kanuni seyhan üstüne motor tanımam kullandığım için demiyorum aldığım için kendimi teselli de etmiyorum gerçekten motor süper ben otomotiv öğretmeniyim şimdi gerkli özellikleri sayacağım inşallah yardımcı olur
- titreşim olayı ile başlayalım : her motorda olur bunda fazla olmasının sebebi kanuni seyhan tasarımı aliminyum ve profil üzerine konulmuş 150 cc motor bu elbet titreşim yapacaktır ama rodaj süresinde iyi açılan motor bunu en aza indirir
-- motor gücüne gelelim motor kısa mesafede sanzıman farkı 5 vites olduğu için hızlanması vakit alır gösterge üzerinde 0-40 km arası 1 yazıyor ya işte bu rodaj süresinde motorun 40 km ye kadar 1 viteste kullanılacağı anlama gelir ses ve titresim yapacaktır ama ileride size faydası olacak 2000 km ye kadar mümkünse 60 ın üstüne çıkmayın derim 60 ıda zorda kalmadık ca bu motor çoğu 180cc lik motoru geride bırakır
--- 1 -2-3 . viteste rampada taksileri bile gecer rampada rodaj süresi dolmadan iki kişi binmemeniz yararınıza olur
-----kullanıma gelince bu motorda debriyaj kullanmdan vites geçer sakın bunu yapmayın sakın (çok önemli daima debriyaj kullanın ve yavaş bırakın ara gazı çok önemli bir üst vitese çıkarken ara gazı verin deviri yükseltin vites düşerken ara gazı kesinlikle vermeyin )
------ön kaldırma işlemini sakın denemeyin bu motorun tasarımı ve yapası ön kaldırmaya uygun değil denerseniz motorun parçalarına zarar verirsiniz iki kişi ile kalkar ama tek kişi hiç denemeyin ben denemenizi bile hiç tavsiye etmem

------ gerekli sorularınız olursa msn :
[email protected] yardımcı olurum benim aklıma gelenler bu kadar
kt falan değil seyhan süper motor
he bu arada yakıt tüketimi deyince
kütahya - eskişehir arası 90 km falan gidip gelişim 16 milyona falan mal oluyor gezdiğim cabası benim birde kanuni elite 100cc motorum var yani babamın oda eskişehire 15 e falan gidiyor
uzun yolda motor 80 in üstünü geçtimi daha çok yakıt yakar iki kişi binildimi daha çok yakar rampada daha çok yakar hava filtresini sık temizleyin tıkalı olursa fazla yakar yağını zamanı gelmeden değiştirin piston segman vb... zarrar vermemesi için çünkü 10 milyonluk yag size yakıttan sarfiyat olarak geri dönebilir fazlası ile

iyi günler dilerim
serdar yiğit

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:01 ----------
he birde bu motora çin malı diyen arkadaşlar
Motosiklet üssü
Türkiye'de motosiklet sektörünün kuruluşuna öncülük eden firmalardan biri de Kuralkan'dır. Türkiye'deki ilk motosiklet üretim tesislerinden birini 1994 yılında İstanbul Dudullu' da kuran Kuralkan gurubu, bu tesislerde % 100 Türk mühendis ve işçilerinin emeğiyle yüz binlerce motosiklet üretimini ve beş kıtaya ihracatını gerçekleştirdi.
İki binli yılların başlangıcından itibaren Motosiklet sektöründe başlayan baş döndürücü gelişmeler ve motosiklet sektöründe 20 yılı aşan üretim ve pazarlama deneyimi Kuralkanın motosiklet üssü vizyonunun başlangıcı oldu.
71 milyonluk bir ülkede yüzbinlerce hatta milyonlarca motosiklet kullanıcısı hedefini ve vizyonunu taşıyabilecek şekilde planlanan Kanuni Motosiklet üssü 2006 yılında faaliyete geçti.
Sabiha Gökçen Havaalanı yakınında, 50.000 metrekare arazi üzerine kurulmuş olan tesis sektörünün en büyük Türk motosiklet fabrikası olma özelliği taşıyor.
Fabrikanın günlük üretim kapasitesi 600 motosiklet düzeyinde ve aynı zamanda 500 kişilik bir istihdam hacmine sahip.
Birçok teknolojiyi ve yeniliği bünyesinde barındırmak üzere tasarlanan fabrika bünyesinde; eğitim pisti, sürüş test alanı, depolama, montaj, dökümhaneler, dişli üretim ünitesi ve çok detaylı incelemelerin yapılabileceği bir laboratuar yer alıyor.
aslını okumak isteyenler
http://www.kanuni.com.tr/Pages/Kurumsal/MotosikletUssu.aspx