Kankalardan Adana-Hatay gezisi ( resimli )

Arkadaşlar iki aydır kafamda planladığım Adana - Hatay gezisini dün başarıyla kankamla ( Zion ) gerçekleştirdik toplam 617 km yaptık güzergah Adana-İ.Derun-Hatay-Altınözü-Akdarı-Yunushan-Harbiye olarak olarak düzenlendi yorucu ve keyifli bi yolculuk oldu fotoğraf işini biraz abartmışız galiba o yüzden seçmekte çok zorlandım ve seçilmiş haliyle fotolar bunlar umarım keyifle izler ve beğenirsiniz SAYGILAR

Sabah 4:50’de yola çıkacağımız için kankam zion akşamdan geldi ve beraber sabahladık daha doğrusu o uyudu ben bekledim :)

İskenderun’a varmadan yolda bi yerde bi sıcak çorba ve çay içtik kendimize geldik hava aşırı soğuktu

İ.Derun’u çekilmez ve devamlı sisli yapan ve ortalığa çok kötü bi koku yayan Demir Çelik fabrikası

İskenderun’a tepeden bi bakış zamanımız kısıtlı olduğu için fotoları motorun üzerinde giderken çektik

Gişelere kadar kankam sürdü motoru buradan sonraki yolların virajlı ve güzel olduğunu bildiğim için sıra bana geldi kanka dedimmm ve kandırdım onuuu:queen:

Karizmamı dediniz yok canım o sizin güzelliğiniz:queen:

Ve Belen yaylasındayızzz

Gidenler iyi bilir belki mazi canlanır diye çektim fotoyu Serinyol-Hatay Acemi birliği:pr::queen:

Hatay giriyoruz şehrin merkezinden Asi nehri geçiyoo İsmini dünyadaki tek ters akan nehir olmasından alıyo

Hatay merkezden bi kaç kareee

Hatayın Pazar olduğu için boş olan çarşısı ilk bakışta Suriye çarşılarını anımsatıyo

Dağın yamacındaki Atatürk ışıklandırmasına doğru tırmanışa başlıyoruzzz

Atatürk anıtından hataya tepeden bakan bi kare daha

Ve yavaş yavaş gezinin en zor bölümüne geliyoruz İstikamet Altınözü ve suriye sınırı yollan çok dar ve virajlı yolun bi kenarında yükselen bi dağ varken diğer kenarı uçurum ve tekşerit

Bir zamanlar burada bi dağ vardı ama insanoğluna dağ bile dayanmıyoo ne yazıkki:wiinkk:

Bariyerleri tehlikesinden her seferinde bahsederiz ama burada kaza yapan birisi bence o bariyerlere çarpmak ister zira aşağıya düşsen dibe vurman bi 5 dakkanı alır heralde:queen:

Enek köyü Arapça ismiyle ( fenk )

Burnuma etiket kokuları geliyooo:queen:

Altınözü merkezden bi görünüm burada her tür dinden insanın beraber kardeşçe yaşadığı bi ortam var Altınözü halkı Hristyan – Yahudi – Müslüman olarak burada birleşmişler ve kardeşçe hayatlarını sürdürüyolar birbirlerinin mutlu ve kötü günlerinde hep beraberler:cat:

Yenihisar köyünür çocukları kumda oynuyolar:queen:

Akdarı köyü Arapça ismiyle ( baira ) ve gitgite Suriye sınırına yaklaşıyoruzz

Köyümüze gelmeden önce yolda gördüğüm bi kaç mağaranın oyuğun resmini çekmek istedik

Köye varmanın sevinciyle ayaklarım yerden kesiliyooo:cherry:

Köyümüze gelmiş bulunmaktayızzz köyün hepsi arap Türkçe bilen sadece gençler bahçelerde genelde klasik tahıl ürünleri ve zeytin olur ama ufak tefekte olsa her şey yetişirr

Eski köy evleri köyümüze su daha geçen sene geldievler çamurla saman karışımından yapılan acayip harçtan yapılmış ve herkes kendi evini kendisi yapmış :queen:

Kankam dedemlerde tekneyi dinlendiriyooo:queen:

Babaannem ve benn

Kankam evin mimari yapısını inceliyoo sankimm bişey anlayacak olm sen hiç böyle ev gördünmü hayatında:queen:

Dedemin ismi aynı zamnda benimde ismim evi yaptığı tarihte asmış bunu ve ev resmen yıllara meydan okuyooo bide ben şu duvardaki samanları yolmasam nenem beni daha çok sevecek ama delleniyo kadın caızzz:queen:

Soldaki yer ahır sağdaki yer malzemelik

Köyde en önemli şey eşektir eşeği olmayan adam kız vermezler çok değerlidir yani buda dedemlerin emektarıı

Siyah tişörtlü olan kankammm :queen:arada pek bi görüntü farkı yokya açıklama zorunluluğunda hissettim kendimi:queen:

Köye tepeden bakışş

Dedem ve benn

KAnkam yerde bulduğu bi bademi kırmakla meşgulll

250 km’nin verdiği yorgunluğu zeytin ağacının altında çıkarmaya çalışıyrumm

Tandır ekmek yapmak için kullanılır küçükken sıcak ekmek pişsede yesem diye Babaannemin başında beklediğim günleri dün gibi hatırlıyorum:cherry:

Geri dönüşte yolun kenarındaki tarlamızdan domates toplayıp yiyoruzzz köy domateside bambaşka oluyo valla özlemişim beaaa

Hatay merkeze geri döndükten sonra istikamet harbiye şelaleee fotodakiler amcam eniştem ve kuzenlerr

Adam sevşyor incik boncuğu ne yapalım böyle hafiften efemine biraz kırık bi mizacı var ama en kral kankamdırr :queen:

Arkamdan şarıl şarıl su boşalıyo ama benim makine çok kaliteli olduğundan suyu göstermiyooo:queen:

Her tarafınızdan sular geçiyoo hasta oldum buraya sular güzel kızlar güzelll Allah allaaahhhh neyse yavaş yavaş geri dönüş yoluna geçiyoruz akşam olmak üzere

İskenderun sahilde biraz dinleniyoruzzz

Ve kapanışı bu fotoyla yapmak istedim İskenderunda gün sonuu

Arkadaşlar umarım keyif alarak izlemişsinizdir SAYGILAR
:rendeer:

Son düzenleme:
vaaaaaaaay çok süper izlerken çok keyif aldım keşke bende orada olabilseydim ihtiyarlar çok şirin insanlarmış allah uzun ömürler versin. keşke benide götürsen sizin köye kim bilir belki bi gün olur. çok isterim yhaa özendim.:rendeer::rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaa siz kankalar cok kötüsünüz :farao:
bana bu kadar güsel bi gezi olcanı hiç sölemediniz ::lac::
cok yorucu olacak aman altıyüz bilmem kac km yapacaz
güzelliklerinden bahseden yoktu !!
benide götüreceksiniz o köyee bende istiyom::miiz::
bu arada dede cok tatlı yaws :p

Cok Guzel Goruntuler Bunlar...
Sıze Katılmak Guzel Olurdu :p Ama Ozel Bı Gezı Olmus Galıba Bu :)

GÜZEL Bİ GEZİ OLMUŞ ellerine sağlık bizimkileri görmaedinizmi isk.sahildelerdi

harika yapmışsınız.başta yunushan diye bi yer yazmışsın,bende yunanistan okudum.dedim helal olsun adamlar yurt dışınada el attı

vaaaaaaaay çok süper izlerken çok keyif aldım keşke bende orada olabilseydim ihtiyarlar çok şirin insanlarmış allah uzun ömürler versin. keşke benide götürsen sizin köye kim bilir belki bi gün olur. çok isterim yhaa özendim.:rendeer::rendeer:

Umarım beraber de gitmek kısmet olur iyi dileklerin için teşekkür ederim:rendeer:

Cok Guzel Goruntuler Bunlar...
Sıze Katılmak Guzel Olurdu :p Ama Ozel Bı Gezı Olmus Galıba Bu :)

yoo özel bi gezi değildi adana mt'ye yazdık ama kimse çıkmadıı :rendeer:

GÜZEL Bİ GEZİ OLMUŞ ellerine sağlık bizimkileri görmaedinizmi isk.sahildelerdi

abi sahil motor fuarı gibiydi hayabusalar gsx ler havalarda uçuşuyoduu bi kaç guruba sordumm yok dedilerr sanada geçmiş olsun umarım motorunda ve sende bişey yoktur:rendeer:

harika yapmışsınız.başta yunushan diye bi yer yazmışsın,bende yunanistan okudum.dedim helal olsun adamlar yurt dışınada el attı

yuh be gürselim kankamm yunanistan haaa :queen:

kankigiller olayı aşmışşşşşşşş:mrgreen:walla teprikler:cat:
sizi görünce aklıma kankigillerden nuri ve orçun gelio ndense :queen:

Süper kankalar İso ve de Cengiz tebrik ediyorum gene kendinizi aşmış bambaşka bir maceraya yol almışsınız.Antakyaya o kadar gittim gezdim ama sayenizde görmedigim yerleride gördüm teşekkürler.

Cengiz Spiderman tshirt-ü ne bittim :p

Ayrıca iso sen neden adamı eşşegin yanında çekiosun,dedikodu çıkarmayamı çalışıosun bilelim :mrgreen:

Ayrıca iso sen neden adamı eşşegin yanında çekiosun,dedikodu çıkarmayamı çalışıosun bilelim :mrgreen:

Abi ben ahıra girdiğimde birden toparlandııı benim hiç aklıma öyle bişey gelmediii hakkatennn yaaaaaa cengiz gidiyo diye eşeğin anırmasından anlamalıydımmm:queen: feryad ediyodu hayvan caızzzz:queen:

kankigiller olayı aşmışşşşşşşş:mrgreen:walla teprikler:cat:
sizi görünce aklıma kankigillerden nuri ve orçun gelio ndense :queen:

tşkr ederim berkerr deee bu nuri ve orçinlar kimler iyi birilerimiii:mrgreen:

Son düzenleme:
Sevenleri ayırmak senin ne haddine :) Şaka bi yana degişik fotograflar çekmişsiniz temalı bir gezi olmuş :)

tşkr ederim berkerr deee bu nuri ve orçinlar kimler iyi birilerimiii:mrgreen:

Onların kimler oldugunu bilsen bi daha agzından kanki lafı çıkmazdı emin ol :queen:

iso baba az kaldı haftaya p.tesi ordayım hadi bakalım. böyle gezmezsek seni buraya madara ederim ona göre :p

inşallah adam bws değilde daha büyük motor vermeyi kabul eder yoksa yanına bws ile gelmek zorunda kalacam :cherry:

Hani Künefe

kanka gezi süper mekanlar 10 numara ama künefe eksik bu gezide

cengiz harbiden eşşekle arandaki samimiyet nedir ben annamadım adana mt bir açıklama beklior:queen::wiinkk:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Güzel bir gezi olmuş Paylaşım için teşekkürler

o hayabusalar gsx ler bizimkilerdi iso işte motorda bişey yok balata gitti değiştirdik sorun yok

iso süper bir gezi rotası olmuş.
çok seneler önce harbiyeyi görmüştüm.şimdi değişmiştir.
inşallah bizde görmek istiyoruz oraları.
selamlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar