Öyle veya böyle olur laflarını kenara bırakalım avukat ile görüştüm. Bu konuda net bir kanun olmadığından bahsetti yani aslında polisin size kapat deme hakkı yok sizinde kapatmıyorum deme hakkınız yok yasal olarak dedi. Olası bir durumda ne yapalım diye sordum kamera kayıttayken ısrar ederse ve kapatmazsan seni göz altına alabilir, en az 1 gününü heba eder ve delil olsa bile elinde dava masrafı tahmini 2 bin tl tutar ve çok büyük ihtimal takipsizlik verilir bu tarz konularda dedi. Yani köprüyü geçerken ayıya dayı demenizi tavsiye ederim kameranıza güvenmeyin sizi döverler kameranızı alıp kırarlar üstüne nezarete atılırsınız ve hakkınızda birde suç duyurusunda bulunurlar polise mukavemet ve saldırı diye kendinizi aklamak için aylarca uğraşabilirsiniz belki ceza bile alırsınız bu sistemde dedi. Kısacası polise diklenmeyin, ama eğer haksız yere bir ceza yazılırsa ve kamera kaydınız varsa savcılığa gidip şansınızı deneyin dedi. Kısacası burası polis devleti, olabildiğince tartışmamaya çalışın, kamerayı kapatmanızı isterse nazik bi şekilde işte bizi görmüyolar önlem için çekiyorum fln diyin tekrar kapatmanızı isterse kapatmanızı tavsiye ederim dedi. Hele özel harekat vs dahil olduğu kontrollerde kayıt cihazının her türlüsü yasakmış kapatmak zorundasın dedi. Birde hava atmak için mi dedi bilmiyorum ama polis tarafından aranması olsa , bunu görse bile polisler avukatları direk göz altına alamıyormuş, araç ve üstlerini arayamıyorlarmış. Ama bizim tepemize çıkabiliyorlar, ne güzel ülke ne güzel sistem