Kaç derece sıcaklıkta yol tutuş daha iyi olur ?

Dostum, tartışırım, sabaha kadar tartışırım ama "motosiklet suda daha iyi duruyor" gibi bir şey söyleyen adamla neyi tartışayım?

Ha dersin ki "İstanbul'da tüm yollar çamurlu, pislik dolu. Yağmur yağınca bunlar yok oluyor. Bu yüzden yağmurdan hemen sonraki zamanlarda çamurlu zamanlara göre daha iyi yol tutuş sağlıyoruz." Bu belki olabilir. Ama diğer türlü cidden komik. Hâla savunman daha da komik.

bidahakine yorum yaparken sana sorarım, ne düşünüceğimi falan da arasıra mesaj atıp sorarım sana.

bu konu bir çok değişkene tabii aslında.

lastiğin hamur cinsi / yumuşaklığı / havadaki nem oranı / asfaltın kalitesi ve durumu, temizliği / kullandığın rakım / sürüş tarzın vs vs gibi.

önceki yorumlarda da yazıldığı gibi profesyonel sürücüler bile bunun için bir çok veri topluyorlar sürekli olarak denemeler yapıyorlar. aynı lastik farklı model motosiklerde bile aynı tepkiyi veremeyebiliyor tam olarak.
en basit örneği; istanbul parka ilk defa track day sürüşüne çıkacak isen lastik basıncını belli bir orana düşüreceklerdir. ama uzun süre piste çıkmış sürüş yapmış kişiler sürekli deneme yanılma yöntemi ile kullandığı lastiğe göre basınç değerini ayarlıyor zamanla.

mesela ben 600f'imde tek kişi yazın standart sürüşümde değerlerin 2ps düğünü basıyorum. Kullanım sitilime göre biraz daha düşük olabiliyor farklı oranlarda. çift kişi sürüşlerde arka lastiğin havasını tam yaparım ama mesela

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar