- Konu Yazar
Eskiden iyi fiyata çok motor almak deyimi Japon motosikletleri için kullanılırdı. F/P olurdu. Farkettiniz mi bilmiyorum ama ülkemizde en çok satılan Honda ve Yamaha motosikletlerin yüksek cc'deki fiyat avantajı kayboldu. Bu durum sadece Türkiye'de mi böyle bilmiyorum. Egzotik sayılan Avrupa malı motorlarla fiyat olarak artık yarışıyorlar. Sırf ikinci el piyasası ve yaygın servis ağı var diye kötü motorlar almaya başladık. Kötüden kastım motor bloğu ve parça kalitesi olarak sıkıntısız olsalarda bir motosikleti motosiklet yapan yegane parçalar süspansiyon ve frenleri. Japon motosikletlerde Avrupa mallarına göre iyi fren ve iyi süspansiyon göremiyoruz. Gördüğümüz zamanda fiyatı çok saçma bir yerde, Avrupalı rakiplerinden bile pahalı oluyor. Hatta radial master silindir kullanımına bile yeni yeni başladılar. Bu radial master silindirin olayı da fren hissini iyileştirmesi. Avrupalı üreticiler bu konuda Japon'dan 3-4 gömlek üstün. Showa, Öhlins ve KYB marka üst seviye süspansiyonlar, Brembo M50, M4.32 kaliperler, çelik fren hortumları vs. En basitinden 1000cc yarış motosikletleri hariç hiçbir Japon motosikletinde çelik fren hortumu görmedim. Hatta Honda'nın 1000RRRRRRRR modelinde bile kauçuk fren hortumu var sanırım. Baya gülünç yani.
Özellikle 90-150 bin lira aralığındaki motosikletlerde bu durum daha da belirgin. Korlas teşviki falan derken Ducati ve Triumph'lar iyi fiyatlara alınabiliyor. Yamaha'nın Fiyatlar 2020 model olmasına rağmen ateş pahası zaten. 2021 Modeller Gelince Triumph ve Ducati'yi geçip KTM ile fiyat olarak kafa kafaya gidecek. Durumlar ne olur bilmiyorum ama 140 bin liraya naked makine alacak olsam artık Japon almam. Muhtemelen Japonla son haşır neşir oluşum. Bu konuda içim doluydu dökeyim dedim.
Özellikle 90-150 bin lira aralığındaki motosikletlerde bu durum daha da belirgin. Korlas teşviki falan derken Ducati ve Triumph'lar iyi fiyatlara alınabiliyor. Yamaha'nın Fiyatlar 2020 model olmasına rağmen ateş pahası zaten. 2021 Modeller Gelince Triumph ve Ducati'yi geçip KTM ile fiyat olarak kafa kafaya gidecek. Durumlar ne olur bilmiyorum ama 140 bin liraya naked makine alacak olsam artık Japon almam. Muhtemelen Japonla son haşır neşir oluşum. Bu konuda içim doluydu dökeyim dedim.