kaldırımda duran motoruma ceza yazdılar

ya ben hayatımda ilk defa böyle bir şey duyuyorum. arkadaşlar 10 dk önce iş yerimin altına (kaldırımın kenarına) koyduğum motoruma 55 ytl ceza yazdı polisler:pr:
ben ilk defa böyle bir şey duydum yani kaldırıma konulan motorlara ceza yazıldığını. motorumu aldığımdan beri (2 aydır) aynı yere koyuyuyordum iş yerimin altındaki kaldırımın kenarına ve hiç bir şey demiyolardı. ama koyacak başka yerim yok yani. bulunduğum cadde Kahramanmaraşın en işlek caddelerinden biri ve her saatte her tarafta park halinde araçlar olduğundan yer olmuyo. ve ben şuna kızıyorum polislerin yanına daha cezayı yazmadan geldim motoru çekeyim dedim ama yinede yazdılar::angry2::
arkadaşlar bi de sorum olucak bu cezayı belli bi süre içerisinde ödediğim zaman indirim oluyormu?

ben olayı anlatayım sana...malum sizin oralar küçük yerler...3-5 tane ana caddesi vardır...ilçe emniyet müdürü ekipler amiri falan zaten dolancak boş boş gezecek yerler olmadığı için bu ana caddelerde volta atar makam araclarıyla...neyse birinin dikkatini çekmiştir size dünyanın kaç bucak olduğunu göstermek istemiştir...devletin şefkatli ceza makbuzunuzu ensenizde ve cüzdanınızda hissedin diye arada bir olur böyle şeyler...sana şimdi evlad acısı gibi koyar bu 55 yetale...onuda bilirim...:pale:

Son düzenleme:
ben olayı anlatayım sana...malum sizin oralara küçük yerler...35 tane ana caddesi vardır...ilçe emniyet müdürü ekipler amiri falan zaten dolancak boş boş gezecek yerler olmadığı için bu ana caddelerde volta atar makam araclarıyla...neyse birinin dikkatini çekmiştir size dünyanın kaç bucak olduğunu göstermek istemiştir...devletin şefkatli ceza makbuzunuzu ensenizde ve cüzdanınızda hissedin diye arada bir olur böyle şeyler...sana şimdi evlad acısı gibi koyar bu 55 yetale...onuda bilirim...:pale:

evet abi buralar küçük yerler benim motorda en işlek caddelerden birinde durduğu için direk göze çarptı sanırım:pr:
dediğin gibi abi durduk yere kötü oldu 55 ytl parayı çöpe atıyorum gibi hissettim kendimi...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
işte malum küçük yerleşim yerleri. kaldırımda ben bile dursam bana da ceza keserler. zamanında bi haber wardı adam kaldırıma sandalye koymuş oturuyo diye 108 ytl mi o civarda bişey ceza yemiş.:farao:
olur böyle vak'alar.

10 gün diye biliyorum ve indirim %25 oranında oluyor.Ceza doğrudur,yapacak pek bişey yok.
Devlet bütçesinin denklik ilkesi gereği gelir ve giderler eşit veya çok yakın olmalıdır.İcraacı kurum bunu tutturamazsa ya vergiyi arttırır yada başka yollar bulur.BUnlardan biri borçlanma diğeride bi şekilde iç kaynaklardan telafi etme yöntemidir.Borçlanma düzeyi alıp başını gitmişse iç kaynak bulmak farzdır.En iyi yöntemlerden biride araç kullanıcılarına daha önce müsamaha gösterilen kural ihlallerinden şimdilerde ceza kesilerek kaynak yaratmadır.Polisimizin konuyla uzaktan yakından alakası yoktur.Ceza yemek istemiyorsak kurallara uyucaz arkadaşlar.

asm

Günde belli bir kotayı doldurmaları gerekiyor diye duymuştum bir arkadaştan.

Ne kadar doğru bilemiyorum ama bazen hiç tolerans göstermiyor polis

Bende genelde kaldırıma koyarım motoru bankada,markette vs. yerlerde işim olduğunda

Bizim buralarda işlek bir caddede,3 şeritli bir yolda ilk 2 şeride park edenlere bile ceza yazılmazken benim kaldırıma park ettiğim motoruma ceza yazılması abes olur herhalde.

Tek şeritli bir yolun sağı tarafına park yapmak serbest ama soluna park yapmak yasak mesela bazı yerlerde (Bakanlıklarda,Kızılay'da araba ile 1-2 park cezayı yediğimden bu durum beni deli ediyor hala!)

Yahu orası tek şerit,iki tarafa park yapılsa dahi kamyon geçecek kadar yer kalıyor.

E adamın işyeri hemen orada,yani ne yapsın oraya park etmeyipte!

Millete ceza yağdırmasını bilen polisler sağda solda cirit atan değnekçiye ses çıkartmıyor ama!

Değnekçiden kaçıpta dediğim gibi tek şerif bir yolda yolun sağ tarafına park eden bana ise konduruyor cezayı!

Kaynak oluşturmak adına her türlü cezayı kesiyorlar ama yoluna giren birşey var mı trafikte? Görebiliyor musunuz? Ben göremiyorum.

Belediye çekmiş bir otopark Kızılay'ın göbeğine mesela. Saati 4 ytl (İstanbul'da muhtemelen daha pahalı)

Motoru bu park-ceza olaylarından ötürü seviyorum ama anlaşılan kaldırımda da işimiz zor.

Hiç yaya geçmeyen 2 metre enindeki kaldırıma ben motorumu koyarsam hiç geçmeyen yayaya engel olurum doğru! Etrafta da motor parkı kaynıyor ya benimki hata :)

Hey güzel ülkem!

Geçmiş olsun bu arada...

öncelikle geçmiş olsun 15 gün içinde öderseniz yüzde 25 indirimi var
Bir de yaya kaldırımına park yasaktır 61/n maddesi

evet abi buralar küçük yerler benim motorda en işlek caddelerden birinde durduğu için direk göze çarptı sanırım:pr:
dediğin gibi abi durduk yere kötü oldu 55 ytl parayı çöpe atıyorum gibi hissettim kendimi...

her ne kadar emniyeti eleştirsekde şu detayı eklemek isterim...yaptığın suç...kaldırımlar bizler için...yani emniyetin burda suistimali yok insiyatifi var...demepkki polis görevini gerçekten yaptığında mutlu bir Türkiye olucaz dış borçlar bitecek gayrisafi milli gelir yükselecek...İsviçre gibin olucaz...:p

bakın polis çocuğu olarak hep söylerim...Allah başımızdan polisi eksik etmesin...eksisiyle artısıyla toplum düzeninden onlar sorumlu...biz eğitimsiz bir toplumuz..polis olmasa bu millet birbirine düşer...polis çokmu eğitimli...hayır...ama en azından yargıyla intikal etmeyen olaylarda arabulucu...

Son düzenleme:
Teblig tarihi dahil 15 gün say
postahaneye,bankalara da ödeme yapabilirsin
vergi dairesine veya malmüdürlüklerine yatıracaksan
tc numaranı veya vergi numaranı ve tutanagı unutma
bu sürede yatırırsan 4/1 indirimle 41,25 krş ödersin
teblig tarihi dahil 30 gün içersinde (15 gün indirimli süre sonrası)
miktarın tamamını yani 55,00 lira
30 günlük sürenin aşımında ise her ay için %5 gecikme zammı
illaki ödemem dersen
gz.ile aslını geçmez 55,00+55,00
nasıl olsa borcu yoktur almaya gittiginde
yada yada yada
illaki ödersin.:)

Son düzenleme:
her ne kadar emniyeti eleştirsekde şu detayı eklemek isterim...yaptığın suç...kaldırımlar bizler için...yani emniyetin burda suistimali yok insiyatifi var...demepkki polis görevini gerçekten yaptığında mutlu bir Türkiye olucaz dış borçlar bitecek gayrisafi milli gelir yükselecek...İsviçre gibin olucaz...:p

bakın polis çocuğu olarak hep söylerim...Allah başımızdan polisi eksik etmesin...eksisiyle artısıyla toplum düzeninden onlar sorumlu...biz eğitimsiz bir toplumuz..polis olmasa bu millet birbirine düşer...polis çokmu eğitimli...hayır...ama en azından yargıyla intikal etmeyen olaylarda arabulucu...

Bu kafayla İsviçre işi zor tabide en azından memleket hepten batmaktan kurtuluyo bu tarz uygulamalarla.Köprü ve otoyollar Türkiye ekonomisindeki en büyük gelir kaynaklarından biridir.Ha! bunları satarsak sonumuz ne olur? Onuda yakın tarihte görücez zannedersem:cherry:...

ben ankara ayrancıda oturuyorum polislerin yaptıkları aslında tamammen işgüzarlık kural ya tüm ülkede uygulanır yada uygulanmaz. burada ayrancıda kaldırıma park eden araçlar yüzünden yayalar yolda yürüyor. tek yönlü yollarda yolun her iki tarafınada park eden araçlar yüzünden trafik akmıyor ..akşam saatlerinde güvenlik caddesinde bir tane polis var oda meclis kapısının önünde eğer meclisten çıkacak birisi varsa yolu düzenliyor ...deveye sormuşlar boynun neden eğri diye hikayesi bizimki..

İstanbul'da her yer motor dolu kaldırımlarda olmayan marka motor yok, ben şahsen caza yazılan motor görmedim, neden ceza yazarlar onuda anlamadım, anayasayı değiştiştireceklerine bu kuralları düzenlesinler, yol yok, park yok üstelik bide ceza var...

napalım artık bizede haftaya gidip paşa paşa ödemek kaldı cezayı:pale:

Kaldırıma motorlu taşıt parketmez yasak ama güzel ülkemizin güzel sokaklarında caddelerinde motosiklet parkedilebilecek hiç bir park yeride yok...

Gereksiz bir ceza olmuş, o kadar kural ihlali varken kaldırımda duran motorlar göze batıyor çok ilginç...

Doğru demişsin. Motorlar için park yerleri düşünmesinler, her türlü zorluğu yaratsınlar; vatandaşta motorunu kaldırıma koydu mu ceza yesin. Biraz mantıklı olması gerekiyor yasa çıkaranların.

Ceza yazma işi tamamen polisin inisiyatifinde, canı isterse yazar istemezse yazmaz, benim canımı sıkan bu...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Evet kaldırımlara motorlu araç park etmek yasak ama büyük bi ihtimal polis ya kotasını dolduramamıştır,yada sabah evden avratla kavga ederek çıkmıştır,15 gün içinde ödersen %30 indirimli ödersin SAYGILAR

Forumdan Uzaklaştırıldı
normaldir burası türkiye o uygulama bayadır var..

ayrıca cezayı gününden önce ödersen indirim yapıyorlarmış..

Evet kaldırımlara motorlu araç park etmek yasak ama büyük bi ihtimal polis ya kotasını dolduramamıştır,yada sabah evden avratla kavga ederek çıkmıştır,15 gün içinde ödersen %30 indirimli ödersin SAYGILAR

beyler tam olarak yüzde kaç indirim yapıolar ya:silent:
biri diyo %20 biri %25 biri diyo %30:silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar