trakonya dostum freedomun ne renk
Siyah renk
trakonya dostum freedomun ne renk
Merhaba arkadaşım. Bende freedom var. Dilim döndüğünce gözlemlerimi paylaşayım.
Ben motoru sıfır aldım 2008 temmuzda. Aldığımdan bugüne istisnasız hergün işe gider gelirim. Neden ybr, cbf falan almadın dersen; boyum 188 kilo 85, yani altımda çok sırıtacağını düşündüm. En büyük neden bu. 200 cc olması, fiyatının makul seviyede olması, parçasının her yerde bulunabilir olması beni cezbetti. İleride satarım mantığıyla almadım, hurda olana kadar kullanırım dedim.
Rodajını bizzat özenerek yaptım. Yağını her 1250 km de bir değiştirdim. Şu an 7985 km deyim ve şu ana kadar bi olumsuzluğu olmadı. Fiyatının hakkını veriyor bence. Yakıtı sorarsan benim kullanmama göre ( hep otobanda kullandığım için hep son sürat) 20 tl lik benzinle 190- 200 km arası yol yapabiliyor. oldukça seri ve vites aralıkları kısa bir motor. Vites değiştirmekten ayağınız yorulabilir.
Eksi yönlerini sorarsanız, zincir biraz gevşediği zaman zincir sesi yapıyordu, ben öndeki 15 lik dişliyi 17 ile değiştirdim ve sesi kestim. Hem böylece son süratte redline bölgesine gelmiyor. Hızı da bi parça arttı.
Motorda bazı ufak vidalarda ve nikelaj kısımlarda paslanmalar oldu. (kışın da kullandığımdan) Ama çok da belirgin değil, zaten kafama takmıyorum.
Titreşim dersen bu modele özgü takozlama sistemi ve balansör sistemi ile en aza indirilmiş, öyle dendiği gibi titremiyor. Yani ben hiç rahatsız olmadım. (uzun yol da yaptım)
Artık servise götürmüyorum. Garantisini bozdum. Yağını falan kendim değiştiriyorum. Servise gitmek mantısızlık bence. Servise o kadar para verene kadar, zaten en pahalı parçası ne kadar ki? Servisleri berbat diyebilirim. Kendin yap kafan rahat olsun. Zaten sorun falan çıkardığı yok. Boş yere gözünüz korkmasın.
Ben 130 taban olan arka tekerleği 100 yapmak istiyorum. Nedeni ise motoru yormamak ve süratinin artması. Bu benim kendi düşüncem. (Zaten cbr 125 in bile 100 taban)
Biraz uzun oldu ama kusura bakmazsınız artık. Kısacası tavsiye ederim.
SAYGILARIMLA.