Jantım bu hale geldi

Jantımdaki bu beyazlıklar üstünde bir katman gibi gözüküyor ama şampuanla deterjanla ve gazyağınla çıkaramadım. Artık jantın boyasımı attı jant mı beyazladı diye düşünmeye başladım. 3 yıllık jant.

Arkadaşımın r25 inde 20.000 fazla km var 2 yıl daha yaşlı. O jant bile normla siyah.

D1Ax7x.jpg

qVlFik.jpg

NOT: Jant temizleyici olarak satılan ürünleri denemedim. Sonax yada benzinliklerde satılan autowax jant temizleyiciyi denemeyi düşünüyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benzincilerdeki yıkamacılarda kullanılan köpüklerle mi yıkadınız jantları? Boya tek çözüm gibi duruyor.

benzincilerdeki o köpükler benim motor bloğunun boyasını akıtmıştı. büyük ihtimal ondandır eğer köpükle yıkıyorsanız.

japon kalitesi.

laf sokmamı yaptığıma göre; izmir'de isen istediğin 1 kutu akrilik boyayı ve harterini al. garajıma gel. yanında 2 paket sigara getirmeyi unutma. ben boyarım mis gibi olur.

tek başıma motor yıkamam hep aynı kişilerle yıkarım. Diğer arkadaşlarımla böyle sorunlar bulunmuyor ben boyasının zarar gördüğünü sanmıyorum. Zira ıslatınca simsiyah gözüküyor kuruyunca bu hale geliyor. Ayrıca ön jantımda yok denecek kadar az. Köpükle ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Birde şu var motorun başka hiçbiyerinde problem yok bütün motoru köpükle yıkıyorum sonuçta.

Olum siz hastamısınız biri demiş blok boyasını akıtmıs dıgerı demiş köpük hahahahha kardeşim zincirini fazla yaglamısın ve kurumadan yola cıkmısın hep pislik tutmus orası

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Olum siz hastamısınız biri demiş blok boyasını akıtmıs dıgerı demiş köpük hahahahha kardeşim zincirini fazla yaglamısın ve kurumadan yola cıkmısın hep pislik tutmus orası

Dediğin gibi olsa gazyağıyla çıkardı, adam gazyağıyla temizleyememiş.

ben başıma geleni söyledim. motor blok boyası aktı köpüklü yıkamadan sonra da hasta falan derken sen hayırdır dostum?

jantın boyasımı attı jant mı beyazladı diye düşünmeye başladım.

eğer motosikletin temizliğini jantta dahil olmak üzere sürekli yapıyor olsaydın sıkıntı ya oluşmazdı yada neden oluştuğunu biliyor olurdun hocam.
ben de dahil olmak üzere bir çoğumuz jant temizliğini veya detaylı temizliği atlıyoruz.

ah malesef motosiklete karşı dünyanın en pinpirikli insanı olmama rağmen temizliğini bakımını sürekli yapmama rağmen jant temizliği çok zor olduğundan ve ilk sürüşte bile kirlendiğinden beynime jant temizlenmez kanısını oturttum. Öyle yapmasaydım keşke

Ucuz yıkama köpüklerinde bol miktarda "kostik" bulunur ve oldukça asidiktir. Bir nevi çamaşırsuyudur aslında. Jantlarda kostik yanığı oluşmuş gibi duruyor. Boyaya ve vernik tabakasına zarar vermiş olabilir. Kostik lekesi çıkartma olarak araştırırsanız çözüm bulma ihtimaliniz var ancak biraz zor gözüküyor bilginize

o bahsettiğin pulsar r25 arasında kalite farkı.pulsar tek r25 çift kat püskürtmüşler boyayı.istersen boyatabilirsin zaten ama bence sıkıntı yok kötü gözükmüyor.sprey boya ile rütuş yapabilirsin ama biraz riskli tabi.

Sıcak hava tabancasıyla tavla..jantı tamamen temizledikten sonra bu işi yap.
Bir çok yerde işe yarar.
İşe yararsa süper olsu,yaramazsa zarar da vermez zaten,eski hali gibi kalır..

Aynı boya kalkması gibi oksit disktede var fotoda görünüyor.Sikikonlu sprey sık sil hiçbişey kalmaz, veya wd 40 türevi yağla sil.

bana kurumuş çamur yağ lekesi gibi geldi. bu lekeler fırçalamadan çıkmıyor. yumuşak jant fırcası ve sabunlu fısfısla bir güzel fırçalayıp temizlemeyi deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar