jawa

bu 350 cc çift silindir jawaların şanzumanına kaç litre yağ koyuluyor bilen varmı
bi debriaja zor basılıyo nedeni nedir??

bende 350cc çift silindir ije var,şanzıman 1250 ml yağ alıyor,kullandığım yağ elf tranself 80-90 yanlış hatırlamıyorsam,debriyajına gelince benim motorunda o kadar yağlamama rağmen debriyajı elimi ağrıtıyor şehir içinde,bu birazda motorun karakteristiği,fakat debriyaj telinin içine ince uçlu bir şırıngayla yağ basabilirsin ya da en güzeli iç teli sökme imkanın varsa çıkarıp kauçuklu gres yağla yağlayabilirsin,bu şekilde debriyajın bir miktarda olsa yumuşayacaktır

bende 350cc çift silindir ije var,şanzıman 1250 ml yağ alıyor,kullandığım yağ elf tranself 80-90 yanlış hatırlamıyorsam,debriyajına gelince benim motorunda o kadar yağlamama rağmen debriyajı elimi ağrıtıyor şehir içinde,bu birazda motorun karakteristiği,fakat debriyaj telinin içine ince uçlu bir şırıngayla yağ basabilirsin ya da en güzeli iç teli sökme imkanın varsa çıkarıp kauçuklu gres yağla yağlayabilirsin,bu şekilde debriyajın bir miktarda olsa yumuşayacaktır

saol VOGGY yaptım artık zaten tşk. tel takılıyormuş biyerlere bi yağladım oldu:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende 350 jawacıyım....ilk göz agrım kendılerıııı..suan pişmanım sattımaa....
800-900 gr olması lazım....vıtes kolunun orda bıtane kucuk vıda var..onu acıyorum ve ordan yag gelene kadar yag dolduruyorum....oda 800-900 gr oluyor....1 lt den az yanı....valla abıcım benım jawanın debrıyajda aynıydı....
bıde balataları ittiren 2 tane cubuk var..o cubukların ortasında bıtane bılye mutlaka olmalı...yoksa normalındende sert oluyor...

resımdekı yavru ilk göz agrım....:bounce:

saol bahadinli ewet bilye war ve yerinde duruyor debriaj telinin çektigi demirin bastığı biyer var orası tam ortadan kırılmış (biraz sıfat tamlaması gibi oldu ama):mrgreen: bende kaynattım ve taşladım şimdi sorun yok bilgler için tşk.:cat:

Debriyaj telini sert olmadan da ara sıra gress yağı ile yağlamanı tavsiye ederim. Hem parmakların ağrımaz(bu çok kötü oluyor), hem de telin kopmaz(yedeği yoksa berbat bir durum!!)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Forumdan Uzaklaştırıldı
abıcım yanında şöyle 2-3 tane yedek iç tel olsun zaten dıs arızalanmıyor....iç yeter sana....bıde o debrıyaj bölumunde 2 tane bılye olması lazım....bırı halatı bagladımız yerın orda dıgerı dedım gıbı ortada.....bıde 1 torba bujı al yanına.....:cherry: :cherry:

bıde debrıyajın iç telını cıkar ve dıs telın bır ucunu yagın ıcıne sok ötekını ucunu agzına al ve hüüüüüüüüüüp diye içine cek...agzına yag gelınce dur...(tadı güzelse devam edebılırsın)ve yaga soktun taraftan baslayarak iç teli sok...yımısacık oluyor debrıyaj....:)

Son düzenleme:
Debriyaj telini sert olmadan da ara sıra gress yağı ile yağlamanı tavsiye ederim. Hem parmakların ağrımaz(bu çok kötü oluyor), hem de telin kopmaz(yedeği yoksa berbat bir durum!!)
saol Alp34.5 ewet tellerden yağı eksik etmemek lazım yolda bi koparsa bak artık.ama jawanın ii tarafı vites attırırken debriajada basmış oluyon:cherry:

abıcım yanında şöyle 2-3 tane yedek iç tel olsun zaten dıs arızalanmıyor....iç yeter sana....bıde o debrıyaj bölumunde 2 tane bılye olması lazım....bırı halatı bagladımız yerın orda dıgerı dedım gıbı ortada.....bıde 1 torba bujı al yanına.....:cherry: :cherry:

bıde debrıyajın iç telını cıkar ve dıs telın bır ucunu yagın ıcıne sok ötekını ucunu agzına al ve hüüüüüüüüüüp diye içine cek...agzına yag gelınce dur...(tadı güzelse devam edebılırsın)ve yaga soktun taraftan baslayarak iç teli sok...yımısacık oluyor debrıyaj....:)
aynen öyle jawacı bahadinli bi torba buji lazım valla dün yağı biraz fazla koydum benzine sol silindirin bujisi bozuldu hemen eksosdan yağ benzin bide is karışımı geldi motoru çalıştırdım elimi egzostun arkasına koydum elimin her tarafı yağ oldu.
yağın tadını biliyom fazla ii deil boşver:queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
yaw arkadas benımde hep sol taraftakı bujı bozulurduu.....bunda bı garıplık var yaw....:silent:

ben benzının tadını daha cok sevıyooom....mazottan bıle ıyı.....
bıde benzınle bol yagın yakılarak cıkan dumanın kokusunu sevıooommm :cherry:

ama cavada dasş gıbı motor yaaaa....valla sattıma pişman oldum....gercı yenı motor daha hızlı ama bıraz masraflı oldu bana......neyse ılerde ınsalla hgene cava alıcam.....zaten huyunu suyunu bılıoom......

dedım gıbı abı bujı ve anahtarı,,,,bıde pense yanında olsun yeter..eger bujı yerı yalama olmussa ve oraya yuzuk takılmısssa bujıyı yuzukten cıkartamazsın....onun ıcın yanında bıde pense olsun abıcım.......tecrube konusuyor yanııııı :p

valla sol silindir yapıyor bunu:pr: ulen dedim soldaki bujiyi sağa sağdakinide sola takacam dedim taktım bu seferde motor çift kırma gibi paat paat edip durdu neyse yarın 2 yeni buji takacam bakalım nee olacak.:silent:doğru benzinin tadı mazottan iyi gerçekten mazot biraz yağlı.
dediklerinede katılıyorum görmüş geçirmiş adamsın nasılsa.:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar