bugün ulustaki yıba çarşısına uğradım. Ramzey'in 200cc enduro sunu gördüm. ellerinde tek kalmış satıcının söylediğine göre, 2007 imiş ve 3700 TL dedi fiyatına. Bu da satılınca artık 2009 modeller gelecek ve 5400 TL den satılacak dedi, beni mi kandırıp son motoru satmaya çalıştı gerçek mi bilmiyorum, aradaki fiyat farkı biraz uçurum yalnız?
üstelik motorlar arasında hiç bir fark yokmuş sadece 2009 model diye geçtiği için 5400 ten satılacak dedi.
Kanuni bayisi de var Yıba'da. Malesef enduro artık üretilmiyormuş en çok onun için gitmiştim. bilmem kaç defa sordum yapmayın üretilir belki vardır bir yerlerde filan ama yok beğenilmediği ve satılmadığı için Kanuni üretimi durdurdu dedi görevli.
internet sitesindeki fiyatı 3100 TL olunca sıfırı uygun gelmişti bana, başlangıç olarak düşünmeye başlamıştım.
Ramzey'in enduroya oturdum şöyle bir, kendimi tuhat hissettim. Sanki çok önde ve tekerin önüne düşecek gibi geldi bana. bacaklarım çok toplandı yerde kesince. En son chopper kullanmıştım belki onun etkisinden bir anda çok tuhaf geldi ve motoru idare edemeyeceğim hissine kapıldım, açıkçası söylendiği gibi oturur oturmaz motor sizi etkiler size uyar durumu olmadı. Kafam iyice karıştı bu durumda, başlangıç için galiba 200cc enduro lar oyuncak gibi, yine bir chopper la başlayıp biraz ustalaşıp sonra 600 cc civarı enduroya geçmek mantıklı görünüyor.
Niyetim madem endurocuyum dağ tepe gezmek istiyorum direk endurodan başlıyım diye düşünmeye başlamıştım, ne gerek var choppera dedim ama bugünkü sadece oturuş beni düşündürdü biraz, tabi biraz kullanabilmek gerek iyice emin olabilmek için, o da nerede nasıl yapılır bilmiyorum?
Bir diğer gözlem, bu 200 cc lik endurolar bana uzun yollara gidip dağları tepeleri aşıp yaylalarda konaklayacak güveni gücü pek veremedi. Sanki bunlar birazcık adına enduro meraklısına satılmak amacıyla üretilmiş mobilet tarzı motorlar gibi görüntüsü var. Yani bana görünen o. İncecik bir motor, tutuşu kavrayışı üstünde otururken kendimi motora çok ait hissedemeyişim filan öyle uzun yollarak çıkıp ta tatillere gidilebilecek hissini uyandırmadı bende. Başlangıç için 200cc enduro uygun olurmu emin değilim.
Yıba da Keeway satan mağaza görmedim. En çok da Keeway chopperları merak ediyorum tabi. Büyük ihtimalle de uygun bir enduro bulamazsam Keeway ile başlayacağım motor dünyasına. Batıkentte Yıldırımlar sanayi sitesinde Motomax varmış güya ama aradım bulamadım. Artık başka zamana kaldı.