J costa varyatöre hangi ekipman yakışır ?

İyi akşamlar arkadaşlar, dylan 150 için jcosta varyatörü sipariş ettim sabah. Ancak kayışı ve debriyajıda değiştirmeyi düşünüyorum. Forumları kurcalarken misal malossinin kayışının jcostaya tam uymadığını, performans düşüklüğü olduğu gibisinden yorumlar okudum.

Acaba varyatöre uygun kayış ve debriyaj önerebilecek var mı ? Aklımda polininin debriyajı , kayışı ve KN yada polini hava filtresi düşünüyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer..

Ayrıca normalde varyatörüde poliniden alıp set yapmayı düşünüyordum ama polininin kaliteli varyatörü 9 bagalıymış. Jcostanın ki ise 12 bagalı 9.5 gr ağırlında hepsi. Sizce hangisi daha iyi olur ? Genelde jcosta taraftarı çok gibi gözüküyor şimdiden teşekkür ederim yorumlar için.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:09 ----------

Ayrıca normalde varyatör setlerinde yay da olmuyor muydu ? Resmi sitedeki grafiklerde falan hiç yayla ilgili birşey yokta.

Hic kimsenin bir bilgisi yok mu simdi? Ozetle polini set mi, yoksa j costa varyator polini kayis polini debriyaj mi ?

valla arkadaş onu bunu bilmemde iki tip varyatör sistemi var diye biliyorum
1 ön varyatör ağırlık bilyelerini hafif kullanıp kalkışları hızlı yapan j costa
2. ağır kullanıp son hızı bi nebze daha rahat görebilen mallosi varyotör sistemi

ikiside hiç birşeye değmez orginali en iyi ayarda sadece bakımı yaptır derdim bende neyse bakalım heves etmişssin hayırlı olur insallah .forumda yardım eden cıkar .güncelledik hiç değilse:)

Benim motorda Jcosta varyotör Malossi debriyaj seti ve Malossi kayış var motor hacmibüyük olduğundan son derece başarılılar ne bir titreşim nede bir başka terslik var gidişi mükemmel ama 150cc de nasıl bir başarı sağlar billemiyorum ama 500cc de muhteşem.

Yorumlar icin cok tesekkur ederim. Benim bir arkadasimda daha dylan var, polini varyator (9 bagali) polini kayis , polini debriyaj, polini hava filtresi ve iridyum buji var. Dylanin kadrani 140 bildiginiz gibi, gecen gun otobana ciktik cbr ile deneyip kac yaptigina bakacagiz. Kalkista biraz arayi acti bile diyebilirim. Neyse sonrasinda yetistim biraz gittikten sonra eli ile isaret etti. Ibreye baktigimda benim ibrem 161 km deydi. 3 asagi 5 yukari bu motor bu performansa erisebiliyor demektir. Benim aklima takilan konu 9 bagali bir varyator boyle cekis sagliyorsa 12 bagali J costa, polini kayis, polini hava filtresi, polini debriyaj , iridyum buji daha fazla performans vermek zorunda mantiken. Ancak soylede birsey var hani polini set halinde. Hepsi ayni markanin urunu ve fabrikada buna gore ayarlanmistir diye dusunuyorum. Ben bu seti J costa ile bozarsam birde acikcasi canim yanar. Az buz para degil toplamda 1000 tl civari maaliyeti olacak bana. Yardim sever arkadaslarin yorumlarini bekliyorum.

Konuyu guncelliyeyim.

Bilgi paylastikca cogalirmis arkadaslar, yorumlarinizi esirgemeyin lutfen

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar