kalp ameliyatı bilgisi olan?

ben istanbulda özel bi kalp hastanesinde saglık memuruyum..hatta kalp servisinde kalp ameliyatı olan hastalara bakıyorum..sgk bütün masrafları karşılıyo artık özel hastanelerde bile anlaşması olan özel hastanelerde hepsini karşılıo...ne ameliyatı olacagınızı yazarsanaız size ameliyatla ilgili bilgi de verebilirim. yaklşık 6 yıldır bu hastalara bakıyorum ben..by pass.kapak op..asd(kalp deligi tamiri) ve kalp nakli...istanbul florance nightıngale hastanesin deyim..

---------- Post added at 00:46 ---------- Previous post was at 00:44 ----------

ayrıca ameliyat sonrası kullanacagın ilaçlarıda ssk karşılıo..

"40 - 45 yaşlarında o maaya yatmak var birde 27 - 28" demişsin ama o kapaklar hayatının sonuna kadar gidecek diye birşey yok bir süre sonra tekrar değişim ihtiyacı olabilir. Cerrahi en son çözümdür, bu yüzden doğru olan mantık çerçevesinde mümkün olduğunca ameliyat olmadan gidebilmektir.

Doktora başvurmak erken teşhis - tedavi ilk yapılması gereken bunlardır,bunlar hayat kurtarır ertelemek zararına olacaktır.Sağlık'çı olarak söylüyorum bunları.

herkese çok teşekkür ederim ameliyat olmak istememin sebebi artık bu şekilde işlerimin sürekli aksamasındn bıktım beni tanımayan birisi hala çocuk sanıyor bir taraftan genç göstermek güzel aslında :) ama günlük yaşantımı çok etkiledi yani rahatsızlığımı öğrendikten sonra hiç kafama takmamama rağmen baya bir düşüş oldu daha önceleri 60 - 63 kg arasındaydım öğrendikten sonra 55 - 57 arası önceleri bisiklet tutkunuydum ana yola çıktığımda arabalarla yarışırdım şimdi ise 100mt gitmeden tıkanıyorum ( ani hızlanma yaparım kalkışlarımda bisikletle çabuk hızlanırım(dım) ) daha önceleri hiç yorulmazken şimdi ise deli gibi yoruluyorum yani artık hayatımın normale dönmesini istiyorum. herkese ilgisi için teşekkür ederim

---------- Post added at 11:23 ---------- Previous post was at 11:15 ----------

ben istanbulda özel bi kalp hastanesinde saglık memuruyum..hatta kalp servisinde kalp ameliyatı olan hastalara bakıyorum..sgk bütün masrafları karşılıyo artık özel hastanelerde bile anlaşması olan özel hastanelerde hepsini karşılıo...ne ameliyatı olacagınızı yazarsanaız size ameliyatla ilgili bilgi de verebilirim. yaklşık 6 yıldır bu hastalara bakıyorum ben..by pass.kapak op..asd(kalp deligi tamiri) ve kalp nakli...istanbul florance nightıngale hastanesin deyim..

---------- Post added at 00:46 ---------- Previous post was at 00:44 ----------

ayrıca ameliyat sonrası kullanacagın ilaçlarıda ssk karşılıo..

hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim aslında bende amelyiatımı istanbulda olmayı düşünüyorum ama orayı hiç bilmediğimden hastaneleride bilmiorum neresi iyi neresi değil. olmak istediğim ameliyat aort ve mitral kapaklar değişecek. bu iki kapakta daralma var hatta isterseniz özürlü raporum var %48 oranında size bir kopyasını gönderebilirim zaten aslıda bende değil.faxlayabilirim yada başka bir yolla da gönderebilirim dilerseniz. saygılarımla

Kalp ameliyatlarında göğüs kafesini açmadan ameliyat oluyormuş. Bilgisi olan var mı bu konuda?

evet bu robotik ameliyat gögüs kafesi açılmadan yapılıyor...ama bu her kalp ameliyatlarında kullanılmıyo sadece by pas yani damar degişiminde kullanılıyor oda tek veya iki damar degişiminde..kapak amelşyatlarında bu robotik ameliyat söz konusu deil.çünkü kapaklar degişirken oraya metal kapak takılıyor..

peki sayın hocam benim bir sorum daha olacaktı ameliyattan sonra ne kadr yatıyoruz yani ben çalışıyorum ve biraz borçlarım da var. bşr kaç kişiden duyduğum kadarıyla 3 - 4 ay kadar yatılıyormuş doğrumudur?

gerçi buna cerrah karar verecektir...operasyonun ciddiyetine bakarak...AMA ROBOTİK AMELİYATI SSK karşılamıyor....devlet hastanelerinde bu sistem kullanılıyormu onu tam olarak bilmiyorum..robotik ameliyat gögüs kafesi açılmadan yapılması çok iyi bi sey..yanlız kamera ve cihazlarla kaburga arasından girildigi için ilk agrı çekebilirsiniz.ama taburculuk süresi açık kalp ameliyatına göre daha kısa oluyor.

