Kanuni breton ile uzun yol ? :)

Frx

Merhaba arkadaşlar benim ramazandan sonra ufak bi gezi planım var konyadan çıp bi muğlayı dolaşıp antalyaya uğrayıp dönmeyi düşünüyorum sizce bu breton 125le mümkün millet burda scooterla antalya yapıp geliyo benim neyim eksik süşüncesindeyim :) yola çıkmak için ne yapmalıyım acaba bana ne kadar masraf çıkan bilen varsa yardımcı olabilirmi :)

çok fark arada . scooter lar titremez uzun yolda vibrasyon çok rahatsız edici birşey scooter larda çok azdır viteslilerde çok fazla ve 30 dkdan sonra insan gıcıklanıyor inince bi süre geri binesin gelmiyor. hele hele motor çinliyse durum tam vahim.

titreşim sorun değil diyorsan;
motoru 100 kmde bi 10 dk dinlendirerek
sürekli tam gaz gitmeyerek ( 8bin devir çeviriyorsa motor 5-6bin idealidir fazlası şişmeye yol açar uzun süre kullanıldığında)
birde yanına yedek benzin alarak gidebilirsin mümkün yada değil dersen tabi ki mümkün mopedle bile mümkün. ama çekeceğin çileye değermi o tartışılır.

F54

biraz yorar ama yapılmayacak yol değil çinlileri herkez kötüler ama çoğu modeli yolda bırakmaz sadece senin canına okur 200 km yap haşat olursun çadırı kurar yatışa geçersin eğer çok inatçıysan kafaya koyduysan belki günde 400 km yaparsın ama ne durumda olursun orasını sen bilirsin

benim arkadaşımdan gördüğüm kadarıyla bretonla o yolla çıkmak bana dert lazım başım belaya girsin demekle aynı şey:D

Çıkabilirsin ve bence çıkmalısında.Fakat motorun bakımlı değilse hiç ama hiç kalkışma bile.Motorcu arkadaşlar ne motorlarla binlerce kilometre yapıyor sen mi yapamıyacaksın.Yola çıkmak için mutlaka birkaç yedek parça bulundur elinde.Debriyaj teli, ampul, uygun aletlerin, lastik tamir kiti vs. Yola çıkmadan önce yağını ve bujini değiştir. Civataları felan iyice kontrol et.Hava filtresinede bir göz gezdirebillirsin.

Frx

scooterı geçtim bislikletle dünya turu yapan var :) vibrasyonu napacam bende bilmiyom ama bi fotoraf makinesi alıp beyşehire bi gideym :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:03 ----------

bi arkadaşım mersinden antalyaya gidip gelmişti aynı motorla.

O arkadaşının geri döndüğünde durumu nasıldı :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:13 ----------

Çıkabilirsin ve bence çıkmalısında.Fakat motorun bakımlı değilse hiç ama hiç kalkışma bile.Motorcu arkadaşlar ne motorlarla binlerce kilometre yapıyor sen mi yapamıyacaksın.Yola çıkmak için mutlaka birkaç yedek parça bulundur elinde.Debriyaj teli, ampul, uygun aletlerin, lastik tamir kiti vs. Yola çıkmadan önce yağını ve bujini değiştir. Civataları felan iyice kontrol et.Hava filtresinede bir göz gezdirebillirsin.

Sayende yapabileceğime inandım ancak şu nakit sıkıntısını gidermek gerek :)

gidersin kardeş önemli olan senin dayanman motor her çeşit de gider yani merak etme

Ben 2 hafta önce Sinop'a gittim.400 km gidiş ve dönüş olmak üzere.Altımdaki 200 cc'lik cross.Hafif bir kıç ağrısı çektim ama herşeye deydi.400 km boyunca 7-8 kez mola verdim.Hem kendi sağlığım hem motorun sağlığı için.Sık sık mola vermelisin ve molalarda motosikleti hemen stop etme.5 dakika rölantide çalışsın sonra stop et ve 5-10 dakika öyle dinlendir.Güzel bir macera olur.Yolda kalsan bile güzel bir macara olur :)

_w_

kardeşim bende breton kullanıcısıyım. eğer motosikletine bakıyorsan (servis haricinde) civatalarını sıkıyorsan yani genel olarak bakımını yapıyorsan uzun yolda başlına bişey gelmez. bazı arkadaşlar titreşimin rahatsız edeceğini söylemişler. 10 dk kullanınca alışıyosun zaten :D. benim sana tavsiyem hızın 80-90 arasında gitmen. zaten 115 yapıyorda neyse :). birde mola vermeyi unutma. molaların 10 dk dan fazla olursa senin ve motosikletin için keyifli bir yolculuk olur. masraf olarak ta motosikletinin giderken ve gelirken deponu fullettir. ve yedeğe düşmeden benzin almaya bak. ;) bir de şunu unutma bi yere yetişmek için motosiklet kullanma :) Keyfini çıkar.

Frx

kardeşim bende breton kullanıcısıyım. eğer motosikletine bakıyorsan (servis haricinde) civatalarını sıkıyorsan yani genel olarak bakımını yapıyorsan uzun yolda başlına bişey gelmez. bazı arkadaşlar titreşimin rahatsız edeceğini söylemişler. 10 dk kullanınca alışıyosun zaten :D. benim sana tavsiyem hızın 80-90 arasında gitmen. zaten 115 yapıyorda neyse :). birde mola vermeyi unutma. molaların 10 dk dan fazla olursa senin ve motosikletin için keyifli bir yolculuk olur. masraf olarak ta motosikletinin giderken ve gelirken deponu fullettir. ve yedeğe düşmeden benzin almaya bak. ;) bir de şunu unutma bi yere yetişmek için motosiklet kullanma :) Keyfini çıkar.
aynı motor kullanıcısından tavsiye almak daha iyi motorum benim bebeğim gibi bi yerine ufak bişi olsa hemen sanayiye atarım kendimi :) gerekli nakiti bulursam beni kimse tutamaz :)

titreşim etkenini umursamıyosan hayli hayli gider en çok kasan olay lastik patlaması tel kopması ampul patlaması ve zincir kopmasıdır bunların önlemini alıp cıkarsan yola cok rahat gider gelirsin.

ben kanuni windys le amasya çankırı arası gidip gelmiştim hiç dert etme bal gibi gidip gelirsin çokta zevkli olur. şimdiden iyi maceralar

Frx

çok sağolun beyler artık beni kimse tutamaz ramazan bitsin iş yerini ayarlaryın inş gidecem :)
Ancak muğlayı eledim bi antalyaya gitsem yetecek bi süre sonra daha kapsamlı gidecem inşallah :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar