Zealsun 200 cc kros kullandım hani çin ya kötü ya! Kullandığım süre içerisinde ufak tefekler hariç sorun çıkarmadı, sattım, 1 yıl sonra dün arkadaşlar serviste görmüşler, şase kırılmış motor bloğunda hasar var pert olmuş motor. Grubumuzda 3 tane Tiger var, kendi hatamız harici durduğu yerde arıza çıkartmadı.
Ne olursa olsun, her motorun bir limiti var zorlamadıktan sonra çok nadiren sorun çıkartır a marka b marka demiyorum, benim arkadaşlardan ikisi var istediğiniz motoru verin 6 ayda perte çıkartır.
Aldığınız motorda beğenmediğiniz parça mı var, kalitelisi ile değiştirin. Piyasada japon çin pek çok parça birbirine uyuyor, hatta aynı parçanın birinde honda yazarsa 200 ytl diğerinde kanuni yazarsa 30 ytl . Cbf 250 nin orjinal km teli 45 ytl, biraz uzun scother teli uydurursan 5 ytl. Motor bitti yenisi mi yapılması gerekiyor, dün hesapladık 150 cc scother in motoru komple 125 ytl ye yapılıyor , biraz kaliteli malzeme kullan olsun en fazla 200 ytl. 200 ytl ye hangi japonun motorunu yaptırabilirsiniz? Çin malının servisi alır 20 lira, japonun servisi alır 100 lira. Hesap ortada.
Hava olsun diye 600'lük 1000 lik makine alıp 50 km gidip benzin bitecek yağı eskiyecek diye garaja çekmektense, alırım çin malı veya her neyse, bir depo ile 600 km yol yaparım, işime de giderim gezimi de yaparım.