Açıkçası bulunduğum yer dolayısı ile ilçe içinde özellikle yazın pek kask takmıyorum. Tatil beldesi, her taraf set çıkabildiğin hız ortalama 20-30 km/saat, durmadan orda burda duruyoruz in bin yapıyoruz haliyle

Trafik ve araba olduğu da pek söylenemez bulunduğum yerde

Sahil şeridini de zaten yazın araba trafiğine kapatıyorlar pek sorun olmuyor
Denize, oraya buraya gidiyoruz kask dert oluyor yanımızda.
Fakat, işe de motorla gidiyorum ve ortalama 4 km ve dizlik + kask ikilisi olmadan çıkmam olası bile değil, çünkü Tekirdağ - İstanbul yoluna çıkmam gerekiyor
Yalnız İstanbul'da yaşarken de kasksız motora hiç binmezdim.
Artı olarak, bulunduğum yer haricinde (kendimin kasksız gezdiğim bölüm) arkama artçı olarak da kasksız kimseyi (zorunlu haller dışında) almam. Özellikle E-5 gibi yollarda zaten bunun mümkünü yok.
Genelde yazın kasksız gezdiğim belde içinde de eğer yanımda tek kask varken, arkama birisini almam gerekirse kendi kaskımı da çıkartırım ya arkadakine veririm genelde, kendim kask takarken arkadakini cıbıldak gezdirmek pek içime sinmiyor
Bu arada, eğer kask bir şekilde kask takmıyorsanız bile en azından bir şekilde mutlaka gözlük kullanmanızı tavsiye ederim.
E5 te kasksız gözlüksüz bilmemnesiz 80-90 la gidiyorlar hayret ediyorum nası gidebiliyorlar diye