- Konu Yazar
bu 350 cc çift silindir jawaların şanzumanına kaç litre yağ koyuluyor bilen varmı
bi debriaja zor basılıyo nedeni nedir??
bi debriaja zor basılıyo nedeni nedir??
bende 350cc çift silindir ije var,şanzıman 1250 ml yağ alıyor,kullandığım yağ elf tranself 80-90 yanlış hatırlamıyorsam,debriyajına gelince benim motorunda o kadar yağlamama rağmen debriyajı elimi ağrıtıyor şehir içinde,bu birazda motorun karakteristiği,fakat debriyaj telinin içine ince uçlu bir şırıngayla yağ basabilirsin ya da en güzeli iç teli sökme imkanın varsa çıkarıp kauçuklu gres yağla yağlayabilirsin,bu şekilde debriyajın bir miktarda olsa yumuşayacaktır
saol Alp34.5 ewet tellerden yağı eksik etmemek lazım yolda bi koparsa bak artık.ama jawanın ii tarafı vites attırırken debriajada basmış oluyon:cherry:Debriyaj telini sert olmadan da ara sıra gress yağı ile yağlamanı tavsiye ederim. Hem parmakların ağrımaz(bu çok kötü oluyor), hem de telin kopmaz(yedeği yoksa berbat bir durum!!)
aynen öyle jawacı bahadinli bi torba buji lazım valla dün yağı biraz fazla koydum benzine sol silindirin bujisi bozuldu hemen eksosdan yağ benzin bide is karışımı geldi motoru çalıştırdım elimi egzostun arkasına koydum elimin her tarafı yağ oldu.abıcım yanında şöyle 2-3 tane yedek iç tel olsun zaten dıs arızalanmıyor....iç yeter sana....bıde o debrıyaj bölumunde 2 tane bılye olması lazım....bırı halatı bagladımız yerın orda dıgerı dedım gıbı ortada.....bıde 1 torba bujı al yanına.....:cherry: :cherry:
bıde debrıyajın iç telını cıkar ve dıs telın bır ucunu yagın ıcıne sok ötekını ucunu agzına al ve hüüüüüüüüüüp diye içine cek...agzına yag gelınce dur...(tadı güzelse devam edebılırsın)ve yaga soktun taraftan baslayarak iç teli sok...yımısacık oluyor debrıyaj....![]()