- Konu Yazar
Merhaba,1970 model bir 250 cc Jawa'ya sahibim.Fakat elektirik sistemi 6v,klasik platin meksefe sistemi mevcut ve bildiğiniz gibi aküsüz çalışma olanağı yok.
Ben yaylalara çıkacağım için akü bitmesi halinde yolda kalmam olası bir şey.Komple elektronik sistemin ücreti biraz pahalı 200 euro gibi,bazı büyüklerim mobylettenin manyetosunu monte edip mobylette ateşleme sistemini kullanıyorlarmış,bu sistemin de elektrik gücü çok az olacağı için istediğim aydınlatmayı elde edemeyeceğimden en son tercihim olacak.
Forumda paylaşılan elektronik ateşleme devresini uygulamayı düşünüyorum,platini anahtarlama amacıyla kullanıp zamanlama görevi üstleniyormuş,ancak sistem yine aküye muhtaç çünkü manyeto sistemi değil de kollektör yani kollektör sisteminden dolayı olduğunu söyledi forumda bir ağabeyim.
Benim takıldığım noktalar ise;
Ben yaylalara çıkacağım için akü bitmesi halinde yolda kalmam olası bir şey.Komple elektronik sistemin ücreti biraz pahalı 200 euro gibi,bazı büyüklerim mobylettenin manyetosunu monte edip mobylette ateşleme sistemini kullanıyorlarmış,bu sistemin de elektrik gücü çok az olacağı için istediğim aydınlatmayı elde edemeyeceğimden en son tercihim olacak.
Forumda paylaşılan elektronik ateşleme devresini uygulamayı düşünüyorum,platini anahtarlama amacıyla kullanıp zamanlama görevi üstleniyormuş,ancak sistem yine aküye muhtaç çünkü manyeto sistemi değil de kollektör yani kollektör sisteminden dolayı olduğunu söyledi forumda bir ağabeyim.
Benim takıldığım noktalar ise;
- Kollektör ile Alternatörün farkı nedir?
- Kollektör ile alternatör eğer aynı ise alternatörün manyetodan(manyeto diye bahsettiğim kristali sıkıştırarak gerilim elde etme değil,bobin ve mıknatıstan oluşan sistem) farkı nedir ?
- Manyeto olduğu zaman ayak marşı manyetonun gerilim üretmesini sağlıyor peki ya kollektör niçin gerilim üretemiyor?
- Ya da gerilim oluşuyor ancak konjektör üretilen gerilimi kabul etmiyor mu?
- Eğer sorun ilk ateşlemedeki 6v gerilim ise elektronik ateşleme devresi sonrası 4 adet kalem pil motosikleti çalıştırmak için yeterli olacak mı ? (min 2000 mAh)