shell - 1700km de
kardeş castrol diyolarda bide kaçlık yağ alacam 10-40 15-40 !!!
shell - 1700km de
kardeş castrol diyolarda bide kaçlık yağ alacam 10-40 15-40 !!!
10W40 Castrol Magnatec başka yağ tanımam.41 000 kmdeyim tık yok...
motora repsol koydum
kaç km gideyim?:silent:
gecen motordan cok swes geliyo diye 800 kmde yagi degiştirmiştim meger sorun zincirin gevsek oluşuymuş onun acisini çikarcam bu sefer 3 bin km bincem:queen:
Opet 4t 20-50 kullanıyorum.2500 km de bir degiştiriyorum.Motorum 127.000 km de.1Lt si 7500 tl.Halkalı dan mahmutbey köprüsüne inen yokuşun başında ki opet en ucuz olduğu yer.Diger opet lerde 10-12-15 gibi rakamlarla satılıyor.1 lt koyuyor 1 lt boşaltıyorum.Ve kesinlikle 4t yag diyorum.Aynı motora otomobil yağı koyuyorum 10-40 ,15-50, 20-50 ve net 150 gr eksiltiyor.Kolay gelsin.
Kardeşim motosikletinin marka/modelini çok merak ettim açıkçası.. 127.000 km. Maşallah :cat:
Arkadaşlar peki 250 cc lik bir cruiser için hangi marka/model yağ uygundur? Amacım canavar olsun, çabuk hızlansın vb. değil fakat motorun ömrünü uzatsın, aşınmalardan korusun gibi şeyler. Ne dersiniz bu konuda? :silent:
motora repsol koydum
kaç km gideyim?:silent:
(Tam Sentetik) kullan 10w/40 4 mevsim güvenle kullanabilirsin. Piyasada çok yarı sentetik motosiklet yağı var. Tam sentetikler hemen kendilerini zaten fiyatlarıyla belli ederler. Örnek Valvoline 1 lt. yarı sentetik motosiklet yağı 15 tl iken tam sentetik motosiklet yağı 25 tl idi. Tam sentetik yağın çok güzel artıları var yarı sentetiğe göre. Yüksek sıcaklıklarda motoru koruma özelliği daha fazla, yine yüksek sıcaklıklarda buharlaşmaya karşı daha dirençli ve yağ eksiltme olayı yarı sentetiklere nazaran çok az. Tam sentetik yağlarla ilgili yapılan testlerde soğuk kış günlerinde ise -55 derecede bile akışkan olabildiği görülmüş. Buda mutlaka ilk çalıştırmada motor yıpranmalarını azaltan bir etken diye düşünüyorum. Tam sentetik yağ kışın soğuktan dolayı fazla kalınlaşmadığından akışkanlığını koruyarak motorun daha kolay çalışmasını sağlayacaktır. 10w/40 (tam sentetik) valvoline, shell, castrol motosiklet yağı, ama (tam sentetik) olduğuna emin ol. Giresun, Kocaeli İstanbul vs 10w/40 bizim motorlar için 4 mevsim güvenle kullanılabilir. Son olarakta ayrıca memleketten de çok çok selam.