Jantım bu hale geldi

lekeler kurulaması zor noktalarda çıkmış.
ıslatınca rengi siyahlaşıyor dediğinizden yola çıkarak kireçlenme lekesi olabilir.

şansınızı kireç çözücü ile bir deneyin. boyaya zarar verme ihtimali var, o yüzden küçük bir alanda deneme yapın.

tek başıma motor yıkamam hep aynı kişilerle yıkarım. Diğer arkadaşlarımla böyle sorunlar bulunmuyor ben boyasının zarar gördüğünü sanmıyorum. Zira ıslatınca simsiyah gözüküyor kuruyunca bu hale geliyor. Ayrıca ön jantımda yok denecek kadar az. Köpükle ilgisi olduğunu sanmıyorum.

Birde şu var motorun başka hiçbiyerinde problem yok bütün motoru köpükle yıkıyorum sonuçta.

Islatınca mesela güneş yanıklı arabalarda da hiçbir şey yokmuş gibi görünür. Yani seninkinin sorunu boyasında.

Gazyağı jantınızın boyasına zarar vermez merak etmeyin ama Asperox, benzin vs gibi bir sıvı ile temizlemeye kalkarsanız jant boyanız zarar görür.

Benzin lede, asperoxlada yıkıyorum zarar görmüyor...Bir şeyi yanlış mı yapıyorum da zarar vermiyor bilmiyorum? 🙂. Mazot belki çürütücü etkisinden dolayı zarar verir, buna şahit oldum. Benzinli bezle arabamı, motorumu, bisikletimi gerekirse siler temizlerim. Mesela zift lekesi, katılaşmış yağ. Asperox kalıntı bırakıp matlaştırabiliyor, onu iyi durulamalı ve silmeli. Geçmiyorsa deterjanla yıkamalı yeniden.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benzin lede, asperoxlada yıkıyorum zarar görmüyor...Bir şeyi yanlış mı yapıyorum da zarar vermiyor bilmiyorum? . Mazot belki çürütücü etkisinden dolayı zarar verir, buna şahit oldum. Benzinli bezle arabamı, motorumu, bisikletimi gerekirse siler temizlerim. Mesela zift lekesi, katılaşmış yağ. Asperox kalıntı bırakıp matlaştırabiliyor, onu iyi durulamalı ve silmeli. Geçmiyorsa deterjanla yıkamalı yeniden.

Benzin boyaya zarar verir, arkadaş da jantının boyalı olduğunu belirtmiş. Zift lekesi için mazot kullanımı yaygındır ama mazotla da sürekli temizlik yapılmaz. Geçmişte jantını Asperox ile temizleyen bir Duke kullanıcısının turuncu jantlarının boyası zarar görmüştü. Eski konu başlıklarından ulaşabiliriz.

Benzin boyaya zarar verir, arkadaş da jantının boyalı olduğunu belirtmiş. Zift lekesi için mazot kullanımı yaygındır ama mazotla da sürekli temizlik yapılmaz. Geçmişte jantını Asperox ile temizleyen bir Duke kullanıcısının turuncu jantlarının boyası zarar görmüştü. Eski konu başlıklarından ulaşabiliriz.
Uyku apnesi yüzünden uyuyup kaza yapmak gibi yaklaşımınız. Her neyse, ördeğin kanadı suya değdi değmedi ye döndürmeyelim olayı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Uyku apnesi yüzünden uyuyup kaza yapmak gibi yaklaşımınız. Her neyse, ördeğin kanadı suya değdi değmedi ye döndürmeyelim olayı.

Üstadım belli ki aynı konuda ikimizin de farklı tecrübeleri olmuş. Ben kendi bildiğimi söyledim, siz de kendi bildiğinizi. Konuyu açan arkadaş da bu 2 farklı argümanı kendi süzgecinden geçirerek bir karar verecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar