Yaklaşık 1 yıldır Kanuni Enduro kullanıcısıyım. Daha önce Honda Transalp ve BMW F650 GS kullandım. Tabii amacım bu motosikletlerle karşılaştırmak değil.
Kanuni Enduro ile ilgili değerlendirmem şöyle; Bu süre zarfında çoğunluğu İstanbul çevresinde ve %50 artçılı olmak üzere, günde maksimum 250 km lik seyirlerim oldu, genellikle hafta sonları. Bir kere verilen fiyata göre inanılmaz keyif veren bir motor, özellikle şehir içi kullanım ve sıkışık trafikte. Dengeli, çabuk hızlanan ve çok ekonomik bir motosiklet. şehir içi artçılı da farketmiyor. Eksik yönleri ise, birincisi frenler, özellikle arka fren zayıf, bunda kampana oluşunun önemni var sanırım. Kışın ısınana kadar çabuk durmalarda stop ediyor, ısındıktan sonra problem yok.
Şehir dışı yol, otoban karışımında ise, 80'e kadar kolay akselere edip sonrası epey süre alıyor, ben en fazla tek kişi 115, artçılı 105 km sürat gördüm (Ben 90, artçım ise 60 kg). ÖZellikle otobanda sağ şerit veya emniyet şeridi kullanmak zorunda borakıyor sizi, ki özellikle otoban çıkışlarında sol şeritten gelip son anda otobandan çıkmaya çalışan arabalara dikkat etmek gerektiriyor. Onun dışında titreşim makul seviyede, ama gene otobanda ani duruşlar açısından arka frenlerin zayıflığını unutmamak gerekiyor.
Ara yollarda ise sürmesi en zevkli motosikletlerden, kullanımı çok kolay ve dengeli.
Depo menzili yeterli, 250 km yol gidiyor, özellikle bozık yol şartlarında son derece başarılı, sık olarak yaptığım yol dışı denemelerde banamısın demedi ve en dik rampaları bile artçılı başarı ile çıktı. Şile yoluında rampada artçılı 80 Kmh'nin altına düşmemesi de cabası.
Olumsuz bir yönü ön far ampulleri, bunlar sık patlıyor (bende 1000 km de bir kezz oldu, o zamana kadar gündüz de far açık kullanıyordum)ve kendi başınıza değişmeniz çok zor, mutlaka servis gerektiriyor. Sanırım enduro bir motosiklete yol dışı şartlarda kolay değiştirilebilmeli far ampulleri, belki fabrika buna bir çözüm bulabilir.
Sonuç olarak Kanuni Enduro, benim zevkle kullandığım, motosikleti tekrar büyütürken bile satmayıp bir kenarda hobi aracı olarak saklayacağım, verilen paraya göre son derece yeterli ve sağlam ve Türkiye şartlarına göre gayet iyi ve yeterli kalitede bir motosiklet.