ameliyattan sonra yogunbakımda 1 gün 1 gece kalıyosun sonrasında hersey yolunda devam ederse servise çıkıyosun servistede yaklaşık 5-6 gün arası kalıyosun...zaten ameliyattan 1 gün sonra ayaga kalkıyosun dolaşabiliosun yani 5 günün sonunda yürüyerek taburcu oluyosun.tabi size rapor vereceklerdir çünkü ilk 1 ay kontrolleriniz olacak..biyokim ya(kan tahlili)ekokardiografi..akciger grefisi..yani ameliyat sonrası doktorunuz karar verecek buna..3-4 ay sürmez iyilerşmeniz veya işe başlamanız...şimdi daha önemli bi konu var..sizin olacagınızameliyat diger kap ameliyatlarından farklı..çünkü enfeksiyon kapmamanız gerekir kapak ameliyatlarında ..çok dikkatli olmalısınız ...yani bi grip olmaktan bile kaçınmalısınız..söz konusu kapak olunca enfeksiyondan ciddi anlamda korunmalısınız..normal bi by pss ameliytı olanlarda da önemlidir ama kalp kapak degişimi olanlar enfeksiyon yönünden çok dikkatli olmalıdır..yaşadıgınız ortam olsun çevre olsun enfeksiyona (yani vucuda girebilecek mikro organizmalara karsı)korunmalısınız..ameliyattan sonra kullanacagınız bi ilaç var COUMADIN diye bi ilaç kan sulandırıcı.bunu bir ömür kulanabilirsiniz..etkili bir kan sulandırıcıdırr...bu ilacın kullanma dozuna dikkat edetmelisiniz..tabi bu ilacı kullnırken kan tahlilii yaptracaksınız bu dedigim ilacı ilgilendiren bi kan tahlili..onu doktorunuz sölicektir size hangi sıklıkla yapılacagını..belli aralıklarla eko çekileceksinizz.yani hayatınaza bu op sonra dikkat edeceksiniz...tahlil olsun ilaç kullanımı olsun.

---------- Post added at 13:08 ---------- Previous post was at 13:05 ----------

yazı çıkmamaış.1 gün 1 gece yogun bakımda kalıyosunuz ameliyat sonrası

ayrıntılı bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim sayın hocam. ben işyerimle de konuşup oraya gelsem iyi olacak sanırım.

istanbulda tanıdıgınız ve kalabileceginiz varsa tabi istanbul ameliyat için daha alverişli biyer..ameliyattan sonra bi süre burda kalabilirsiniz kontroller için....

Bende 4 yıl önce 30 yaşında ağır kriz geçirmiştim. 1 tane stend takıldı. Belki bu robot ameliyatının bana faydası olabilir. teşekkürler bilgi için.

stent takılmıştırrr..ama bu sten daralmamışsa müdahale etmezler ...bunun tıkanıp tıkanmadıgıda tekrar yapılan bi anjio ile belli olurr..stent takılan damarda önemli tabii.kalp damarıdır ama hangisi kalbi besleyen bazı ciddi damarlar var..ama şuan bi şikayetiniz yoksa bunları düşünmek suan için erken die düşünüorum...ama bi agrı falan hissederseniz hiç zaman geçirmeden hastaneye basvurun?

Sanırım bu aralar yeni bir anjio görünüyor yolda. Belirtiler onu gösteriyor. Teşekkür ederim. Uyarınızı dikkate alıyorum.

izlenecek yol..eger böle bir şikayetle basvurursanız..sizi tekrar efor testine(yürüyüş bandına)sokacaklardır..bunu sonucunda çıkan verilerde bişi çıkarsa tekrar bi nagio yapılacaktırr..

benim bir kaç defa kalbim sıkışmıştı ama Allah'a şükür son 4 yıldır öyle bişey olmadı. bunun sebebide sanırım yaptığım işlerden kaynaklanıyor.4 yıl öncesine kadar hep ağır işlerle uğraşıyordum yılda 1 yada 2 defa mutlaka sıkışırdı kalbim.
NOT : kalp sıkışması dedim ama sanırım öyle. yani birden nefesim kesiliyor nefes almakta güçlük çekiyorum ve olduğum yere çöküyorum istem dışı. sol kolum kesinlikle hareketsiz kalıyor hiç hareket ettiremiyorum resmen taş kesiliyor. birde nefes çok az alabiliyordum biraz zorladığımda ağrısı artıyordu. bende alabildiğim kadar nefes alıp verirkende öksürüyordum.çünkü kriz riskini azaltıyor diye biliyorum

şimdi kapak hastalıklarında nefes darlıgı olması çok yüksektir..yani çogu hatta bütün hastalarda bu sıkıntı görülürrr..ama ameliyat için kapagın daralma çapı önemlidr..belli bi kotanın altındaysa yapmazlar amelyatı...bunda balon yöntemi uygulanır..baloncuk yöntemi ameliyat deildir angio gibi kasıktan igne ile girilip yapılan bir işemdirr...neşter dikiş falan yok ...balondan 6 saat sonra ayaga kalkarsın ...basit bir işlem ve etkili bi yöndem..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar