Kamerayı ve interkomu kaskın neresine takmalıyım ?

Öncelikle herkese merhabalar.2 hafta önce arai rebel kask aldım. Aliexpressden sj4000 model kask kamerası ve interkom sipariş ettim. Siparişim dün izmire ulaşmış yarın elimde olur büyük ihtimalle. Sorum ise kamerayı ve interkomu kaskın neresine monte etmeliyim? Kaza anında kameranın bir dezavantajı olur mu?

Canın nereye isterse oraya tak ama ben her ikisini de sola takmayı tercih ediyorum. Sağ elin gaz ve frendeyken sol elinle kamera ve intercomla uğraşırsın.

Öncelikle herkese merhabalar.2 hafta önce arai rebel kask aldım. Aliexpressden sj4000 model kask kamerası ve interkom sipariş ettim. Siparişim dün izmire ulaşmış yarın elimde olur büyük ihtimalle. Sorum ise kamerayı ve interkomu kaskın neresine monte etmeliyim? Kaza anında kameranın bir
dezavantajı olur mu?

rahmi barutçu br eğitiminde bahsetmişki kaskın yanına yada üstüne takın, sakın çeneye takmayın demişti aklınızda bulunsun .
ben çeneye takıyorum çünkü rüzgarı az tutuyor birde kaza anında o plastik parça hemen kırılır diye düşündüğüm için sorun olacağını sanmıyorum .

Canın nereye isterse oraya tak ama ben her ikisini de sola takmayı tercih ediyorum. Sağ elin gaz ve frendeyken sol elinle kamera ve intercomla uğraşırsın.
Cevap icin tesekkur ederim. Bende ikisinide sol tarafa takmayi dusunuyorum ama bazi yerlerde kaza aninda bir dezavantaj olur diye kamerayi ust tarafa takin falan diye duymustum .

Üst'e taktım baya, belli bir hızdan sonra yada rüzgarlı havada kafayı arkaya itiyor.

Çeneye aldım bende pek denemedim henüz.

Üst'e taktım baya, belli bir hızdan sonra yada rüzgarlı havada kafayı arkaya itiyor.

Çeneye aldım bende pek denemedim henüz.
Kafam iyice karisti sol yan tarafa ya da ceneye takicam galiba bide sol tarafa hem kamera hem interkom sigar mi kotu dururmu acaba ?

Tepeye taktım iyi geldi. Sola taktığım rahat olamadım. Kendi tarafını kendin seç daha iyi olur.

interkomların çoğu sol tarafa takılacak şekilde tasarlanıyor.
ben interkomu sola, kamerayı sağa taktım.

Ben kaskın üstüne taktım sj'yi öyle kullanıyorum yüksek hızlarda evet biraz sorun olabiliyor, geriye itiyor. Bence sol taraf en mantıklısı her ikisi içinde

Sj4000'i kask üzerine taktım 140-150'li süratlerde kamera koptu gitti dayanamadı daha fazla :) Allahtan arkamda arkadaşlar gördüde yoldan aldık. Ama sağlammış hiç bir şeyi yoktu :)

Kameranın nereye takılacağı motorun tarzıyla alakalı olarak değişir.

Naked kullanıyorsan, her şekilde rüzgar yiyeceğinden çene altı uygun olur.
Önünde uzun touring camı varsa rüzgar yemiyorsan istediğin yere tak.
Racing/SS kullanıyorsan tepe ve çene olmaz sağ yada sol kalıyor geriye.

Ben kaskın üstüne taktım sj'yi öyle kullanıyorum yüksek hızlarda evet biraz sorun olabiliyor, geriye itiyor. Bence sol taraf en mantıklısı her ikisi içinde

bende ss kullanıyorum sj almak istiyorum memnun musunuz?
montajıyla ilgili yardımcı olabilir misiniz acaba kerem bey :bounce:

tepesine takmayın bu kayakta ölen Michael Schumacher in kafasındada varmiş go pro tepeden oldugu ıcın kaskın içinemi ne girmiş . yanlara yada çeneye takın bence

Öncelikle herkese merhabalar.2 hafta önce arai rebel kask aldım. Aliexpressden sj4000 model kask kamerası ve interkom sipariş ettim. Siparişim dün izmire ulaşmış yarın elimde olur büyük ihtimalle. Sorum ise kamerayı ve interkomu kaskın neresine monte etmeliyim? Kaza anında kameranın bir dezavantajı olur mu?

ne kadara aldın sj yi aliexpresden

Bende de hem interkom hem SJ4000 kaskın solunda. Tepedeki duruşu hiç hoşuma gitmiyor. İnterkomu sürerken de kontrol edebilmeniz için zaten solda olması gerekiyor, diğer türlü gaz kesmek durumunda kalırsınız. Bu arada başka bir alternatif daha var, motorunuz naked ise göğüs aparatıyla da iyi oluyor, bende hiç rüzgar almadı, ses daha iyi oldu.

intercomu kaskın soluna takmanız lazım ki tuşlara basmanız gerektiğinde gazı ve freni kontrol eden sağ elinizi kullanabilesiniz.
kameraya gelince kask yerine omuzunuza asmanızı tavsiye ederim. hem daha güzel bir açı, hem de kaska monte ettiğinizde oluşacak kafa hareketinize göre oynayan görüşı yerine daha sabit bir objektifiniz olur.
çinli sitelerden 10-15 dolar civarı bu aparatlardan alabilirsiniz.
PqNROFi.jpg
6d2SwkY.jpg

ilki sola bakışta sıkıntı çıkarır(kaskınız kameraya çarpar, ben ikinciyi kullanıyorum. tavsiye ederim.

Ben nereye bakıyorsam orayı çekmesi gerekli diye düşünüyorum.

bende ss kullanıyorum sj almak istiyorum memnun musunuz?
montajıyla ilgili yardımcı olabilir misiniz acaba kerem bey :bounce:

Evet gayet memnunum özellikle 720p 60fps modunda cidden çekim kalitesi başarılı,
Siz alın ben gerekli yardımda bulunurum ::winkwink

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar