Kağıt Yamaha Motosiklet Maketleri

Bedava Yamaha'lar - ORIGAMI

E tabi gercek motorlari bedava vermezler. Ama asagidaki sitede pek cok Yamaha modelinin kagittan modelleri var. Yani siz dosyayi indirip basiyorsunuz. Daha sonra katlayip, kesip-yapistirmak sureti ile motosikletin bir modelini yapiyorsunuz. Origami deyip gecmeyin cocuk isi degil bunlar. Motorlarin yapilmis halleri hic fena gorunmuyor dogrusu. Tabi bi de renkli printer varsa super olur. Ben Doktor Rossi'nin YZR-1'ini yapacam ilk olarak. Bakalım nasıl olcek? :mrgreen: Ofiste camin kenarında hos dururlar diye tahmin ediyorum.

http://www.yamaha-motor.co.jp/global/entertainment/papercraft/realistic/index.html

valla profesyonellerinin origamiyle neler yapabildiklerini görmüştüm. küçükken tv'de izlediğimiz kültablalarını unutun baştan (yeni nesil o programı da bilmez şimdi). onlar beginner seviye.
sayfaya baktım. çok güzel ama onlar origami değil. eskiden gazetelerin verdiği karton ev, araba (yeni nesil bunları da bilmez şimdi) vardı ya, bu da onlar gibi.

Son düzenleme:
Haklisin bu tam origami degil, cunku isin icinde kesip yapistirma da var. Ama boylece gercege daha yakin gorunur herhalde. Gazetelerin verdigi o kartonlari bende hatirliyorum. Bir keresinde F-16 vermislerdi bende yapip iple tavana asmistim, pilotluk hayalleri kurarak.. neyse geyik oldu biraz herhalde :mrgreen:

motorlari yapan olursa bir resmini cekip koysun bari buraya.

Kolay gelsin. Ama dikkat et yagmurda yumusayabilir. :) Kullanılan kağıdın kalitesi onemli tabi. Biraz kalın bir kağıt olursa iyi olur bence.

Bedavaya R1 veya VMax sahibi olmak istermiydiniz?

h2_001.jpg

Yamaha Papercraft sitesi meraklılarına istediği modele Adobe Acrobat reader programı ve uhu sayesinde sahip olma fırsatı sağlıyor, ama kağıt olarak :)

Renkli ve beyaz versiyonlar, indirilmeye hazır dosyalar, açıklamalar, videolu anlatımlar sitesinde mevcut. Üstelik indirilecek dosyalar motosikletler le sınırlı bırakılmamış, dileyenler için dünyadan ve Japonya 'dan seçme hayvan dosyalarıda eklemişler.

Maketlerin bu kadar pahalı olduğu bir zamanda buna para ayıramayan, veya bu uğraşa vakit ayıracak kişiler için evlerine, ofislerine boy boy yamahaları dizmeleri artık an meselesi!

http://www.yamaha-motor.co.jp/global/entertainment/papercraft/realistic/index.html

Son düzenleme:
komtan eğer bahsettiklerin gerçekten çok güzel şeylerse herkeze gelmez...
çünki kimilerinin mesala ben :) ağzının suyu akarsa bozula bilir.:queen:
ok iğrenç bi espri kabul...

Çok güzel ellerine sağlık çok hoşuma gitti boş vakti olanların bol bol vakit geçireceği bi site.

Komtan, mükerrer topik açmış. Daha önce verilmişti bu, benim sık kullanılanlarda duruyor hatta.
Ama ötekini arasa kimse bulamaz artık, onun için güzel güncelleme diyelim :rendeer:

gürkan işin gücün yokmu ... :)

Kendime bir tane R1 yapıyorum, origamiye R1 ile başlanır mı :queen:

watercolours' Alıntı:
Komtan, mükerrer topik açmış. Daha önce verilmişti bu, benim sık kullanılanlarda duruyor hatta.
Ama ötekini arasa kimse bulamaz artık, onun için güzel güncelleme diyelim

Uyarın için sağol, başlıkları birleştirdim :)

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bence r1 le başlanmaz.

Mazallah tutkalı bi kaçırdın mı yapışır kalırsın.

Ha bu arada elimde kazalı bi r1 var (evin kedisi saldırdıda) biraz tutkal ve kağıtla adam olur. 2 ytl masrafı var.

Süper Moderatör (BBRR)
origamiye 600 cc ile başlanmaz önce ufak ufak 125 cc ile başlayın zaman içinde yükseltirsiniz... :p

Evet, 600cc'nin tekerini kıvırmak 125cc'ninkini kıvırmaya benzemez. Einde kalır adamın.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Benim aklım kağıttan o modelleri yapabileceğimizi almıyor hassas japon parmakları lazım o işe. Ayrıca vitrinde tutmak lazım malum ufaklıkların en hoşlandıkları şeydir maketler anında yamulturlar, f16 maketimin her tarafı dağıldı hala tamir edeceğim. :)

Plastik motosiklet maketleri sanıldığı kadar pahalı değiller hatta ben ilk siparişimde almayı düşünüyorum gerçeğini alamadım maketiyle avunalım bari. :mrgreen:

http://www.weblebi.com/Default.aspx?Pt=13&Cid=TD4ZK6B71giqR0IDfKM-JQ

Bende de McLaren MP4-20 modeli var. Gerçeğiyle karşılaştırınca (2000000USD) benimki çok ucuz.

Güzel olmuş da komtan yapmamış onu. Komtan'ın yaptığı 1943 model sepetli motorlara benzeyecek, ilk kez deniyor ne de olsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar