Kan verdikten sonra Motosiklete binilirmi?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bakalım bu değerli kardeşimiz bu gece acaba nasıl bir konu açacak?

Arkadaşlar hayırlı akşamlar düzenli olarak 3 ayda bir kan veriyorum sağlığa faydalı deselerde ben bir yandanda zararı olduğunu düşünüyorum kandaki değerlerin ve vitaminlerin....
Erkekler üç kadınlar dört ayda bir kan verebilir , uzun süre vermek iyi değil ara vermek gerekiyor 2-3 senede bir , bende yılda iki üç defa hem kan hemde trombosit verirdim , yaklaşık 7-8 sene sonra kanımda demir eksikliği çıktı yeter sen verme dediler 😬

Kan vereceğin gün bol sıvı tüketmelisin aksi takdirde damarlar büzüşüyor yada daralıyor , birde kanın rengi koyulaşıyor almıyorlar git bol su iç yarın gel dediler bana 3-5 defa , yoksa baş dönmesi olabilirmiş , ben sürekli Üsküdar Zeynep Kamil Kan Merkezinde verirdim , motorla geldiğimi biliyorlardı artık , yarım saat otur deyip Kızılay sodası ikram ederlerdi..

Hep kan bağışı yapmak istemişimdir, bu gün, yarın diye diye nasip olmadı.

Düzenli kan veren arkadaşları görünce bir burukluk oldu. :cry:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hep kan bağışı yapmak istemişimdir, bu gün, yarın diye diye nasip olmadı.

Düzenli kan veren arkadaşları görünce bir burukluk oldu. :cry:
Abi kan verirken de adamlar bazı kriterlere dikkat ediyor. Mesela son 6 ay içinde piercing ya da dövme yaptırmayacaksın, sen bundan yırtarsın. Kan vermeye gelirken bir önceki akşam alkol ya da uyuşturucu kullanmayacaksın, sen buna da takılmazsın. Son 6 ay içinde farklı kişilerle muju muju olmayacak, yani bu sorunun cevabı sende. "Tövbe haşa" diyorsan ver kanı, "Len acaba 6 ay geçti mi üzerinden?" diye kafanda bir şüphe varsa abi biraz ötele kan verme işini :) :) :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İstemsizce bu aklıma geldi iyice trol olmuş buralar
İzmir'in kadını bir başka, bizi suya götürür susuz getirir.

Ankarada talebeyken Abdi İpekçi parkında Kızılayın kan alma aracı olurdu. Bizim okul hemen Sıhhiye'de. Yıl 1990 falan. Kan verdikten sonra popkek ve meyve suyu verirlerdi o zamanlar. Düzenli kan verirdim eskiden. 3 ya da 4 ayda bir kan verirdim. Okulun kantinine gelip sağa sola birşeyler soran yabancı birileri oldu mu anlardım kan aradıklarını. Gider sorardım kan mı lazım diye. 4-5 arkadaş farklı kan gruplarındandık. Birimizin grubuna garanti denk gelirdi. Çok cömert insanlar vardı. Kan verdikten sonra ciddi rakamlar hediye etmek isteyenler çıkardı. Hiç para almadım çok şükür. Ama bir kez iki arkadaş cebimizde paramız yok ve karnımız acıkmışken Popkek ve meyve suyu için kan vermiştik. Görevliler halimizi anlayıp bir poşette bir sürü kek ve meyve suyu vermişlerdi.

Abi kan verirken de adamlar bazı kriterlere dikkat ediyor. Mesela son 6 ay içinde piercing ya da dövme yaptırmayacaksın, sen bundan yırtarsın. Kan vermeye gelirken bir önceki akşam alkol ya da uyuşturucu kullanmayacaksın, sen buna da takılmazsın. Son 6 ay içinde farklı kişilerle muju muju olmayacak, yani bu sorunun cevabı sende. "Tövbe haşa" diyorsan ver kanı, "Len acaba 6 ay geçti mi üzerinden?" diye kafanda bir şüphe varsa abi biraz ötele kan verme işini :) :) :)

Benim sorunum daha büyük tembellik, üşengeçlik, boş vermişlik, adam sendecilik, bu gün değil yarın gider imcilik.

Ama burada bir çok arkadaşın paylaşımını görünce sanki yüzüme yüzüme vurdular.

Helal olsun hepsini takdir ettim. İmrendim.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

Sırtına saplanan bıçakla hastaneye giderken öldü​

Şanlıurfa’da sokakta bıçaklı saldırıya uğrayan Ferit Abrak (32), yaralı halde motosikletiyle hastaneye gitmek isterken yolda araçtan düşüp, hayatını kaybetti. Sırtına saplanan bıçakla yaşamını yitiren Abrak’ın ölümüyle ilgili polis çalışma başlattı.

DHA 11 Ekim 2025 01:34
Sırtına saplanan bıçakla hastaneye giderken öldü

Güllübağ Mahallesi’nde gece saatlerinde Ferit Abrak, sokakta kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Abrak, sırtına saplanan bıçakla motosikletine binip hastaneye gitmek üzere yola çıktı.
Bir süre motosikletiyle ilerleyen Abrak, kan kaybı nedeniyle hastaneye ulaşamadan yolda yere yığıldı. Sırtında bıçak saplı halde yerde hareketsiz yatan Abrak’ı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Ferit Abrak’ın hayatını kaybettiği belirlendi.
Olay yeri incelemesinin ardından Abrak’ın cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polis, cinayet şüphelisi ya da şüphelilerinin yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ben 3 kardeştim. Düzenli kan verirdik, ve birader ve pederin rahatsızlığında çok işimize yaradı bu durum. 100den fazla kan ürünü aldık kılızlay'dan. Kızılay'a küsenler varmış, ticari kısım ayrı, kan bankası apayrı. İkisini bir kefede değerlendirmesin kimse.

Motosikleti
Yamaha YBR 125 ESD 2016 / Honda CB250R 2022/ Honda Kinetic Zoom 2006
Daha önce verdiğim kanlarda ilk 10 dakikada hafif bir tansiyon düşüklüğü gibi etkisi oldu. Başka birşey yaşamadım.

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
İyi ki engellemişim. Şu konuyu şu an gördüğüme seviniyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar