resim isteriz ayrıcana izlenimlerinide bekliyoruz

Tesekkü ederim arkadaslar.Fotoyuda dedigim gibi en k1sa zamanda buraya ekleycegim.:cat:

Hayırlı olsun kazasız belasız surusler dılerım motorla ılgılı epey bılgı sahıbı arkadas var cunku bızım motorum kopyası :) tekrar hayırlı olsun

hoş bi motor olmuş ama asya motora benziyo biraz sanırsam tamamen çin mlı çünkü fiyatıda ucuz bu motorun

hoş bi motor olmuş ama asya motora benziyo biraz sanırsam tamamen çin mlı çünkü fiyatıda ucuz bu motorun

Dostum benzıyo mu yapma Allah askına :)

Sadece on catalda ve arka spetlıkte Grı metalık boya hava fıltrsı arkada( kı bızım motorda vıda yerlerı hazır ıstersen yarımm saatte gecıyo arkaya) ve yanda damalı bayraklar hanı tabırı caızse Allayıp pullamıs ama guzel olmus hakkını vermek lazım. ::cat:

Tabıkıde Çin malı ne sandıydın Yerli Üretim mi :queen:

Ama motoru alan arkadasa tekrar tekrar hayırlı olsun Allah kaza bela vermesın guzel secimm :)

arkadaslar zaten cin malı motosikletlerin her markada benzerleri var türk aklının eseri bi sticker tmm işte ama bunu sunun bunun kopyası demeye gerek yok bence kullanımdan dogan bilgileri anlatırsan bence daha faydalı oursun nitirous81

Motosikleti
Forza250-cygnusL
hayırlı olsun önce...

sonra geçmiş olsun dostum...dakka 1 gol 5...:)

Aynı senin olaya dönmüş...Daha 1000 bakıma gitmeden usta ,servis aramaya başladın...Artık noolduysa....Bide dersin hayat onda....Tamam hayat onda bişey demiyoruz da usta yok be....:queen: :queen:

O kadar kusur kadı kızında da olur....Gösterge hiç olmassa var....:p

Depo verılerıne aldan ma bızım motorlarda da var mesela benım depo ılk 7 kusur lıtre dedıler ama ne yazıkkı 13- 14 ytl ye fullenıyo ne garıp demı :)

Valla motorda pek bı sorun yok hava fıltresının su alma gıbı bı sorunu vardı Kanunı de Arkaya almıslar hava fıltrsını bu sorun cozulmus.

2.si motorun kılometre tablosunun baglı oldugu yerden asagı su alıyor yıkamalarda orda da aku kablo ve bı kac elektronk parca var su gırınce bazen ıbreler sapıtabılır kısa devre yapabılrı onu bı kontrol ettır ben altına sılokon cektırıp bunu halletmıstım sende ogle yapabılrsın.

Aklıma gelırse daha yazarım ama pek sorunu olmayan bı makına tabı bırazda sans kalıtelı Çin yoktur İyi makına denk gelmiş Çinli motor kullanıcısı vardır :)

Motosikleti
Forza250-cygnusL
kanka Kanuni...hayat onda..ben bişey demiycem...

Tencere ile kapak hikayesi.....Senin olay bu....Seninki tencere öteki kapak...

Bikere hayat onda diil...Kap kap kanuni ydi o....:p

Aldınız binin işte...Susun tadını çıkarın....:cat:

biz senin hurda mezine bişey dedikmi...sende mutlu ol kak kambak...:mrgreen:

Teşekkürler dostlar.Kullandıkça tecrübelerimi aktarıcam:büyük ihtimalle bu motorda scooter aksamıyla ilgili baya bir tecrübe edinicem:cherry: .
nitrious kardeş,sizin başlığı baya inceledim.Storm'uda AS150T-19A'a benzediği için aldım diyebilirim:Aslında aklımda sizin motor vardı ama kanuni çıkarınca servis ve yedek parça problemi daha az olur diye 300ytl fazla verip bunu aldım.Benimki siyah.İlk izlenimlerim gayet olumlu.Sonrasında çıkıcak problemleri sizin başlıktan öğrenip çözücem artık.
Alp'cim,Mete'cim bakıcaz abiler motor neymiş diye.Sonrada hep beraber kritiğini yaparız artık:cherry: Birinin bu motoru alıp denemesi gerekiyodu oda ben oldum.

abi bence parca oalyında kanuniye fazla güvenme özelliklede garanti kapsamına girenlerde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar