Kaç km de yağ değişiyorsunuz, hangi yağı kullanıyorsunuz?

6000 de bir değişmen yeterli diyorsa italyan amcalar emin ol yeterlidir.Kayısı 12bın de bir değiş dıyor mesela, ben keeway arn150 ile 12bin yaptım orjınal kayışla ve sattım gilerayı da aynı naziklikte kulanıyorum 12bınden cok cok fazla kulanırım kendi kayısını, adamalar garanti olsun diye her kulanıcı motoru farklı kulanır diye en kötü ihtimali göze alarak 12bin kilometrede değiş diyor yağ da aynı sekılde en zor koşullar altında o yağ ile 6000km test edilmiştir emin ol.

İllaki erken değicem dersen 5000 de bir değiş 1000/2000 gereksiz bence.

Bu arada selenia 5w-40 kullanman gerekli sanırım.

Son düzenleme:
Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
6000 de bir değişmen yeterli diyorsa italyan amcalar emin ol yeterlidir.Kayısı 12bın de bir değiş dıyor mesela, ben keeway arn150 ile 12bin yaptım orjınal kayışla ve sattım gilerayı da aynı naziklikte kulanıyorum 12bınden cok cok fazla kulanırım kendi kayısını, adamalar garanti olsun diye her kulanıcı motoru farklı kulanır diye en kötü ihtimali göze alarak 12bin kilometrede değiş diyor yağ da aynı sekılde en zor koşullar altında o yağ ile 6000km test edilmiştir emin ol.

İllaki erken değicem dersen 5000 de bir değiş 1000/2000 gereksiz bence.

Bu arada selenia 5w-40 kullanman gerekli sanırım.

Evet, Selenia 4tech 5w40. İyi o zaman, 5000 de bir değiştirelim madem. :cat:

Valla servise bakıma veriyoruz ne koyuyolar napıyolar hakgetire :) birazdan bakıma gidiyorum bir bakalım duruma.1000 kmde bir yağ değiştiriyorum başta yağ atma sorunu vardı 500 de bir değişiyodu :)

EDİT:
az önce servisten geldim Shell Advance Vsx 4 Kullanıyolarmış sürekli.

Son düzenleme:
aha bende bu konuyu araştırıyordum yav.
yav ben motorun yağını değiştirdim ama hata yaptım sanırsam.
ben akdeniz bölgesinde oturuyorum yani yazların çok sıcak olduu memleket ama motora shell advance 4t 10 40 yağ koydum.
sanırım sıcak yerlerde 20 50 yağ gerekiyormuş acaba bu yağı 2000 km kullanmalımıyım yoksa 1000 km falan olduunda değiştirmelimiyim yoksa hiç de gerek yok mudur.
ama bana yağ gerçekten de çok ince gibi geldi.sanırım sıcak yerlerde 10 40 yağlar motorda normalden çok hararet yapıyormuş.(bu arada benim motor 150cc vitesli ).bide motoru genelde uzun yollar için kullanıyorum.

arkadaşlar runner vxr 200 de hangi motor yağı kullanılıyor ,
CASTROL POWER 1 SCOOTER 4T 10W-40 uyarmı ?

yada bildiğiniz daha kaliteli marka varmı bu scooter için ?
teşekkürler . .

Son düzenleme:
Wurth 10 40 kullanıyorum.3.000 km'de bir değiştiriyorum.Biraz pahalı ama oldukça kaliteli bir yağ.Herkese öneririm.

cbf 150 motorum varken repsol kullanıyordum oldukça iyi ve kaliteli bir yağ. ilk aldığımda castrol koydum 2 sefer. ancak tamirci arkadaşım ve ustamın bana repsolü denettirmesiyle herşey değişti. motoru yormuyor. oldukça kaliteli bir yağ. ve bana 3500 4000 km yol yaptırıyordu. (not cbf 150 nin suyunu çıkarana kadar sıkardım. maşşallah sağlam motordu.)

Zaten motoruna selenia 4Tech 5W40 dan başka yağ koyma. Viskozite aralığının
5W40 olması 10W40'a göre incedir,çünkü senin motorunun motoru,üretim ve test aşamalarının hepsinde birçok kere denenmiş ve doğru viskozite Selenia 5W40 belirlenmiştir, başkalarının veya ustaların sözüne bakma orjinal yağı Selenia'yı kullan. çünkü ustalar daha fazla para kazanacakları başka yağı önerebilir veya koymaya kalkabilir kesinlikle orjinal yağını koy.eğer Selenia yağını tedarik edemezsen bana pm at.

bana da runner 200 için yağ lazım , yeni aldım ve kitapçıkta Agip marka öneriyor ama Türkiye de nerden bulacaz bilmiyorum , onun yerine selenia hi-scooter 4t 5w-40 kullanabiliriz heralde değilmi ? .ve nasıl temin edecez bu konuda yardım edebilirmisiniz . .

yanlış bilgim için özür dileri usta bugün bakımda her 1500km'de dedi aklım karıştı benim

Kusura bakmayın ama Sizin ustanız muhtemelen Olin Ayçiçek yağı kullanıyor:silent: 1500 km de bir yağ değişirmi arkadaşalar:pr::pr:
pisi pisine PARA HARCATILIYORSUNUZ bir yana çevreyi kirletiyorsunuz bir tarafa.
O usta bıyık altından gülerek mutlaka bir sıfatta takıyordur sizlere! inanın bana......

Ayrıca motosikletler arasındaki farkı gözeterek ve sadece kendi motosikletinizin markası ve kullandığınız yağ ile ilgili yorum yaparak bilgi verin:wiinkk:

Benim motosikletim V Strom DL 650 ve kullanılan yağ Motul yarı sentetik SAE 15W 50
Garanti kapsamı içerisinde bulunan araçlarımda talimata uyarım! uymak zorundayız zira üreticiler hep bir mazeret ararlar! malesef.
Garantisi bulunmayan araçlarımda yağ değişimi 10.000km yapmadan asla yapmam ve daha önce kullandığım hiçbir motosikletimde değiştirmedim! her hangi bir nedenden dolayı eksiltme yoksa tabi!

Son düzenleme:
Son yağ değişimi itibariyle,

TVS Apache'min klavuzunda yazan yağlardan birisi olan

Castrol Actevo 20w/40 motor yağını kullanmaya başladım.

Edit: Klavuzuma göre 2500 km de bir yağ değiştirilmesi gerekiyor.

benim motorun hiç bi yerde kullanma klavuzunu bulamadım bende mondialin bilgilerine göre hareket ediorum her 1000 kmde yağını değiştiriyorum (elf scooter 4 strada 10w-40) her 2000 kmde bakıma götürüyorum servis repsol koyuyo

http://lubeselector.castrol.com.tr/

Adresine göre TVS Apache için

POWER 1 SCOOTER 4T 10W-40

Gösteriyordu.

Kullanma klavuzunda ise

Castrol Actevo 4T 20W-40

Önerilen yağlar arasındaydı.

Konuyla ilgili olarak, Castrol'e mail attım ilgili sayfada TVS ile ilgili olan (YBR 125 için de aynı hata mevcut) hatayı rapor ettim ve beni geri aradıklarında

Castrol Actevo 4T yerine, Castrol Power 1 10W-40 4T yağ kullanmamı önerdiler.

Öncelikli sebep olarak, Actevo'nun "Tamamen Madeni Yağ Olmasını", "Power 1 10W-40 4T" nin ise Yarı Sentetik olmasını söylediler.

Actevo'nun kutusunda bu konuyla ilgili bir açıklama olmadığından dolayı "Castrol" un bana söylediği yağı kullanmaya başlayacağım ilk yağ değişiminde.

CBR 125 sahibiyim. Ben castrol alacaktım ancak honda servisi Mobil1 15-50 Ful sentetik yağ önerdi.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
motul alıyorum 10-40w almak isteyen olursa bana ulaşsın ( başka illere kargoda yaparım sevabına) 16 ytl :cat: motul da ne diyen varsa bi araştırsın sonra sipariş etsin benden :cat:

15-50w özel 2lt tenekesinde orjinal fransız 70 ytl (en özel yağı motulun motosiklet için özellikle tork lu makinalar için)
10-40w 1lt 16 ytl (ben kullanıyorum memnunum)
10-40w 4lt 60ytl

Son düzenleme:
ASYA MOTOR AS125T Scooter...Her 1000 km.' de bir yetkili serwise qider we değiştiririm. Faydası olduğuna da inanırım. Hem sürücü iken hem de 2. el satışta. Yağın markasını bilmem pek.

cbr için bence 15-50 sentetik iyi, ama apache için actevo veya scooter olmaz 10-40 ince gelir benim görüşüm. güçlü motor çünkü kışın ince olurda şimdi 15-50 veya 20-50 olur bence. ben çin malına bile en iyisini alıyorum. yazık olmasın apacheye

cbr için bence 15-50 sentetik iyi, ama apache için actevo veya scooter olmaz 10-40 ince gelir benim görüşüm. güçlü motor çünkü kışın ince olurda şimdi 15-50 veya 20-50 olur bence. ben çin malına bile en iyisini alıyorum. yazık olmasın apacheye

Zaten castrol sitesindeki Scooter olarak yazılan yer yanlış yazılmış.

Onun haricinde Castrol Actevo'yu da Apache'nin kendi klavuzunda yazdığı için koymuştum ki, Castrol'deki yetkili arkadaş

Castrol Power 1 10/40 koymamı söyledi.

Actevo ise 20/40 olan bir yağ.

Fakat, ilgili arkadaş, 10-20 den ziyade Actevo'nun "Madeni Yağ" olmasından dolayı, yarı sentetik olan Power 1 olanı kullanmamı söyledi.

Ama "Scooter" olanı değil sadece "Power 1" olanı.

2 çeşit Power 1 10w/40 yağ var :rendeer:

Slm bende de ybr250 var, filtre değişecekse 1,45 değişmezse 1,35 lt yağ koy diyor kitapçık ve kitapçıkdaki km aralığı 10.000 km. servis 3.000 diyor. Birde bize yamalube kullanıyorlar, örneğin 6.000 bakımım -bana indirim uygulanmış- 75 ytl. Değişen ise yağ filtresi ve yağ. Şimdi kendi yağımı araba motoru tamir eden arkadaşıma değiştirtmek istiyorum, ne yapalım ne alalım, servisemi yollanalım? :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar