Ben geçen kış istanbulda hep kullandım belkide hevesim olduğu içindir,
Kanatimce lastiklerin iyi olması gerek çünkü kışın hava 10 derecenin altına düştüğü zamanlarda normal hamurlu lastikler sertleşme yapmaktadır,bu yüzden araçlarda kışın kış lastiği takılması öneriliyor.
Motorlarda ise marka olan ve bilinen lastikler iş görecektir diye düşünüyorum.
Ben geçen kış frenleme veya kavrama gibi sıkıntı yaşamadım bunu da michelin pilot power borçluyum,
Bir daha lastik alırsam yine michelin tercih ederim hatta pilot road 4 seçerim.
Kıyafet konusunda ise sıkı giyinmek gerçekten çok önemli,
Normal bir sıcaklık dahi olsa kışın motorda telefisi olmayan veya çok zor atlatılabilen hastalıklara yakalanabilirsiniz.(Zatüre,Koah vb..)
Benim kışlık montum ixs marka napoli model,hem günlük kullanım hemde motorsiklet kullanımı içinde çeşitli korumaları mevcut.
Diz ve ayak koruması da muhakkak atlanılmaması gereken konuların başında geliyor.
Çünkü uzun vadede dizlerimizde ve oynar eklemlerimizde kireçlenme gibi sorunlarla karşılaşabiliriz.
Yağmur çamur için ise bot üstü tozluklar güzel iş görüyor dize kadar geliyor bildiğim kadarı ile.ben geçen sene almadım ama bu kış kesinlikle almayı planlıyorum.hem su geçirmiyor hemde kıyafetlerinizi yağmur çamur gibi hoş olmayan şeylerden koruyor.
Eldivenler bu saydıklarım arasında önemli bir yere sahip çünkü ellerimiz ve parmaklarımız ıslanıp üşür ise uzun vadede ellerimizde ve parmaklarımızda kireçlenme his kaybı gibi sorunlar oluşabilir.
Benim motorumda elcik koruma mevcut ayrıca da kuryeci arkadaşların kullandığı gidonun sağına soluna takılan el rüzgarlığından almıştım bu gerçekten çok faydasını gördüm.Yada Kışlık korumalı eldivenlerden edinmek gerekiyor.
Bunların haricinde kaskımızın vizorü buhar yapmaması için pin lock tarzı veya buhar yapmayan kasklardan temin etmek gerekecek.veya çeşitli alternatifler mevcut(sprey gibi)
Bu kadar yazdığımın sonunda üstünüzün başınızın çamur olmasını engelleyecek bir şey aklıma gelmiyor onu da siz fikir verin.(Yanımda devamlı ıslak mendilim vardı ger gittiğim yerde 15 dk monttaki pantalondaki çamuru temizlerdim)